ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανύπαρκτος στο χώρο της φοιτητικής νεολαίας

Του Κάλχα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια, η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ)
συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 5 με 7%. Το ακριβές ποσοστό τόσο της ΑΡΕΝ όσο και των άλλων παρατάξεων είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστεί εξαιτίας των διαφορετικών αποτελεσμάτων που δίνει κάθε φοιτητική παράταξη.

Το μόνο που φαίνεται να είναι βέβαιο είναι η πρωτιά της ΔΑΠ, η εξαφάνιση της ΠΑΣΠ και η τρίτη και τέταρτη θέση για την Πανσπουδαστική ΚΣ (ΚΚΕ) και της ΕΑΑΚ (Ανταρσύα) αντίστοιχα. ΑΡΕΝ και ΠΑΣΠ, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούν για το ποιος είναι ο τελευταίος και ποιος ο προτελευταίος των φετινών φοιτητικών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση και στο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο απ’ όλους τους σημαντικούς συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς χώρους, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα των συνιστωσών του 4%. Ειδικά δε για το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 27% (Ιούνιος 2012) είναι κατάντια να βλέπει με τα κιάλια τα ποσοστά των παρατάξεων του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει παραπέρα την ανάγνωση αυτού του φαινομένου και να εμβαθύνει στα συμπεράσματα που προκύπτουν θα βγάλει στην επιφάνεια ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα. Αυτό συνίσταται στο ότι ακόμα και ο κόσμος που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές δεν εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, των άμεσων προβλημάτων της επιβίωσής του.

Αυτό δείχνουν οι δείκτες της συνδικαλιστικής συσπείρωσης και μάλιστα σε χώρους όπως αυτός της νεολαίας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είχε καλύτερες επιδόσεις και απ’ τη ΝΔ και απ’ το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το φαινόμενο επιβεβαιώνεται και απ’ τα δημοσκοπικά δεδομένα για δήμους και περιφέρειες. Εξηγείται έτσι γιατί η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό επίπεδο είναι στα πολύ φτωχά επίπεδα ποσοστών του επιπέδου του 20% ενώ απ’ αυτά τα ποσοστά είναι δραματικά μικρότεροι οι δείκτες των ποσοστών εμπιστοσύνης στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του. 


Μια ακόμα απόδειξη του αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ρεύμα υποστήριξης των θέσεών του και να αποσπάσει την εμπιστοσύνη λαϊκών δυνάμεων είναι το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών.

Κάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου