ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εικόνα Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ



Τσίπρας: Να μην γίνουμε ΕΔΑ, να ενσωματώσουμε το κέντρο...




Επιστροφή σε παρελθούσες μέρες όπου οι διαφωνίες σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθημερινό φαινόμενο της εσωτερικής λειτουργίας έχουν πλέον επανέλθει στην Κουμουνδούρου.

Η εικόνα Βαβέλ για το τι τελικά συνιστά και που οφείλεται το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου που ναι μεν έδωσε την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες απ’ τη ΝΔ αλλά δεν οδήγησε και στην πραγματοποίηση του κεντρικού συνθήματος της Κουμουνδούρου «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν» είναι στο επίκεντρο των προβληματισμών και των έντονων προστριβών μεταξύ των στελεχών του κόμματος για τον επιμερισμό των ευθυνών τόσο για πολιτικές επιλογές όσο και για την πορεία της οργανωτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τετάρτης όπου δεν υπήρξε συμφωνία επί της εισήγησης. Μάλιστα η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να επαναληφθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής.

Η εικόνα αυτή του κορυφαίου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει σοβαρές αντιθέσεις που ήρθαν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες με την εμφάνιση αντιπολιτευόμενης απ’ τα αριστερά τάσης των «53» μέσα στους κόλπους της πλειοψηφίας που στοιχιζόταν μέχρι πρότινος πίσω απ’ τον Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά και αυτή έρχεται να προστεθεί στη διακριτή παρουσία που έχουν τόσο η Αριστερή Πλατφόρμα όσο και η τάση των Πασοκογενών.

Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική των συμμαχιών αναδεικνύεται σε βασικό πεδίο αντιπαράθεσης αυτή την περίοδο.

Οι πληροφορίες θέλουν πάντως τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σ’ αυτό το κλίμα να κάνει μια αναφορά που δημιούργησε ερωτηματικά στα στελέχη του κόμματος για το στόχο της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέστησε την προσοχή στο παράδειγμα της ΕΔΑ που αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση το 1958, ωστόσο η ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Κέντρου οδήγησαν στη συνέχεια στην εκλογική και πολιτική συρρίκνωση της τότε Αριστεράς.

Αυτή η αναφορά γίνεται στο πλαίσιο και των ζυμώσεων που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και ουσιαστικά μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση ειδικά στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που ξιφουλκούν κατά της ΔΗΜΑΡ αλλά και κάθε σκέψης για συνεργασίες με δυνάμεις που προέρχονται απ’ το σημερινό εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.

Κατά τ’ άλλα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απ’ τα στελέχη του εκλογική εγρήγορση και επίσπευση της δουλειάς της επιτροπής προγράμματος προκειμένου να τεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και το ζήτημα να ακολουθηθεί μια πιο δυναμική ρητορική με το να τεθεί ως εκλογικός στόχος η αυτοδυναμία.

Κάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου