ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Έναν άλλο... Σαμαρά περιμένει η Ελλάδα για να βάλει γκολ

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια τελευταία ευκαιρία. Να πάρει το παιχνίδι πάνω του και να ανατρέψει όσα κακά έχουν σωρευτεί. Αυτό περιμένει ο κόσμος που τον πίστεψε
Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο θρίαμβο της Εθνικής ομάδας γράφαμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γενικά αποκρουστικό και πολλές δεκαετίες πίσω κι ότι χρειάζεται αλλαγή του συστήματος. Όπως ακριβώς χρειάζεται και η ελληνική κοινωνία για να βγει από τον βούρκο.

Γράφαμε επίσης ότι καμιά επιτυχία, καμιά νίκη δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την πραγματικότητα. Που είναι ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα και καμιά πρόσκαιρη νίκη δεν πρέπει να «κουκουλώνει» τα πραγματικά προβλήματα.

Γράφαμε μεταξύ άλλων: «Απαιτείται επίσης και αυτογνωσία. Πρέπει να παραδεχθούμε κάποτε πως ούτε ο «περιούσιος λαός» είμαστε, ούτε «θα κοιμηθεί ξανά ο Έλληνας Θεός». Αν δεν αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια, αν δε θυσιάσουμε τα πάντα για να γίνουμε καλύτεροι να μην περιμένουμε θαύματα. Ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία…. Ε, λοιπόν. Και για το χάλι της οικονομίας και της κοινωνίας δε φταίνε οι άλλοι. Δεν φταίει ο κακός Σόιμπλε και η μέγαιρα Μέρκελ, ούτε οι κακοί πολιτικοί. Φταίμε κι εμείς που φτιάξαμε ή ανεχθήκαμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια αποκρουστική χώρα ενώ είναι η ομορφότερη του κόσμου». Τέλος αναφέραμε: «Βεβαίως, έχουμε και πλεονεκτήματα. Οι Έλληνες παλεύουν πάντα, είναι λιοντάρια και στις κρίσιμες στιγμές τα δίνουν όλα. Έστω κι αν ηττηθούν. Τουλάχιστον δεν παραδίνονται εύκολα…»

Η Εθνική χθες πέτυχε μια μεγάλη νίκη επειδή πάλεψε. Ακόμη κι αν στο τέλος κέρδισε από ένα πέναλτι που δεν ήταν αυτό δεν μειώνει τη μεγάλη της επιτυχία. Άλλωστε, απέναντί τους οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν παίκτες οι οποίοι κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Μην το ξεχνάμε αυτό. Η Ελλάδα νίκησε γιατί αποφάσισε επιτέλους να αλλάξει σύστημα. Να μην είναι η κακόμοιρη «παρίας» που περιμένει πίσω και ό,τι γίνει, αλλά που δίνει μάχες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Είναι αυτό που χρειάζεται και η ελληνική κοινωνία:

Πρώτον, αγώνα μέχρι το τέλος.

Δεύτερον να στηρίζεται στα πλεόνεκτήματά της και να διώξει επιτέλους τα μειονεκτήματα που τη γυρίζουν πίσω.

Και τρίτον να ενωθεί μια φορά. Όλοι μαζί, χωρίς τσακωμούς, χωρίς γκρίνιες, μια γροθιά να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που έχει η Ελλάδα.

Και που ξέρετε. Ίσως τότε να βρεθεί πάλι ένας… Σαμαράς να βάλει το γκολάκι στο 93. Άλλωστε τι νομίζετε. Από το 2009 ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού περιμένει από τον άλλο Σαμαρά, τον Αντώνη, να βάλει το γκολ ακόμη και στις καθυστερήσεις, ακόμη και με πέναλτι. Διότι είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι κρίμα ο αγώνας που δόθηκε να χαθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια τελευταία ευκαιρία. Να πάρει το παιχνίδι πάνω του και να ανατρέψει όσα κακά έχουν σωρευτεί. Αυτό περιμένει ο κόσμος που τον πίστεψε. Άλλωστε, ο επόμενος «σωτήρας» είναι τόσο άσχετος με τη μπάλα όσο και με την πολιτική και είναι σίγουρο ότι με αυτόν αρχηγό θα φάμε πολλά γκολάκια.

Περιμένουμε, λοιπόν τον άλλο Σαμαρά να αποδείξει ότι οι Έλληνες παλεύουν με νύχια και με δόντια, ακόμη κι αν δεν υπάρχει πολύ ταλέντο. Να δούμε την Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει…


Antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Το είχατε που το είχατε καμμένο εκεί στο antinews σας βάρεσε και ο καύσωνας και το αποτελειώσατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή