ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο ανασχηματισμός και το παιχνίδι των διαρροών

Οι διαρροές, οι ευσεβείς πόθοι και τα αιτήματα
Ορισμένοι που ξέρουν λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του Βαγγέλη Βενιζέλου, μερικές από τις οποίες εκ των πραγμάτων θα γίνουν σεβαστές,
έχει σχεδόν αποφασίσει ποιο θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα. «Έχει λάβει τις αποφάσεις του» τονίζουν όσοι είναι γνώστες του παρασκηνίου.
Ουδείς όμως ξέρει τον ακριβή κατάλογο του υπουργικού συμβουλίου, όπως είναι αυτονόητο. Ο μόνος ίσως που πήρε το πράσινο φως είναι ο Γιάννης Μανιάτης που συνταξίδεψε με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προ ημερών για τις Βρυξέλλες. Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο Αντώνης Σαμαράς του είπε ουσιαστικά ότι θα μείνει, γιατί έχει «απλωμένο τραχανά» στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από εκεί και πέρα πολλά ακούγονται και πολλά διακινούνται με επίκεντρο τον Γιάννη Στουρνάρα που όπως φαίνεται έχει «κλειδώσει» η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Άρα, αναζητείται υπουργός Οικονομικών. Ποιος θα είναι; Ουδείς γνωρίζει, μέχρι και σενάριο ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ακούστηκε με αναπληρωτή υπουργό τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου.
Η αλήθεια είναι ότι όλα είναι ρευστά και για την ιστορία το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή διέρρευσε ότι ο Παπασταύρου μάλλον θα μείνει δίπλα στον Πρωθυπουργό και δεν θα γίνει υπουργός. Η σχετική διαρροή κατεγράφη στο Πρώτο Θέμα και στο Βήμα, ενώ η Καθημερινή είχε άλλη εκτίμηση και επέμενε ότι ο Παπασταύρου θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών και κάτι παρεμφερές είχε και η Real News. Ίδωμεν!
To μόνο σίγουρο είναι ότι τα σενάρια των ημερών για τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι περίπλοκα, εξυπηρετούν ατομικές επιδιώξεις και στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε εκτιμήσεις.
Στα «πηγαδάκια» της Βουλής, στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, στα πολιτικά στέκια της Αθήνας και στις κατ’ ιδίαν επαφές των στελεχών σχεδόν όλοι προβλέπουν «ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα έλθουν και ποιοι θα μετακινηθούν». Ωστόσο στο τέλος τα ερωτήματα παραμένουν.
Άλλοι βλέπουν στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα, τον Παπασταύρου, άλλοι τον Νίκο Δένδια και κάποιοι, ξεπερνώντας κάθε όριο φαντασίας, την Ντόρα Μπακογιάννη που παλεύει με νύχια και με δόντια, όπως φάνηκε και από τις διαρροές σε κυριακάτικα φύλλα (κυρίως Βήμα και Ελεύθερο Τύπο), για τη θέση της Επιτρόπου στην Ε.Ε.
Δεν λείπουν και οι προβλέψεις για την κατάτμηση του υπουργείου Οικονομικών, κάτι όμως που απορρίφθηκε. Ορισμένοι θέλουν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να φεύγει και να αναλαμβάνει ο πασόκος Γιώργος Κουτρουμάνης. Στην κυβέρνηση μπαίνει ο Μάκης Βορίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας από τη ΝΔ και ένας από την…μαραμένη Ελιά!
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μένει στο Πεντάγωνο, παρά τη συζήτηση ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο δεν κουνιέται ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος.
Άλλοι βλέπουν εκτός κυβέρνησης τον Κωστή Χατζηδάκη, που είναι και το πιθανότερο, αφού έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να προωθήσει την υποψηφιότητά του για Επίτροπος! Ποιος θα πάει στη θέση του; Κανείς δεν ξέρει και όλα είναι στον αέρα, αλλά στο παιχνίδι των διαρροών μπήκε και Λοβέρδος που τη μια πηγαίνει στο Ανάπτυξης, την άλλη στο Εσωτερικών και την τρίτη στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το οποίο μάλλον δεν φεύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τηρεί πιο χαλαρή στάση σε σχέση με την οικογένεια και δεν δημιουργεί πρόβλημα στον Σαμαρά.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επιμένει πως μπορεί να μείνει, αν και πολλοί τον έχουν ξεγράψει, όπως φάνηκε και από την Καθημερινή που τον έβαλε και στο κάδρο των προς αποχώρηση, ενώ το Βήμα τον είχε εντός του σχήματος! Θα φανεί ποιος είχε δίκιο.
Τι θα γίνει με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο που έδωσε γη και ύδωρ για να βγει ο Μώραλης στον Πειραιά; Μάλλον φεύγει, αν και πιέζει να πάρει το χαρτοφυλάκιο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και να γίνει υπουργός Ναυτιλίας για να…πίνει καφέ με τους εφοπλιστές στο λιμάνι, μια απόσταση από τα γραφεία του Ολυμπιακού, στην πλατεία Αλεξάνδρας!
Εκτός θα βρεθεί, αφού λέγεται ότι το θέλει ο ίδιος. ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ πιθανότατα θα μετακινηθεί ο Νίκος Δένδιας.
Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει…Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, αφού ούτε ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει για το νέο σχήμα…
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι πολλοί βουλευτές που δεν βοήθησαν καθόλου τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να βγαίνουν και να απαιτούν (από ποιον άραγε; Από τον Πρωθυπουργό;) να μην βάλει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον Γιώργο Κουμουτσάκο που δώσανε μια σκληρή πολιτική μάχη μόνοι τους!
 
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου