ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Τι θα πρέπει να κάνετε αν πατήσετε αχινό – (Συμβουλές)

αχινοςΜπορεί να συμβεί στο καθένα είτε μέσα στην θάλασσα είτε και στην παραλία. Πολλές φορές δεν βλέπουμε τους αχινούς που είναι συνήθως κολλημένοι σε μεγάλες πέτρες και βράχους και τους πατάμε με γυμνό πέλμα.

Ο πόνος από τα αγκάθια του αχινού που εισχωρούν στο δέρμα είναι έντονος, αλλά δεν είναι απαραίτητα κάτι επικίνδυνο για την υγεία σας.


Ο πόνος και η ενόχληση στο περπάτημα, ωστόσο, είναι έντονος και έτσι καλό είναι να κάνετε άμεσα τα ακόλουθα βήματα για να απαλλαγείτε από τα αγκάθια και να φύγει σταδιακά ο πόνος:
-Βυθίστε το πέλμα για περίπου 30 με 90 λεπτά σε μία λεκάνη με νερό τόσο καυτό, όσο αντέχετε. Το δέρμα θα μαλακώσει και θα ανακουφιστείτε λίγο από τον πόνο.
-Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι αφαιρέστε τα αγκάθια που ξεχωρίζουν εμφανώς από το δέρμα. Αν σας βοηθάει χρησιμοποιήστε έναν μεγεθυντικό φακό για να βλέπετε καλύτερα τα μικρά μαύρα στίγματα.
-Αν δεν καταφέρετε να αφαιρέσετε όλα τα αγκάθια, μην ανησυχείτε αφού αυτά τα αποβάλλει από μόνος του ο οργανισμός με την πάροδο του χρόνου.
-Στα αγκάθια ορισμένων αχινών υπάρχει μια ελαφρώς δηλητηριώδης ουσία που ο αχινός χρησιμοποιεί ως αμυντικό μηχανισμό. Βάλτε αφρό ξυρίσματος στο σημείο και απαλά κάντε μερικά περάσματα με ένα ξυραφάκι....



Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου