ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Τα αεροπλάνα με τα χρήματα είναι η καλύτερη απάντηση στον ξερόλα κ. Τσίπρα


Το bank run για το οποίο όλοι λέγαμε είχε γίνει πολλές φορές στην Ελλάδα και θα ξαναγίνει αν η χώρα γυρίσει πίσω, εκεί που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ψευτομαγκιές για μονομερή διαγραφή χρέους και σκίσιμο μνημονίων μόλις γίνουν κυβέρνηση, με ψευτοϋποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις και με αυξήσεις μισθών σε όλους.

Οι αποκαλύψεις για τα αεροπλάνα με χρήματα που έρχονταν στην Ελλάδα προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα είναι η καλύτερη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ξερόλα κ. Τσίπρα που εδώ και δύο χρόνια έλεγε ότι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, ότι είναι παιχνίδια των ξένων και εκβιασμοί για να λάβουμε μέτρα. Η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος που παρουσιάστηκε χθες και όσο κι αν σοκάρει είναι η μοναδική πραγματικότητα. Τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια, ο δανεισμός από το εξωτερικό αδύνατος και η χώρα ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών. Στάση και στους πολίτες που δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, δεν θα έπαιρναν τους μισθούς και τις συντάξεις τους, θα κατέρρεαν παιδεία, υγεία, διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξαν 3 περιπτώσεις που δεν υπήρχε ρευστό, οι καταθέτες είχαν αποσύρει τα χρήματά τους και το τραπεζικό σύστημα ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Τότε, με παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος έφτασαν στη χώρα εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ τα οποία μοιράστηκαν στις τράπεζες για να μην στεγνώσουν από ρευστό και ξεσπάσει πανικός.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, στις 14 και 15 Ιουνίου έφυγαν από το νομισματοκοπείο 76 και 71 φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα προς τις τράπεζες καθώς την Παρασκευή 15 Ιουνίου οι αναλήψεις έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση να υπερδιπλασιαστούν οι αποστολές χρημάτων που κανονικά είναι περίπου 20 φορτηγά.

Τα λεφτά ήρθαν με αεροπλάνο από το εξωτερικό. Εκατομμύρια χαρτονομίσματα που έφταναν σε... παλέτες με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C130 που προσγειώνονταν στην Ελευσίνα.

Η πρώτη αποστολή έγινε στις 10 Ιουνίου του 2010. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει και χρειάστηκε να μεταφερθούν με αεροπλάνα ένα ενάμισι εκατομμύριο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Αυτό το 1,5 δισ. δεν ήταν όμως αρκετό, ένα χρόνο μετά την πρώτη αποστολή, στις 16 Ιουλίου του 2011 ήρθαν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν 1,92 δισ. σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Η επόμενη αποστολή ύψος 1,84 δισ. ευρώ και πάλι σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έγινε τον Νοέμβριο του 2012.

Στην περίοδο της κρίσης οι πολίτες είχαν αποσύρει τόσο πολλά χρήματα που εκτός τραπεζών κυκλοφορούσε το 13,8% των χρημάτων που ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες, τα διπλάσια δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο μέσος όρος είναι το 6,8%.

Μάλιστα σε μόνο δύο περιπτώσεις και σε ελάχιστες μέρες είχαν γίνει αναλήψεις άνω των 11 δισ. από τις τράπεζες.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου