ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΑΕΔ: Τα «άγνωστα επιδόματα»– Δείτε τι δικαιολογητικά χρειάζονται

OAED
Βοηθήματα που χορηγεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού και που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό



Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης λόγω οικονομικής δυστοκίας και ανεργίας, το newsbomb σας παρουσιάζει τη λίστα των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Πιο συγκεκριμένα αν ανήκετε σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες μπορείτε να προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα και να λάβετε τα επιδόματα που αναλογούν στην περίπτωσή σας.
ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Οι Έλληνες (πολιτικοί πρόσφυγες), που επαναπατρίζονται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, εφ’όσον είναι άνεργοι, γραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. του τόπου κατοικίας τους δικαιούνται να λάβουν το ειδικό βοήθημα για παλλινοστούντες.
Ποιο είναι το ύψος του βοηθήματος και πότε καταβάλλεται
Το βοήθημα σε παλιννοστούντες είναι ίσο προς 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Καταβάλλεται σε τρεις δόσεις. Το βοήθημα καταβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 30 μηνών από τον επαναπατρισμό των δικαιούχων.
Τι δικαιολογητικά απαιτούνται:
-Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι κάτοχοι διαβατηρίου με τις ενδείξεις σ’ αυτό από την αρμόδια πρεσβεία ότι ο κάτοχος έχει την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα ή είναι ομογενής, που προέρχεται από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την ένδειξη εισόδου στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση (Σφραγίδα Παλιννόστησης). Για την απόδειξη της υπηκοότητάς τους οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν ένα από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Προσωρινό διαβατήριο στο οποίο αναγράφεται ως υπηκοότητα η Ελληνική
-Ελληνικό διαβατήριο στο οποίο αναφέρεται η φράση «Ιθαγένεια Ελληνική» χωρίς να αναφέρεται η φράση «Υπηκοότητα Ελληνική»
-Βεβαίωση Αστυνομίας περί κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση δελτίου ταυτότητας στην οποία αναφέρεται, ότι έχει ήδη εγγραφεί στα Δημοτολόγια του σχετικού Δήμου με τον αντίστοιχο Α/Α Δημοτολογίου
- Πιστοποιητικό ή Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως μεταφρασμένη στην Ελληνική εφόσον εκδόθηκε από Αλλοδαπή Αρχή και όπου αναφέρεται σαφώς, ότι η υπηκοότητα του ατόμου αυτού είναι Ελληνική
- Απόφαση Νομάρχη που καθορίζει την Ελληνική Ιθαγένειά τους, χωρίς να υπάρχει η ένδειξη «υπηκοότητα».
ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Σε ποιους καταβάλλεται το βοήθημα δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου