VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Economist: Ο Σαμαράς έκανε ανασχηματισμό για να πάει σε εκλογές

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πιθανόν να κάνει πρόωρες εκλογές, σχολιάζει ο Economist...


Το έντυπο αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση, ο πρωθυπουργός πρέπει να διατηρήσει σχέσεις ισορροπίας με τους ξένους πιστωτές, εν όψει και των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και του ενδεχόμενου να χρειαστεί η Αθήνα και τρίτο πακέτο διάσωσης. Με αυτό το σκεπτικό, ο Σαμαράς τοποθέτησε στα υπουργεία τα δυνατά χαρτιά του.
«Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η ανανεωμένη κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα υπόλοιπα δύο χρόνια της θητείας της. Ωστόσο, ο διορισμός πολλών νέων Υπουργών και Υφυπουργών από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του δείχνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να λάβει μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πρόωρες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία τον προσεχή Φεβρουάριο για τον νέο πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα αποσυρθεί. Ο κ. Σαμαράς ελπίζει να επιλέξει έναν υποψήφιο κοινής συναίνεσης που θα μπορούσε να προσελκύσει αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων. Μπορεί να μην τακαταφέρει» σχολιάζει η εφημερίδα.
Και καταλήγει: «Εν τω μεταξύ, μέλη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, αρκετοί από τους οποίους εκπροσωπούν την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια στην Αθήνα όπου η Νέα Δημοκρατία δεν τα πήγε καλά στις ευρωπαϊκές εκλογές, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν πίσω τους ψηφοφόρους. Ορισμένοι παρατηρητές φοβούνται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να μειωθούν ή να επανέλθουν σε υπουργεία που δεν παρακολουθούνται στενά από την τρόικα. Ο Πολ Τόμσεν, το αφεντικό της ομάδας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι ‘η κόπωση προσαρμογής και η αντίσταση από τα παγιωμένα συμφέροντα ενάντια σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις είναι οι βασικές πολιτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε’».


economist.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου