ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Συνταγή καταστροφής το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα μιας εν δυνάμει κυβέρνησης. Είναι συνταγή καταστροφής ή μάλλον είναι ένα μεγαλειώδες προεκλογικό ψέμα.




To... οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γ. Δραγασάκης μιλώντας σε ραδιόφωνο και σύμφωνα με τις διακηρύξεις θα προχωρήσουν άμεσα σε πέντε μέτρα. Συγκεκριμένα:

- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους,

- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου),

- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.

- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους,

- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Έχουμε και λέμε; Θα διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τους πιστωτές; Θα ρωτήσει αυτούς που κρατάνε το χρέος στα χέρια τους ή θα πάει σε μονομερή διαγραφή; Θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία; Θα ξαναβγούμε στις αγορές; θα μας ξαναμεπιστευτούν οι ξένοι; Οι ελληνικές επιχειρήσεις πώς θα δανείζονται φθηνό χρήμα; Ή θα καταρρεύσουν παρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους;

Θα κάνει λέει φορολογικές ελαφρύνσεις με επιστροφές φόρου, φοροαπαλλαγές, αφορολόγητο κ.λπ. Μπράβο του που τα σκέφτηκε, θα είναι ίσως ο μόνος. Η παρούσα κυβέρνηση δε θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική. Αλλά πώς; Εδώ δεν μαζεύονται οι υπάρχοντες φόροι θα μαζευτούν με αφορολόγητα και ελαφρύνσεις; Αλλά λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Θα δώσει επίσης 5 δισ. ευρώ για την απασχόληση και θα τα πάρει πίσω από τις εισφορές στα ταμεία. Πρώτα – πρώτα που θα βρει τα 5 δισ; Ανακάλυψε ο Δραγασάκης τη μηχανή που κόβει χρήμα; Και το δεύτερο. Ήδη οφείλονται στα Ταμεία 15 δισ. από ασφαλιστικές εισφορές. Θα τους κυνηγήσει όλους αυτούς και που θα τους βρει;

Θα πολεμήσει τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή για να μπουν λεφτά στα ταμεία. Κι εδώ πρωτοτυπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιας και δεν τα έχει πει κανείς άλλος αυτά; Αν εν κάνουμε λάθος οι πολίτες χρωστάνε φόρους της τάξης των 68 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών στις εφορίες κι άλλα 77 δισ. ευρώ στις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια. Ποιους θα κυνηγήσει ο Δραγασάκης; Τους... ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη;

Και τέλος λέει ότι θα τα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια. Πώς θα τα ρυθμίσει; Θα κουρέψει προφανώς τα δάνεια χωρίς να ρωτήσει τις τράπεζες. Το περιμένουμε με χαρά το μέτρο αυτό αφού πρώτα βρει τα 77 δισ. που ήδη χρωστούν πολίτες και επιχειρήσεις και κάθε μήνα αυξάνονται.

Δε μας τα λέει καλά ο Δραγασάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα μιας εν δυνάμει κυβέρνησης. Είναι συνταγή καταστροφής ή μάλλον είναι ένα μεγαλειώδες προεκλογικό ψέμα. Τίποτε απ' όλα αυτά δεν μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς γιατί απλά δεν γίνονται. Και αν τολμήσει να τα επαναλάβει αυτά και ο Τσίπρας στη ΔΕΘ απλά θα εξευτελιστεί.



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου