ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θέλει πολύ δουλειά για να σηκωθεί ψηλότερα η πατρίδα

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε και όπως προείπαμε, το γεγονός ότι είναι ισοσκελισμένος, το γεγονός ότι θα έχουμε του χρόνου πλεόνασμα
2,9% και ανάπτυξη επίσης 2,9%, δείχνει ότι η οικονομία μπαίνει σε μια τάξη.

Ότι η Ελλάδα γίνεται μια κανονική χώρα, κι ότι αυτό που πάει να συμβεί τώρα θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Βεβαίως πολλά από τα νούμερα του προσχεδίου είναι πλασματικά και θα αλλάξουν. Όπως επίσης κι ότι μια μικρή μόνο αναταραχή μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα διότι η ελληνική οικονομία είναι εύθραυστη.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η επιτυχία του προϋπολογισμού έγινε με κόπους και θυσίες ενός ολόκληρου ελληνικού λαού, πλην ορισμένων λαμόγιων που τη γλίτωσαν και πάλι. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς στην κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κλητήρα. Ο πρώτος ισοσκελισμένος και πλεονασματικός προϋπολογισμός μετά από χρόνια είναι δημιούργημα του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση είναι απλά οι διαχειριστές.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν πονέσει, και πολλοί βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Κι από την άλλη κανείς δεν πρέπει να λέει ότι βγήκαμε από την κρίση και επομένως πρέπει να ξαναρχίσει το πανηγύρι με τα ξένα φράγκα.

Το προσχέδιο για το 2015 είναι απλά το εισιτήριο για μια καλύτερη χώρα την οποία από κοινού μπορούν να οικοδομήσουν πολιτικοί και ελληνικός λαός. Είναι το εφαλτήριο και ουσιαστικά η πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας ότι κάτι καλό συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα που φτιάχτηκε λανθασμένα και λειτουργεί με απόλυτα λανθασμένο τρόπο.

Ας μην πανηγυρίζει λοιπόν κανείς γιατί κινδυνεύει να είναι για τα… πανηγύρια. Άλλωστε, με την τρόικα να είναι στην Αθήνα και να μπλοκάρει π.χ. την… σίγουρη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, είναι δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης.

Πρέπει στην Ελλάδα να γίνουν πολλά και να μην καλυφθούν από έναν καλό προϋπολογισμό. Τι έχει κάνει π.χ. η κυβέρνηση στον τομέα της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα; Μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο οι απολύσεις, έχει γίνει κάτι άλλο ώστε αυτό το σύστημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και είναι διεφθαρμένο να μεταμορφωθεί;

Έχουν κάνει κάτι π.χ. για το μπάχαλο με το φορολογικό σύστημα που αλλάζει κάθε τρεις μήνες και αποθαρρύνει τους επενδυτές; Έχει βελτιωθεί η φορολογική δικαιοσύνη; Διότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ουραγό την Ελλάδα στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Άραγε έχει γίνει τίποτε για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ή για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας; Καταντήσαμε χώρα που προσφέρει μόνο υπηρεσίες και εισάγει προϊόντα. Γίναμε όλοι μαγαζάτορες και δημόσιοι υπάλληλοι και αφήσαμε στους αλλοδαπούς τις σκληρές δουλειές. Έκανε κάτι η κυβέρνηση, το σύστημα γενικά για να αλλάξει αυτός ο τρόπος ζωής και οικονομικής ανάπτυξης;

Ας μην βλέπουμε επομένως το δέντρο του προσχεδίου και χάσουμε το δάσος της μεταρρυθμιστικής πνοής που πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα.

Όμως, τα όσα πέτυχε με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χαθούν επειδή κάποιοι άθλιοι πολιτικοί θα καταργήσουν νόμους και μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για να κάνουν τα δικά τους. Η οικονομία πρέπει να έχει μια συνέχεια και μια μεγάλη πρόκληση. Πώς θα κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Πώς θα κάνει πράγματι κανονική της Ελλάδα. Όμως, αυτό απαιτεί σοβαρούς πολιτικούς και σοβαρό λαό. Θέλει πολύ δουλειά για να σηκωθεί ψηλότερα η πατρίδα.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου