ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες ψηφιακές απάτες

Χριστούγεννα. Η εποχή που όλοι ξεχνούν τη ρουτίνα της καθημερινότητά τους και σταματούν να επικεντρώνονται σε κάθε λεπτομέρεια. Η ανταλλαγή δώρων, ευχών και –κυρίως- ψηφιακών μηνυμάτων έχει γίνει πλέον συνήθειο.


Η εποχή της διασύνδεσης προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, κρύβει όμως και πολλούς μικρούς κινδύνους. Εκτός από τις κλασσικές συμβουλές, όπως να μην βάζετε ποτέ τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας στο διαδίκτυο ή να μην χρησιμοποιείτε εύκολους κωδικούς πρόσβασης, υπάρχουν μερικές ακόμη κινήσεις που προστατεύουν την ψηφιακή μας ασφάλεια.
ΜΗΝ "ΨΑΡΩΝΕΤΕ"

  Το λεγόμενο «phishing» είναι η πιο διαδεδομένη απάτη του ίντερνετ. Οι ψηφιακοί «μπαγαπόντηδες» ακολουθούν απλές μεθόδους: στέλνουν ένα αληθοφανές μήνυμα, π.χ. από την τράπεζα σας ή το PayPal, ζητώντας την επιβεβαίωση του κωδικού πρόσβασης, σας ενημερώνουν ότι μόλις κερδίσατε ένα «φρέσκο» iPhone 5S, αρκεί να πατήσετε ένα «μαγικό κουμπί», ή σας ζητούν να επιβεβαιώσετε την τελευταία σας παραγγελία στο eBay. Με το στομάχι γεμάτο χριστουγεννιάτικα εδέσματα και τις ψηφιακές άμυνες πεσμένες, το λάθος μπορεί να αποβεί πολύ πιο μοιραίο από μια κατσαρόλα καμμένης γέμισης!
ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΤΕ ΚΡΥΩΜΑ

  Πόσες φορές δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στην οθόνη σας ένα παράθυρο με τεράστια γράμματα να αναβοσβήνουν λέγοντας σας ότι «μόλις βρέθηκε πως ο υπολογιστής σας έχει γεμίσει ιούς»; Στόχος αυτών των μηνυμάτων είναι να κατεβάσουμε το καινούριο anti-virus που θα κάνει το μηχάνημά μας «γρηγορότερο» και «πιο αξιόπιστο». Φευ. Κάθε κατέβασμα τέτοιων προγραμμάτων φορτώνει τον υπολογιστή με παραπανίσια malware κι άλλα ψηφιακά «ζιζάνια». Κι όλοι συμφωνούμε ότι μπορεί στα παραπανίσια κιλά των γιορτών να λέμε ναι, όμως στους ιούς βροντοφωνάζουμε όχι…
Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΥ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ"

  Πόσες φορές πέσαμε σε κάποιο «αστείο» βίντεο από τα αμέτρητα που κυκλοφορούν συνεχώς στα social media, το οποίο για να δούμε πρέπει πρώτα «να κατεβάσουμε τη νέα αναβάθμιση του Flash Player»; Αυτήν την αθώα εντολή, αμπαλαρισμένη σαν χριστουγεννιάτικο δώρο, δεν την υποπτεύεται κανείς. Μόλις όμως πατήσουμε το update, τότε ο υπολογιστής μας δεν θα γεμίσει απλά με malware, αλλά θα βομβαρδίσει και τους ψηφιακούς μας φίλους με αυτό το «αστείο» βίντεο. Μην ξεχνάτε: η ασφαλής αναβάθμιση του Flash Player γίνεται μόνο από την δική του πλατφόρμα. Πουθενά αλλού.



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου