Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η Αίγυπτος πιθανόν «έφαγε στην στροφή» την Κύπρο για την δημιουργία ρωσικών βάσεων


rusia
Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Αίγυπτο έχει ως στόχο να



«αποκαταστήσει» την παλιά αίγλη των σοβιετικο-αιγυπτιακών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης και του στρατιωτικού τομέα, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων postskriptum.org .

Το κανάλι «εννιά» της ισραηλινής τηλεόρασης το βράδυ στις 9 Φεβρουαρίου δημοσίευσε μια είδηση, σύμφωνα με την οποία η ανάκαμψη των ρωσο-αιγυπτιακών σχέσεων ξεκίνησε πριν από την επίσκεψη, του Β.Πούτιν.

Η Ρωσία αναλαμβάνει πρόθυμα αυτό που οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν, ειδικά στον τομέα των αμυντικών σχέσεων , υποσχόμενη τεράστια βοήθεια προς την Αίγυπτο στον τομέα των υποδομών, της βιομηχανίας, της απασχόλησης, του τουρισμού, κ.λπ. Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά δεν γίνονται δωρεάν. Η Ρωσία επιδιώκει (και ίσως ήδη έχει λάβει) στρατιωτική βάση στην Μεσόγειο Θάλασσα, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του ισραηλινού καναλιού.

Για αρκετές εβδομάδες τα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη πετούν προς τον Νότο με κατεύθυνση την Μεσόγειο . Ένα χαρακτηριστικό αυτών των πτήσεων είναι η σημαντική παράκαμψη που πραγματοποιούν για να πετάξουν από τον τουρκικό εναέριο χώρο. Τα αεροσκάφη αυτά παλαιά εξαφανίζονταν από τα ραντάρ όταν πλησίαζαν ορισμένες περιοχές στην Αίγυπτο. Αυτό ήταν πολύ γνωστό σε μια άλλη εποχή , στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Μιλάμε για την βάση του Sadi Barani, ένα λιμάνι στις ακτές της Μεσογείου, ανάμεσα στις περιοχές Bokbok , και Marca Martux .

Η πόλη είναι ενδιαφέρουσα για δύο λόγους, διαθέτει λιμάνι βαθέων υδάτων, θεωρητικά ικανό για τον ελλιμενισμό μεγάλων πολεμικών πλοίων, και αεροπορική βάση, μια από τις καλύτερες στην Αίγυπτο, η οποία κατασκευάσθηκε από τους Σοβιετικούς ειδικούς στη δεκαετία του ’70.

Η Ρωσία, σε αυτή την περίπτωση, θα «χειριστεί» στην Αίγυπτο μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση. Η εχθρότητα μεταξύ των Τούρκων και των Αιγυπτίων ευρίσκεται στην κορύφωση της , ενώ την ίδια στιγμή η Μόσχα διαθέτει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες . Ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξάντερ Μίλερ μετέβη με ελικόπτερο στην Τουρκία, για αν επιθεωρήσει την περιοχή, στην οποία θα κατασκευασθεί ο αγωγός Turk Stream. Οι Αιγύπτιοι, από την πλευρά τους, τις επόμενες ημέρες θα κατηγορήσουν επίσημα την Τουρκία, « ως χορηγό της ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας». Από την άλλη πλευρά στην Άγκυρα δεν αρέσει καθόλου η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Ρωσία και την Αίγυπτο, και υπάρχουν υποψίες ότι θα παρακολουθούνται στενά οι πτήσεις ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών στην βάση Sadi Barani, μια περιοχή η οποία έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. Έτσι με αυτόν τρόπο οι ρώσοι θα ελέγχουν το Σουέζ και όλη την ανατολική Μεσόγειο με τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα λοιπόν με ανάλυση στο pentapostagma.gr, θα αναφέρουμε την ελληνική σοφή παροιμία, « αλλού τα κακαρίσματα , αλλού γεννάνε οι κότες». Τα σχέδια υπερδυνάμεων όπως είναι η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα , δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά, από μικρές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, η Σερβία κτλπ. Οι χώρες αυτές λοιπόν με τις τεράστιες στρατιωτικές, βιομηχανικές και οικονομικές δυνατότητες, κοιτούν πρωτίστως το δικό τους ύψιστο γεωστρατηγικό , πολιτικό και οικονομικό συμφέρον. Όπως πραγματοποιούσαν από την αρχαιότητα έως σήμερα όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες. Για αυτό και θα προτείναμε σε όλους τους πολίτες στην Πατρίδα μας , να μην πανηγυρίζουν, και να μην απογοητεύονται για καμία μεγάλη υπερδύναμη , και προπάντων να μην αναγορεύουν κανέναν σε « σωτήρα».

Σωτήρας είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός και μόνο αυτός φροντίζει για όλους τους ανθρώπους, είτε ανήκουν σε χώρες υπερδυνάμεις , είτε ανήκουν σε μικρές χώρες. Εάν έχουμε ως λαός την ευλογία και την χάρη του θεού, και δεν φαγωνόμαστε μεταξύ μας , διαθέτουμε τον μεγαλύτερο και δυνατότερο « σύμμαχο», και δεν έχουμε ανάγκη ΚΑΝΕΝΑΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου