Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θεότρελοι δικτάτορες της σύγχρονης εποχής

Μπορεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν να απασχολεί συχνά τα διεθνή ΜΜΕ με τα λογής-λογής καμώματά του, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ο πιο
εκκεντρικός δικτάτορας της σύγχρονης εποχής.


Ανά την υφήλιο υπάρχουν διάφορες τυραννικές φυσιογνωμίες που εκτός από το να «αηδιάζουν» στην προοπτική ελεύθερων εκλογών, έχουν διάφορα φετίχ και παραξενιές: Από την αποστροφή στην ομοφυλοφιλία, μέχρι την εμμονή με το σεξ και τις γυναίκες, αλλά και την αγάπη για τη Φόρμουλα 1 (η οποία είναι τόσο ισχυρή ώστε να φτάσουν στο σημείο να σκοτώνουν ανθρώπους για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων)!

Ας δούμε μερικά τρανταχτά παραδείγματα θεότρελων δικτατόρων του σύγχρονου κόσμου…

Γιαγιά Τζαμέ – Γκάμπια



Ο Γιαγιά Τζαμέ αναγορεύτηκε ηγέτης της Γκάμπια στις 22 Ιουλίου 1994, ανατρέποντας τον Πρόεδρο Ντάουντα Τζαγουάρα.

Ο Τζαμέ έχει παρομοιάσει την ομοφυλοφιλία με το σατανισμό και την αποκάλεσε πτώση του πολιτισμού. Παράλληλα, υποσχέθηκε να αποκεφαλίσει όποιον ομοφυλόφιλο τολμήσει να πατήσει το πόδι του στη χώρα. Όταν ρωτήθηκε γιατί βρίσκει την ομοφυλοφιλία τόσο αποκρουστική, ο ίδιος αρκέστηκε να απαντήσει: «Έχω μπούφαλο από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία και ποτέ δεν είχαν επαφή οι δύο τους».

Παροιμιώδεις είναι ακόμη οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου που έχει. Το 2010, μια κυβερνητική εφημερίδα έγραψε ότι ο Ομπάμα του έχει δώσει προσωπικά 3 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Ναύαρχος της Νεμπράσκα» που είναι και πραγματικός τίτλος, αλλά ποτέ δεν έχει δοθεί στον Τζαμέ.

Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ – Μπρουνέι



Το μικροσκοπικό Σουλτανάτο του Μπρουνέι συνορεύει με το Βόρνεο και είναι διάσημο για τα αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει και για το διαβόητο κυβερνήτη του που συχνά χαρακτηρίζεται και «προαγωγός». Ο σουλτάνος του Μπρουνέι ζει στο μεγαλύτερο με διαφορά παλάτι στον κόσμο, διαθέτει μια απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων και μεγαλύτερη εμμονή του δεν είναι άλλη από το σεξ.

Χάρη στον αμύθητο πλούτο που διαθέτει, ο Μπολκιάχ μπορεί να έχει ό,τι επιθυμεί και αυτό είναι κυρίως οι γυναίκες. Ο σουλτάνος διαθέτει το προσωπικό του 24ωρο χαρέμι, γεμάτο με γυναίκες μέχρι και 15 ετών. Το 1997, μάλιστα, κατηγορήθηκε για την απαγωγή μιας πρώην Μις ΗΠΑ που κρατούσε σαν σκλάβα το σεξ. Όταν αυτή δραπέτευσε και επιχείρηση να τον μηνύσει, ο Μπολκιάχ απλά επικαλέστηκε τη διπλωματική ασυλία.

Εντυπωσιακό είναι ότι ο λαός του Μπρουνέι δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη ζωή του ηγέτη, καθώς αυτός αντί να τους κρατά στην απόλυτη φτώχεια και επομένως δυστυχία παρέχει τα πιο γενναιόδωρα κρατικά πακέτα βοήθειας στον πλανήτη.

Ισάιας Αφεγουέρκι - Ερυθραία



Η αφρικανική Ερυθραία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον εξαναγκασμό παιδιών σε στράτευση, τα νόμιμα βασανιστήρια και τη δολοφονία όσων πολιτών επιχειρούν να φύγουν από εκεί. Δεν υπάρχει Σύνταγμα, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι απλά αστείο, ενώ ουκ ολίγοι πολίτες περνούν τη ζωή τους σε καθεστώς σκλαβιάς.

Ο πρόεδρος Αφεγουέρκι έχει ιδιαίτερη εμμονή με την αυτάρκεια της χώρας, έστω και αν αυτό σημαίνει τη λιμοκτονία πολιτών. Όταν το 2009 η χώρα αντιμετώπισε μια σοβαρή επισιτιστική κρίση, ο Αφεγουέρκι αρνήθηκε την προσφορά τροφής, δηλώνοντας στο BBC πως «η ξένη επισιτιστική βοήθεια δαιμονίζει τους ντόπιους και τους κάνει τεμπέληδες». Αυτό που ο ίδιος έκανε αντίθετα, ήταν να διατάξει τα σώματα ασφαλείας να κατασχέσουν τρόφιμα από τους αγρότες, επιδεινώνοντας την καταστροφή.

Από τότε τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα, αφού ακόμη και οι στρατηγοί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τροφή, ασκώντας πιέσεις στον πρόεδρο. Φοβούμενος μια εξέγερση, ο Αφεγουέρκι απάντησε φέρνοντας 20.000 αιθίοπες μισθοφόρους, οι οποίοι τώρα έχουν υπό τον έλεγχό τους τον πληθυσμό της χώρας, ενώ διεθνείς αναλυτές αναρωτιούνται πόσο ακόμη θα μπορεί να παραμένει στην εξουσία.

Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος - Αγκόλα



Ο Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος διατηρεί το αξίωμα του προέδρου από το μακρινό 1979, όντας κυβερνήτης της αχανής, πλούσιας σε πετρέλαιο Αγκόλας, η οποία πασχίζει να ανακάμψει από έναν αιματηρό εμφύλιο και να γίνει η νέα δύναμη της μαύρης ηπείρου, καθώς η χώρα έχει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ομολόγους του, ο Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και είναι σχεδόν αόρατος τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Μάλλον γι’ αυτό έχει καταφέρει να παραμένει στην εξουσία για τόσο χρόνια. Ο ντος Σάντος δεν κάνει ομιλίες, δεν δίνει συνεντεύξεις, ούτε και εμφανίζεται στην τηλεόραση. Επιπλέον, δεν πηγαίνει συναντήσει ή διασκέψεις, σπανίως εγκαταλείπει την πρωτεύουσα, ενώ αρνείται πεισματικά να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους. Τις λίγες φορές που χρειάζεται να απευθυνθεί σε ακροατήριο, δεν λέει τίποτα εκτός κειμένου, ενώ έχει προβάρει αρκετές φορές το λόγο του. Για όλους τους παραπάνω λόγους έχει λάβει το προσωνύμιο, ο «σιωπηλός πρόεδρος».

Ωστόσο, το μόνο πράγμα που κάνει ανοιχτά είναι η ενίσχυση της διαφθοράς. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι περνάει νόμους που ευνοούν την οικογένειά του και πως παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όποτε η εξουσία του απειλείται. Την ίδια στιγμή, η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου τα προηγούμενα χρόνια του έφερε απίστευτα κέρδη, την ώρα που οι πλειοψηφία των πολιτών ζουν σε ακραία φτώχια.

Σεΐχης Χαμάντ μπιν Ισά αλ Χαλίφα – Μπαχρέιν



Το Μπαχρέιν είναι η μικρότερη χώρα στον Αραβικό Κόλπο. Πρόκειται για το νησί το οποίο οι αρχαίοι Σουμέριοι θεωρούσαν τον επί Γης παράδεισο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης υπό το βασιλιά Χαμάντ αλ Χαλίφα, περισσότερο θύμιζε κόλαση. Στο στόχαστρο του σουνίτη βασιλιά βρέθηκαν κατά κύριο λόγο τους σιίτες πολίτες.

Το 2011, ο στρατός κατέστειλε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο τις διαμαρτυρίες εναντίον του, προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία του βασιλιά που δεν ήταν άλλη από την ομαλή διεξαγωγή του Grand Prix της Φόρμουλα 1. Προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτό, υπηρεσίες ασφαλείας φυλάκισαν και βασάνισαν διαμαρτυρόμενους πολίτες, με αρκετά περαστικά θανάτου να έχουν καταγραφεί.

Από τότε, τα πράγματα πήγαιναν συνεχώς χειρότερα για τους πολίτες της χώρας. Το 2014 μάλιστα έγινε παράνομη η προσβολή του εθνικού εμβλήματος και αρκετοί πολίτες φυλακίστηκαν, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος, για ανάρτηση φωτογραφιών και χιουμοριστικών καταγραφών στα κοινωνικά δίκτυα.

Βασιλιάς Μσουάτι Γ΄ - Σουαζιλάνδη



Η Σουαζιλάνδη συχνά αποκαλείται ένα νησί δικτατορίας σε μια θάλασσα δημοκρατίας, καθώς η χώρα είναι σχεδόν περιτριγυρισμένη από τη Νότια Αφρική και βρίσκεται υπό τις απόλυτες διαταγές του βασιλιά Μσουάτι του τρίτου.

Παροιμιώδης εραστής, ο Μσουάτι Γ΄ έχει ήδη τουλάχιστον 13 συζύγους και αμέτρητες φιλενάδες. Κάθε χρόνο, διοργανώνει ένα χορό όπου χιλιάδες παρθένες με ακάλυπτα τα στήθη διαγωνίζονται για το ποια θα γίνει η επόμενη γυναίκα του, όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Πέρα από τη λατρεία του για τις γυναίκες, ο Μσουάτι είναι μεγαλομανής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πολυδάπανα εγχειρήματα. Το 2014, άνοιξε ένα νέο αεροδρόμιο στη μέση του πουθενά, πριν καν λάβει άδεια εναέριας κυκλοφορίας και χωρίς να έχει συμφωνήσει με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Το κόστος του αεροδρομίου υπολογίστηκε πως αγγίζει το 10% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτό συνέβη την ίδια στιγμή, που σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ πολλοί πεθαίνουν από AIDS.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου