Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ολη η αλήθεια για τις καταθέσεις στην Ελβετία: Γιατί οι Ελβετοί δεν θα δώσουν ποτέ στοιχεία

«Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι πιστεύουν ότι οι Ελβετοί θα αρχίσουν να μοιράζουν δεξιά και αριστερά, ονόματα και διευθύνσεις» τονίζει υψηλόβαθμος
υπηρεσιακός παράγοντας του ΣΔΟΕ με μακροχρόνια εμπειρία, επισημαίνοντας ότι η Ελβετία ΔΕΝ υποχρεούται να παράσχει πληροφορίες για καταθέτες, παρά μόνο αν έχει ΗΔΗ ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα, κάτι που πολύ απλά καθιστά απαγορευτικό για τις ελληνικές Αρχές το να στοιχειοθετήσει από μηδενική βάση υποθέσεις με υποψία μεγάλης φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου 3 χρόνια, οι Ελβετοί είχαν γνωστοποιήσει με επιστολή στον τότε επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα και σημερινό υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, ότι «χωρίς ποινική δίωξη για ξέπλυμα, δεν δίνουμε στοιχεία», βάζοντας επί της ουσίας προσκόμματα σε όλες τις έρευνες για φοροδιαφυγή, οι οποίες χρειάζονταν στοιχεία κυρίως από το εξωτερικό, προκειμένου να ξετυλιχθεί το «κουβάρι».

Αυτή τη στιγμή, τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύονται από το σύστημα ARO (Asset Recovery Office), προκειμένου να ανταλλάσσουν πληροφορίες και στοιχεία, στο πλαίσιο ερευνών για «ξέπλυμα». Η Ελβετία ΔΕΝ δεσμεύεται, όμως, από το ARO.

Οπως αναφέρουν έμπειροι ελεγκτές, η Ελβετία είναι απλώς ενταγμένη στο «χαλαρό» και άτυπο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών CARIN (Camden Assets Recovery Interagency Network), το οποίο ΔΕΝ καθιστά υποχρεωτική την παροχή πληροφοριών για καταθέσεις.

Το μόνο που δίνουν οι Ελβετοί είναι πληροφορίες για ακίνητα και εταιρίες επί ελβετικού εδάφους, αλλά μόνο εφόσον το αίτημα είναι πολύ συγκεκριμένο δηλαδή αν για παράδειγμα οι ελληνικές Αρχές ζητάνε να μάθουν εάν κάποιος Έλληνας φορολογούμενος έχει κάποιο ακίνητο σε ένα συγκεκριμένο καντόνι.

Οι… ντρίπλες των Ελβετών φυσικά δεν είναι καινούργια πρακτική. Οπως επισημαίνουν έμπειρα στελέχη των ελεγκτικών μονάδων του υπουργείου Οικονομικών, κάθε φορά που «ζορίζονται» διεθνώς, επιχειρούν να εμφανίσουν ένα… πρόσωπο «συνεργάσιμου κράτους», χωρίς όμως στην πραγματικότητα να απεμπολούν τα δικαιώματα κάλυψης των καταθετών τους.

Είχαν πει όρθά κοφτά «όχι» και στον Στουρνάρα...
Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου