ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Συμβουλές του 19ου αιώνα σε ανύπαντρες: Περιορίστε το σεξ στο ελάχιστο!



Οι απίστευτες συμβουλές που βρέθηκαν σε βιβλίο του 19ου αιώνα προς ανύπαντρες γυναίκες: «Οι σεξουαλικές επαφές πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο».





Η Βρετανική Βιβλιοθήκη έχει ξεθάψει ένα βικτοριανό βιβλίο με συμβουλές για ανύπαντρες γυναίκες σε τομείς όπως τα οφέλη του γάμου, τα στερεότυπα της γεροντοκόρης, τα πρότυπα ομορφιάς  ενώ τονίζει και τους κινδύνους του σεξ!

Το βιβλίο είναι ηλικίας 116 ετών και - σε ορισμένα σημεία του - θα μπορούσε να έχει γραφεί χθες.

Το έγραψε ο Χάντι Μπράουν, (ναι ένας άνδρας) κατά τα τελευταία χρόνια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτόριας (η οποία είχε εμμονή με το σεξ) και δημοσιεύθηκε το 1899 περιλαμβάνοντας όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει μια αδέσμευτη βικτοριανή γυναίκα.

Στο βιβλίο του ο Μπράουν καλύπτει τα πάντα στις (θεωρητικά) άβγαλτες κοπέλες, από τα μειονεκτήματα των στενών κορσέδων, τα οφέλη της άσκησης και το πόσο δύσκολο ήταν να βρουν τονκατάλληλο σύζυγο και την συχνότητα του σεξ.

Αλλά, παραδόξως, δεν είναι όλα όσα αναφέρονται ξεπερασμένα, αν και διασκεδαστικά, σκουπίδια.

Ο Μπράουν προτείνει στις νέες γυναίκες της εποχής να προσέχουν την υγεία τους και να εξετάζουν τα οφέλη του γάμου πριν κάνουν το μεγάλο βήμα. Μάλιστα, τονίζει ότι το κλειδί για ένα πετυχημένο γάμο είναι να το παίζετε άνετη!

Μερικά από τα όσα γράφει είναι τόσο σχετικά με το σήμερα, που η Βρετανική Βιβλιοθήκη αποφάσισε να το αναδημοσιεύσει.


Δείτε παρακάτω τα καλύτερα (προσοχή, κάποια ενδέχεται να σας εκνευρίσουν).

Τα οφέλη του γάμου

Η πιο σημαντική συμβουλή προς όλες τις νέες ανύπαντρες γυναίκες είναι η εξής: «Παντρευτείτε αν θέλετε, αλλά να κάνετε έναν καλό και ικανοποιητικό γάμο».
Γιατί; Μια έγγαμη ζωή συντελεί σε μια κοινωνικά ορθή ζωή και σε μια σταθερή και καλή συμπεριφορά.
Το βιβλίο τονίζει ότι για μια γυναίκα η κατάλληλη ηλικία για γάμο είναι τα 21 με 25 χρόνια γιατί αν μια γυναίκα παντρευτεί νωρίτερα, πριν το σώμα της ωριμάσει και αναπτυχθεί σωστά, θα υπάρχει ο κίνδυνος ανωμαλίας στον τοκετό.
Αυτό, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα που επισημαίνουν σήμερα πολλοί ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να βάλουν τέλος στους ανήλικους γάμους σε όλο τον κόσμο.
Γενικά, ο Μπράουν συμβούλευε τις νέες γυναίκες να μην βιαστούν να παντρευτούν.

Η εργένικη ζωή δεν είναι και τόσο κακή

Αν και ο Μπράουν ήταν καθαρά υπέρ του γάμου, παραδέχεται ότι δεν κάνει για όλους.
«Οι γάμοι είναι σαν να ανοίγεις μια τυχερή σακούλα. Ολα τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σου προσφέρουν κάτι, αλλά μόνο λίγα αξίζουν».
Τονίζει ότι το να είσαι single δεν είναι τρομερό, για έναν λόγο που όλοι σήμερα γνωρίζουμε:
«Οι γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί μπορούν να αφοσιωθούν περισσότερο στην εργασία τους, από τις παντρεμένες που έχουν καθημερινές ανησυχίες των παιδιών τους και του συζύγου τους».
Παράλληλα, ο Μπράουν γκρεμίζει τα στερεότυπα της γεροντοκόρης:
«Αν και χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα νευρικές, οι «γεροντοκόρες» είναι πολύ πιο ικανοποιημένες σχετικά με τη μοίρα τους όταν σκέφτονται όλα όσα είναι υποχρεωμένες να κάνουν οι «ευλογημένες» γυναίκες που είναι σύζυγοι και μητέρες. Παράλληλα, έχουν πιο υγιές σώμα και πνεύμα».

Το σεξ και η έλλειψή του

Το πιο σημαντικό όφελος ενός γάμου φαίνεται πως ήταν ότι παρείχε έναν ασφαλή χώρο για σεξ.
«Η επαφή μεταξύ των δύο φύλων στον έγγαμο βίο, είναι καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο ελπιδοφόρα για το μέλλον της φυλής. Ρυθμίζεται από τους νόμους της κοινωνίας και της θρησκείας. Η σεξουαλική επαφή δεν πρέπει να είναι επιπόλαιη και επικίνδυνη».
Παράλληλα, το βιβλίο τονίζει ότι:
«Η σεξουαλική επαφή, μέσα σε ένα γάμο πρέπει να διατηρείται σε λογική συχνότητα» αναφέρουν. Ούτε καν οι σεξουαλικοί Βικτωριανοί δεν έκαναν σεξ κάθε βράδυ.

Ο φεμινισμός είναι επικίνδυνος

Αν και οι γυναίκες άρχισαν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Μπράουν δεν ήταν φαν τους. Για τον ίδιο, η ισότητα των δύο φύλων είχε σοβαρά μειονεκτήματα.
Εξηγούσε ότι οι γυναίκες έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι άνδρες δεν κοιτάνε μόνο τη σιλουέτα αλλά και την προσωπικότητα

«Αν και είναι φίνο και γοητευτικό για μια γυναίκα να έχει λεπτή σιλουέτα, οι άνδρες της εποχής ζητούσαν περισσότερα» λέει ο Μπράουν. Ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα και για την προσωπικότητα της γυναίκας, όσο κι αυτό ακούγεται περίεργο.
«Οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στον τρόπο που κινείται μια γυναίκα, στην χάρη της, στην προσωπικότητά της και όχι σε έναν ανέκφραστο τρόπο γοητείας».

Οι μυώδεις γυναίκες είναι πιο γοητευτικές

Σε αντίθεση με τις βικτοριανές πεποιθήσεις που θεωρούσαν τιςχλωμέςλεπτές γυναίκες πιο ελκυστικές, ο Μπράουν αναφέρει ότι στην πραγματικότητα, οι μύες μιας γυναίκας είναι το κλειδί του αισθησιασμού της.
Αυτό ήταν το αρχαιότερο παράδειγμα του #fitspiration: «Όλες οι γυναίκες θα ήταν πιο υγιείς και πιο όμορφες αν είχαν μύες και δυνατά άκρα» τονίζει.
«Ακόμα και αν μια γυναίκα δεν θέλει να παντρευτεί ποτέ, θα πρέπει να φροντίζει την υγεία της και το σώμα της» προσθέτει.

Το μυστικό για να «χτυπήσουν» τον ιδανικό άνδρα

«Μέσα από τα νεύρα και την ένταση σίγουρα δεν θα καταφέρετε να ρίξετε τον κατάλληλο» αναφέρει ο Μπράουν. «Να είστε γλυκιές και χαμογελαστές και σίγουρα η τύχη θα σας χαμογελάσει. Αλλά μην ξεχνάτε να το παίζετε άνετες...»



thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου