ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Όλα τελειώνουν στις 6 Μαΐου...

Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο με αυτή την κυβέρνηση. Οι ώρες και οι μέρες περνούν, ο Τσίπρας κάνει υπουργικά για να τους πει για τις «κόκκινες» γραμμές
που τις έχει πει δεκάδες φορές, οι υπουργοί διαρρέουν μέτρα και μετά τα διαψεύδουν, οι Ευρωπαίοι μας ετοιμάζουν για «θάνατο».



Και ο χρόνος περνά, ο κόσμος έχει μείνει με ανοικτό το στόμα και περιμένει να δει ποια θα είναι η κατάληξη. Είναι ένα θέατρο που παίζεται προκειμένου η κωλοτούμπα να φανεί ως ακροβατικό υψίστης ακριβείας; Είναι το τελικό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ; Είναι οι τελευταίοι σπασμοί μιας κυβέρνησης που διαλύεται στα εξ ων συνετέθη; Ή μήπως είναι αυτό που έλεγαν οι αναρχικοί στον Βαρουφάκη όταν τον περικύκλωσαν στα Εξάρχεια: «Σας κράζουν και τα σκυλιά ρε»;

Ότι κι αν είναι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα πολύ σοβαρό χρονικό σταθμό και δεν είναι άλλος από την επόμενη Τετάρτη 6 Μαΐου. Αν δεν κλείσει η συμφωνία μέχρι την Κυριακή, αν δε γίνει ένα έκτακτο Γιούρογκρουπ στις 4 Μαΐου που θα δώσει το «οκ» για να ξεκλειδώσει η συμφωνία τότε την Τετάρτη η χώρα βαράει διάλυση. Ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απαυδήσει με τους απίθανους τύπους που τελευταία τον έχουν κρεμάσει και στα μανταλάκια και έχει έτοιμο σχέδιο για να κλείσει η ρευστότητα μέσω ELA. Θα πρόκειται για το πρώτο γερό ταρακούνημα σε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της γίνεται. Πολλοί λένε στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «μάθημα» ώστε να καταλάβει τι θα σημάνει να μένει από ρευστό και να αδειάζουν τα ΑΤΜ. Αν και κυνικό και ιδιαίτερα σκληρό εκτιμούν ότι μόνο έτσι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στο Γιούργκρουπ της 11ης Μαΐου με συγκεκριμένα μέτρα που δε θα μπορεί να τα πάρει πίσω. Οι δανειστές, ακόμη κι αν δε θέλουν να ζητούν σκληρά μέτρα, με τα «φίδια» που ακούνε από την κυβέρνηση, με τις συνεχόμενες… Μπαρουφάκειες σοφιστείες και με τα πισωγυρίσματα που κάνει η κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να απαιτούν πράγματα που δεν είχαν στην αρχική λίστα τους.

Οι πληροφορίες από την Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα έχει ουσιαστικά πέντε ημέρες προθεσμία για να κλείσει μια μίνιμουμ έστω συμφωνία. Αν δεν το κάνει την Τετάρτη θα αποφασιστεί η διακοπή της ρευστότητας μέσω ELA, o κόσμος θα τρέχει να πάρει τα λεφτά που του έμειναν στις τράπεζες και το μήνυμα θα είναι σαν καμπάνα που θα ηχήσει στα αυτιά όλων.

Βεβαίως μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το όπλο του… capital control, να μη μπορεί να πάρει δηλαδή ο Έλληνας τα λεφτά του. Κι όπως καταλαβαίνουμε, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για «κούρεμα» στις καταθέσεις με έναν έκτακτο φόρο ή με ένα… πατριωτικό ομόλογο.

Μοιάζει με την υπέρτατη απειλή, με έναν απίστευτο εκβιασμό, όμως εκεί που έφτασαν τα πράγματα, με τους κλόουν που κάνουν καραγκιοζλίκια τρεις μήνες τώρα, δεν έχουν μείνει πολλά περιθώρια.

Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο δεν μας έκανε πολύ σοφότερους. Είτε έχουν άγνοια κινδύνου, είτε είναι άσχετοι και συνάμα επικίνδυνοι, είτε έχουν κρυφή ατζέντα. Όπως και να έχει, αν στηθεί την επόμενη εβδομάδα σκηνικό Κύπρου, η κυβέρνηση θα πρέπει να ψάχνει ελικόπτερα για να φύγει. Και η φράση «σας κράζουν και τα σκυλιά ρε» θα είναι το πιο.. κομψό που θα ακούσουν.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου