ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ερευνα για τη φτώχεια: 77.608 Θεσσαλοί δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 2.000 ευρώ!

Εισόδημα κάτω των 2.000 ευρώ ετησίως δηλώνουν επισήμως στην εφορία 77.608 Θεσσαλοί, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο
εκπόνηση μελέτης υπό τον τίτλο «Περιφερειακή στρατηγική για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας στην περιφέρεια Θεσσαλίας».

Η μελέτη, της οποίας το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε, αποτελεί κομμάτι της προεργασίας που κάνει η περιφέρεια ώστε να μπορέσει μέσα στην ερχόμενη πενταετία, και στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ 2014-2020), να αντλήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της φτώχειας και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης. Το ύψος του ποσού που αντιστοιχεί στην Θεσσαλία για τον σκοπό αυτό, ανέρχεται τουλάχιστον στα 88 εκατ. ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο προσδιορισμός των ευπαθών ομάδων (άνεργοι, πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, εξαρτημένα άτομα, κ.α.) οι οποίες αποτελούν τους κύριους δυνητικούς «ωφελούμενους» των παρεμβάσεων και των δράσεων του συγκεκριμένου θεματικού στόχου.

Τι λένε οι αριθμοί

Από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μελέτης τα στοιχεία που προέκυψαν παρουσιάζουν ανάγλυφα την «χαρτογράφηση» του προβλήματος και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων στην κατάταξη των φαινομένων έξαρσης κοινωνικού διαχωρισμού και φτώχειας στην περιφέρεια Θεσσαλίας ανά δήμο, τρεις δήμοι (Λαρισαίων, Σοφάδων και Καρδίτσας) κατατάσσονται στην πολύ υψηλή κλίμακα και τέσσερεις (Βόλου, Ελασσόνας, Φαρκαδόνας και Τυρνάβου) στην υψηλή.

Ανησυχία επίσης εμπνέουν και τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση χιλιάδων Θεσσαλών, καθώς, όπως προαναφέραμε, εισόδημα κάτω των 2.000 ευρώ ετησίως δηλώνουν επισήμως στην εφορία 77.608 Θεσσαλοί. Συγκεκριμένα 13.088 κάτοικοι της Καρδίτσας, 30.059 της Λάρισας, 20.632 της Μαγνησίας και 13.829 των Τρικάλων.

Στην ίδια έρευνα το 47% των ερωτηθέντων για τις ανάγκες – αγαθά που μπορούν να καλύψουν, δήλωσε πως δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα θέρμανσης, το 49% δεν διαθέτει έγχρωμη τηλεόραση, το 40% δεν έχει πλυντήριο ρούχων και το 32% δεν είναι κάτοχος γραμμής τηλεφώνου....

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου