ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ψέμα η επιχείρηση για τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν;

Μια διαφορετική εκδοχή από αυτήν που γνωρίζουμε για την επιχείρηση δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν παρουσιάζει ο ερευνητής δημοσιογράφος


Seymour Hersh. Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ψέματα για τη δολοφονία του, για δικό του πολιτικό όφελος, και ότι ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα ήταν στην πραγματικότητα ένας άοπλος «χωρίς καμία δύναμη», όταν πυροβολήθηκε από την ομάδα Navy Seals των ΗΠΑ το 2011.
Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε κατηγορηθεί ότι επινόησε μια σειρά από βασικά στοιχεία στον απόηχο της δολοφονίας, όπως ότι ο Μπιν Λάντεν πέθανε σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ότι η πακιστανική κυβέρνηση δεν είχε παίξει κανέναν ρόλο στην αποστολή. Ο Seymour Hersh, των οποίων οι προηγούμενες έρευνες περιλαμβάνουν και τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση, επικαλείται πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες, σε αυτό που αποκαλεί «εναλλακτική ιστορία του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Γράφοντας στο London Review of Books, ο Hersh ισχυρίστηκε ότι ο Μπιν Λάντεν δεν κρυβόταν στην Αμποταμπάντ αλλά στην πραγματικότητα κρατούνταν από τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες όταν σκοτώθηκε.


Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον ανέλαβαν προσωπικά την ευθύνη, και τους επαίνους, για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το άρθρο επικαλείται «έναν πρώην ανώτερο αξιωματούχο», ο οποίος είπε ότι το Πακιστάν είχε κρυφά συλλάβει αρκετά χρόνια πριν τον καταζητούμενο τρομοκράτη, για να τον χρησιμοποιήσει «ως μοχλό κατά των επιχειρήσεων των Ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα». Αμέσως μετά το φόνο, ο Ομπάμα δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η αποστολή περιελάμβανε μια μυστική εισβολή στο Πακιστάν και ότι μια μικρή ομάδα των Seals πολέμησε μια δραματική μάχη με τους άνδρες που φύλασσαν τον Μπιν Λάντεν.
Όμως, σύμφωνα με την πηγή του Hersh, ανώτεροι Πακιστανοί αξιωματούχοι έδωσαν πρόθυμα την τοποθεσία του Μπιν Λάντεν για να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και σε αντάλλαγμα μέρους της αμοιβής 25 εκατ. δολαρίων για την εύρεσή του.
Ο Rob O'Neill, πρώην μέλος της Navy Seal, αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πυροβόλησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011. Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο Μπιν Λάντεν θα συλλαμβάνονταν ζωντανός εάν είχε παραδοθεί, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο εν αποστρατεία που αναφέρει ο Hersh, «ήταν σαφώς και απολύτως ένας φόνος εκ προμελέτης».
Οι Seals είχαν την «απόλυτη εξουσία να σκοτώσουν τον άντρα», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος, ακόμη και αν είχαν μόνο «υποψίες ότι μπορεί να έχει κάποια μέσα αντίστασης, όπως εκρηκτικά κρυμμένα κάτω από την κελεμπίας του». Οι ντόπιοι και τα μέσα ενημέρωσης συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο όπου ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φέρεται να σκοτώθηκε σε επιχείρηση των Navy Seals. «Η αλήθεια είναι ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν ανίκανος να αντισταθεί, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε» είπε ο αξιωματούχος. Ο Hersh αναφέρει επίσης ότι αυτά που υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, ότι ο Μπιν Λάντεν εξακολουθούσε να δίνει εντολές στην Αλ-Κάιντα, είναι «ψέματα, ανακρίβειες και προδοσία». «Ο Λευκός Οίκος ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν ακόμα εν ενεργεία» αναφέρει ο αξιωματούχος. «Διαφορετικά, γιατί να τον σκοτώσει;»

independent.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου