ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Καταρρίπτεται – Έρευνα: Το μούσι ξεπερνάει σε βρομιά τη λεκάνη της τουαλέτας

Επειδή τα γένια είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, κάθε σχετική είδηση μ αυτά ιντριγκάρει και πουλάει.
Τη συγκεκριμένη “είδηση” αναδημοσίευσαν αρκετά μεγάλα sites (όπως μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ ή ξένα όπως αυτό ή αυτό).Όμως έχει πραγματικά κάποια βάση; και καταρχήν, υπάρχει; κι αν ναι, τι είδους μελέτη είναι αυτή;

Τι υποστηρίζει το δημοσίευμα;
Όπως έδειξε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ορισμένες γενειάδες μπορεί να είναι πιο βρώμικες κι από μια τουαλέτα. Ναι, ναι καλά ακούσατε! 
Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την έρευνα αυτή εμπνεύστηκαν οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού KOAT TV, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν από γενειοφόρους περαστικούς να πάρουν με μπατονέτα δείγματα από τις γενειάδες τους. Τα δείγματα αυτά ανέλυσε στη συνέχεια ο μικροβιολόγος δρ Τζων Γκόλομπικ από τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων Quest Diagnostics. 
Όσο για τα αποτελέσματα της ανάλυσης; Αυτά άφησαν άπαντες άφωνους με τον δρ Γκολόμπικ να παραδέχεται«Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», εξηγώντας πως η έκπληξή του οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια των εντέρων – «το είδος που κανονικά βρίσκουμε στα κόπρανα», όπως είπε. 
Ο δρ Γκολόμπικ διευκρίνισε πως σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας. Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός λογικής. 
«Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ρυπαρότητα για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι «κάτοχοι» αυτών των γενειάδων δεν έχουν μάθει να πλένουν τα χέρια τους αφότου πάνε στη τουαλέτα
Αλήθεια ή ψέματα; “Μούσι” το μούσι
Η φήμη άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την πρωτομαγιά, υποστηρίζοντας ότι βγήκε μια “μελέτη” που αξιολόγησε τις γενειάδες του μέσου όρου των ανδρών κι έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη: ότι δεν διαφέρουν και πολύ από μια τουαλέτα και έχουν πάνω τους ακόμη και “κακάκια” (κόπρανα)
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η περιβόητη «μελέτη» ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια μικρή είδηση σε κάποιο τοπικό δελτίο ειδήσεων (στο Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο KOAT TV). Οι φερόμενοι ως ειδικοί επιστήμονες δεν ήταν τίποτα άλλο από κανα δυο δημοσιογράφοι, και το δείγμα τους μια μικρή χούφτα εθελοντών. Ένας (και μοναδικός) μικροβιολόγος βρήκε και λίγα μικρόβια .
Όπως αναφέρει η έγκυρη εφημερίδα Guardian , η διαδικασία αυτή υπολείπονταν κατά πολύ στο να χαρακτηρίζεται ως μια “εμπεριστατωμένη μελέτη” και φυσικά δεν ανίχνευσε πραγματικά την παρουσία κοπράνων σε γένια των ανδρών:




“Είναι γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά σωστή μελέτη, αλλά και καμία ομάδα μικροβιολόγων δεν βρήκε “κακάκια” στα γένια. Η προέλευση της ιστορίας φαίνεται να είναι από ένα τμήμα κάποιου τηλεοπτικού δικτύου ειδήσεων στο Νέο Μεξικό. Ο δημοσιογράφος μετά την “έρευνά” του πήρε συνέντευξη από τον μικροβιολόγο, ονόματι John GOLOBIČ, που  εντόπισε μερικά από τα βακτήρια με την ονομασία «enterics» (εντερικά βακτήρια, δηλαδή είναι βακτήρια που φυσιολογικά ζουν στο έντερό μας).”Αυτή είναι η δήθεν σχέση με τα κόπρανα και τις τουαλέτες . Και αυτό είναι όλο. Ενώ είναι αλήθεια ότι τα ανθρώπινα περιττώματα αποτελούνται μερικώς από βακτήρια του εντέρου, δεν είναι ακριβές για να περιγράψει αυτά τα βακτήρια από μόνα τους, σαν κόπρανα.”
Η Washington Post συνυπογράφει κι αυτή ότι«τα βακτήρια του εντέρου” που βρέθηκαν, δεν είναι απαραίτητα το ίδιο πράγμα με τα «κόπρανα»,  και η παρουσία τους δεν είναι ανησυχητική ή επιβλαβής: Επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εντερικά βακτηρία υπάρχουν παντού, πάνω σας και γύρω σας, όπως κι ένα σωρό άλλα βακτηρίδια. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Πραγματικά δεν τρέχει και τίποτα. Αγκαλιάστε τα βακτηριά σας, είναι ένα κομμάτι του εαυτού σας, επειδή κι εσείς είστε ένα πλήθος μικροοργανισμών, το ένα πιο ιδιαίτερο από το άλλο .
Επομένως αν κάποιος δεν τα τοποθετήσει εκεί σκόπιμα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει “κακάκια” στο πρόσωπό του, ανεξάρτητη πόση γενειάδα έχει
bacterias1
Ο Guardian στο ίδιο μήκος κύματος λέει ότι :
Ακόμη και αν αυτή ήταν μια νομότυπη επιστημονική μελέτη με μεγάλο αριθμό δειγμάτων που είχε δημοσιευτεί σε κάποιο έγκριτο περιοδικό, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.
Το ανθρώπινο δέρμα αποτελεί κατοικία για μια μεγάλη ποικιλία εκατομμυρίων μη-παθογόνων βακτηρίων , και δεν είναι ανήκουστο για τύπους βακτηρίων που συνήθως βρίσκονται στο έντερο, όπως το Εcoli να βρεθούν και στο δέρμα.
Κι αν ακόμη ανησυχείτε σκεφτείτε μόνο ότι το στόμα σας κατοικείται από 500-1.000 τύπους διαφορετικών βακτηρίων, 70-80 είδη μυκήτων και μια πληθώρα από ιούς και παράσιτα…
Μπορεί τελικά να είναι αλήθεια ότι μερικοί δεν φροντίζουν και πολύ τα γένια τους, αλλά το να φτάσουμε στο σημείο να διακηρύττουμε ότι είναι “βρώμικα σαν τουαλέτα» βασιζόμενοι σε μια μικρή έρευνα ενός δελτίου ειδήσεων ενός τοπικού καναλιού αν μη τι άλλο  είναι υπερβολικές κινδυνολογίες .

Γιώργος Γ. – antichainletter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου