ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Μπορεί η πανσέληνος (που έρχεται) να σε τρελάνει;


Η επίδραση της σελήνης στον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του είναι κάτι που ακούγεται συχνά, με
την άποψη να κυμαίνεται μεταξύ μύθου και επιστημονικής αλήθειας. Μάλιστα, τόσο ισχυρή είναι η διάδοση της άποψης πως όταν έχει πανσέληνο κάτι συμβαίνει, που έχει περάσει με διάφορους τρόπους ακόμη και στην καθομιλουμένη.

Πανσέληνος και αύξηση εγκληματικότητας
Τα στατιστικά που δίνουν τα αστυνομικά τμήματα αξιοποιήθηκαν από μια ομάδα ερευνητών για να συνηγορήσουν υπέρ της άποψης ότι πολλοί ανάμεσά μας σεληνιάζονται όταν έρθει η ώρα το φεγγάρι να γεμίσει. Τότε λοιπόν παρατηρείται μια έξαρση των βίαιων περιστατικών, αλλά και καταγράφεται αυξημένος αριθμός εισαγωγών σε ψυχιατρικές κλινικές. Παρόμοια είναι τα συμπεράσματα από τις καταθέσεις του νοσοκομειακού προσωπικού σε κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία, όπου βρέθηκε πως τα ατυχήματα αυξάνονται σημαντικά το επίμαχο διάστημα.

Τι λένε οι έρευνες;
Το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε ανθρώπινο δείγμα που κλήθηκε να κοιμηθεί ένα βράδυ με πανσέληνο στο εργαστήριο. Οι ερευνητές κατέγραψαν τη συμπεριφορά τους και κατέληξαν ότι η ποιότητα του ύπνου τους ήταν κατά 15% φτωχότερη. Μετά την περιβόητη μελέτη, έγιναν πολλές συμπληρωματικές, ωστόσο δεν βρέθηκε πραγματική συσχέτιση ανάμεσα στην παραβατική συμπεριφορά ή τις εκδηλώσεις ψυχολογικής διαταραχής και την πανσέληνο. Το αντίθετο, μάλιστα...

Η συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου