ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ψάχνοντας για... χρυσάφι στην Ελλάδα! - Πού ψάχνουν να βρουν θησαυρούς και πόσο τους κοστίζει;

«Κάποιοι ακολουθούν τα σημάδια. Άλλοι πάλι, κρατώντας ένα ξεφτισμένο και πολυχρησιμοποιημένο χάρτη ανά χείρας, ψάχνουν ώρες, μέρες, μήνες....ακόμα και
χρόνια για να βρουν τον θησαυρό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 55χρονος Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης, με αφορμή το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χρυσοθήρων, που διεξάγεται από χθες στη Νάουσα, τη θεωρούμενη ως «Μέκκα των χρυσοθήρων», και μετέχουν περισσότεροι από 100 σύνεδροι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από τη Βουλγαρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων.



«Η εύρεση ενός θησαυρού είναι χόμπι που είτε σε προσελκύει είτε όχι» αναφέρει ο κ. Χατζηιωαννίδης, ο οποίος βγήκε για την πρώτη του αποστολή σε ηλικία 7 χρονών, και προσθέτει ότι από τα τρία του αγόρια, ηλικίας 25, 22 και 8 χρόνων, μόνο ο μικρός τον ακολουθεί στις εξορμήσεις του.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, βάσει της πολυετούς εμπειρίας του και ενασχόλησής του με τη χρυσοθηρία, στην Ελλάδα υπερβαίνουν τα 3 εκατ. οι λάτρεις του «μυστήριου αυτού σπορ». Κοινός παρανομαστής όλων τους, όπως σημειώνει ο κ. Χατζηιωαννίδης, είναι «ο φόβος». «Ενώ δεν κάνουμε κάτι παράνομο και τις περισσότερες φορές κάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να βγάλουμε άδειες για να σκάψουμε, ωστόσο η πλειοψηφία μάς αντιμετωπίζει πολύ περίεργα» επισημαίνει και προσθέτει ότι «όλοι μας έχουμε σκάψει παράνομα, αλλά όχι επειδή θέλουμε, αλλά κυρίως λόγω του ότι δεν μας αντιμετωπίζουν σοβαρά και μας προβάλλουν ανυπέρβλητα εμπόδια προκειμένου να μας καθυστερήσουν και τελικά να μας αποθαρρύνουν».

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι πολλές φορές κάνουν πεζοπορία στα βουνά και τα δάση για μέρες, κουβαλώντας μαζί τους εφόδια και τρόφιμα και δαπανώντας μέχρι και 50.000 ευρώ, προκειμένου «να ικανοποιήσουν τη φωνή που ακούν από μέσα τους» και να φέρουν στην επιφάνεια τον...κρυμμένο θησαυρό. «Είναι επικίνδυνη αποστολή, αλλά δεν μας πτοεί και σε γκρουπάκια ριχνόμαστε στο κυνήγι, με πάθος και αγωνία γι' αυτό που θα βρούμε ή και δεν θα βρούμε» λέει, σημειώνοντας ότι «η απογοήτευση είναι μέρος αυτού που κάνουμε, αλλά ποτέ δεν μας εμπόδισε από το να συνεχίσουμε». Επίσης, όπως αναφέρει, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα παραδεχθούν ανοιχτά ότι βρήκαν ή δεν βρήκαν κάτι, ενώ τονίζει ότι μεταξύ τους γνωρίζονται και έχουν στήσει μάλιστα και δίκτυο με συναδέλφους τους σε Αλβανία και Βουλγαρία, ενώ στην Ελλάδα χρυσοθήρες εντοπίζονται από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο.

Πού ψάχνουν να βρουν θησαυρούς και πόσο τους κοστίζει; ....
Δείτε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου