ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σουρωτήρι, ιδανικό για πολιτικά μαγειρέματα, η ελληνική τρομοκρατία

Περίεργες συμπτώσεις…

Χτες, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Νέα Αγχίαλο, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν δυο άτομα. Ο τρίτος, ποινικός Σπύρος Δραβίλας,
είναι νεκρός, και, σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας, μάλλον αυτοκτόνησε. Λέγεται ότι είναι αυτός που είχε οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα


Ο ένας εκ των συλληφθέντων, 
Σπύρος Χριστοδούλου, είναι ποινικός. Ο έτερος, Γρηγόρης Τσιρώνης,φέρεται να ανήκει για την οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, που ευθύνεται για επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην κατοικία του γερμανού πρέσβη, στην πρεσβεία του Ισραήλ, έχει επικηρυχθεί μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη για την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, κ.λ.π., και φέρεται ως μέλος των“ληστών με τα μαύρα” που έκαναν τουλάχιστον έξι ληστείες Τραπεζών, κατά το 2002-2006, ενώ τα λεφτά που πήραν υπολογίζονται σε 600 χιλιάδες ευρω (βλέπε: antinews.gr). Την ομάδα αυτή, επανειλημμένως η ΕΛΑΣ διέρρεε ότι είχε ως ένα χρονικό σημείο σχέσεις με την οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, στην οποία ήταν και Νίκος Μαζιώτης. Οι δύο που συνελήφθησαν, είναι εκ των δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου. Ο Γιώργος Πετρακάκος, ο “ληστής του Διστόμου”, που αρχικώς είχε διαρρεύσει ότι συνελήφθη κατά την χτεσινή επιχείρηση, παραμένει ασύλληπτος. Πάντως, κατά τους ίδιους κύκλους της ΕΛΑΣ, οι ποινικοί Σπύρος Χριστοδούλου, Σπύρος Δραβίλας και Γιώργος Πετρακάκος ανήκαν στις ομάδες του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το γεγονός αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία ο χρόνος μετράει ανάποδα για την Ελλάδα στο “μέτωπο” της “διαπραγμάτευσης” με τους “εταίρους”. Τα “ψάρια” που πιάστηκαν είναι σημαντικά. Επικοινωνιακά, βέβαια, δεν είναι του μεγέθους του φοβερού και τρομερού “αντάρτη πόλης”, όπως είχε καλλιεργηθεί η εικόνα του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά θα προσθέσουν σημαντικά κομμάτια στο παζλ. Ως γνωστόν, πάντως, η σύλληψη του Χ.Ξηρού συνέπεσε με την προεκλογική -προεδρική- περίοδο, και χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα στο επικοινωνιακό σκηνικό.
Κείμενο Μαζιώτη
Το γεγονός της Νέας Αγχιάλου, όμως, συμπίπτει και με κάποια άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα. Όπως το κείμενο Μαζιώτη που αναρτήθηκε χτες σε ιστοσελίδα και καλούσε σε ένοπλη έφοδο για την κατάληψη της Βουλής, υπουργείων, τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος (antinews.gr). Και το πλέον ενδιαφέρον. Ο Μαζιώτης εστρέφετο κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, και κατήγγειλε ότι η επικείμενη συμφωνία “επισφραγίζει την εδώ και καιρό προαναγγελθείσα υποχώρηση της κυβέρνησης και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους, της ούτως ή άλλως λαβωμένης συναίνεσης και ανοχής αλλά και την αρχή της πολιτικής χρεοκοπίας της, κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσοι πραγματικά επιδιώκουμε την ανατροπή και την επανάσταση”.
Και κατέληγε ο ίδιος: “Αυτή την περίοδο μια στρατηγική των επαναστατών και του κινήματος, θα ήταν να υπονομεύσουν και να σαμποτάρουν τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, πράγμα που θα οδηγούσε στην αστάθεια, στην υπονόμευση και στην ανατροπή της κυβέρνησης αλλά και στην χρεοκοπία του κράτους και του συστήματος, ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επαναστατικής προοπτικής”.
Τι κάνει ο Μαζιώτης, ο οποίος πάντως διόλου φημίζεται για την ιδεολογικο-πολιτική του κατάρτιση; Επαναστάσεις στα όνειρά του αναζητεί; Θεωρεί ότι όσο χειροτερεύει η κατάσταση, τόσο ωριμάζουν οι συνθήκες για “επανάσταση” και άρα για εμφύλιο; Εν πάση περιπτώσει, πολύ πριν τα ανακαλύψει όλα αυτά ο ίδιος ή όποιοι του υπαγόρευσαν το κείμενο, τα' χαν πει ο Λένιν ή και ο Μάο με το εύστοχο: “Μεγάλη αναταραχή, όμορφη κατάσταση”.
Ο Πανούσης στην αντεπίθεση;
Αυτό το κείμενο βγήκε μια ημέρα πριν την υπόθεση της Νέας Αγχιάλου. Ανήμερα, όμως, υπήρξε και κάτι εξίσου ενδιαφέρον. Το κείμενο Πανούση (anoixtoparathyro.gr) με τον “φοβερό” τίτλο “Γιάννης Πανούσης: De profundis!”. Εκεί λοιπόν, ο αναπληρωτής υπουργός
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπουργός Δημόσιας Τάξης), αφού γράφει πολλά και διάφορα για τις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται, καταλήγει: “Οι αντιεξουσιαστές, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και δίκτυα μυστικών υπηρεσιών συμφωνούν σ’ ένα σημείο: πρέπει να με διώξει ο Τσίπρας μέχρι το καλοκαίρι. Παράξενο; Όχι τόσο”. Θα τρελαθούμε τελικά με αυτή την κυβέρνηση. Σε λίγο θα μας πει ο κ.Πανούσης “Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο”;
Τι άλλα γράφει; Ιδού: 1.Οι τομές δεν γίνονται με «αριστερίστικα» γιουρούσια. Θέλει χρόνο και τρόπο η αλλαγή συνειδήσεων και στάσεων. Ούτε μόνον ο νόμος, ούτε οι υπουργικές διαταγές, ούτε βέβαια η βία των «άλλων» συμβάλλουν ώστε η αριστερή διακυβέρνηση να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και να κατοχυρώσει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. 2. Όταν είμαι υπεύθυνος για κάτι το υποστηρίζω και αν έχω λάθος αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν δέχομαι όμως να στοχοποιούμαι από οποιονδήποτε και για οτιδήποτε. Είμαι υπεύθυνος για όσα λέω και όχι για όσα (δεν) καταλαβαίνουν. 3. Δεν πολιτικολογώ, δεν αντιδικώ με τα κόμματα ή τους διατελέσαντες Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη. Δεν δημοσιοποιώ σκάνδαλα και δεν κατηγορώ κανέναν (εκτός αν παρέμβει η Δικαιοσύνη). Προσοχή στα όρια της (αυτο)γελοιοποίησής τους. Και καταλήγει: “Έχουμε πλεόνασμα «χαρακτηρισμών» και αντιθέσεων. Ώρα για ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να το υπογράψουν όλοι όσοι πιστεύουν στους κανόνες και τα όρια της Δημοκρατίας κι όχι στις ακρότητες λόγων και πράξεων”.
Η ΕΥΠ, η ΕΛΑΣ, και ο 66χρονος ... “αντιεξουσιαστής”
Και επειδή, θα σκεφτεί κανείς ότι μας έπιασε το “συνομωσιολογικό” μας, ιδού τι γράφει στην “Καθημερινή” ο δημοσιογράφος, Γιάννης Σουλιώτης: “Η σοβαρότατη αυτή αναφορά - καταγγελία του κ.Πανούση, έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων για διασυνδέσεις δουλεμπόρων με επίορκους αξιωματούχους ΕΛ.ΑΣ., Ε.Υ.Π. και Λιμενικού. Συγκεκριμένα, κεντρικό ρόλο στο εν λόγω κύκλωμα φέρεται να διαδραματίζει πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε γίνει το 2007 πρόταση να κατέβει υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά. Ο πολιτευτής είναι 66 ετών, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές και σήμερα εμφανίζεται να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το διάστημα της κράτησής του είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολιτευτών, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργών της Κυβέρνησης. Επερώτηση για την υπόθεσή του είχε καταθέσει το 2008 ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τ. Κουράκης. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε αποφυλακίσεις παράτυπων μεταναστών καθ’ υπόδειξη δουλεμπόρων. Στις επίμαχες συνομιλίες φέρονται να προωθούσαν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Γ.Πανούση θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους και ταυτόχρονα να μετείχαν σε παρασκηνιακές ζυμώσεις ώστε στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τοποθετούνταν πρόσωπα της αρεσκείας τους σε κρίσιμα πόστα. Επικαλούνταν γνωριμία τους με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα αναλάμβανε να υλοποιήσει τις επιλογές τους”.
Ο ίδιος συντάκτης γράφει επίσης: “Για την ίδια υπόθεση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς που απαιτούνται πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ.Νίκου Βούτση, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννη Πανούση και τον διοικητή της ΕΥΠ, κ.Γιάννη Ρουμπάτη. Συμφωνήθηκε να ενημερωθεί για τα ευρήματα της έρευνας ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση μαζί του θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες”.
Προκαλούν, αναμφισβήτητα, εντύπωση οι παραπάνω “συμπτώσεις” και ο τρόπος που κάθε φορά, όταν κάποιες κυβερνήσεις είναι στα δύσκολα, εξαρθρώνονται και κάποιοι τρομοκρατικοί πυρήνες. Σημάδι που δείχνει ότι σημαντικό κομμάτι της νεο-τρομοκρατίας, αλλά και των ποινικών συγκοινωνούντων δοχείων (;), έχει γίνει πραγματικό σουρωτήρι, χειραγωγημένο όργανο στα εκάστοτε πολιτικά παιχνίδια. Ως εκ τούτου, ιδιαιτέρως επικίνδυνος χώρος. Βέβαια, ο θεωρούμενος ως “άνθρωπος του Ανδρέα Παπανδρέου”, κ.Ρουμπάτης, από τη στιγμή που ανέλαβε επικεφαλής της ΕΥΠ θα έχει αποκτήσει μια σαφώς καλή εικόνα για την τρομοκρατία και τους “πέριξ αυτήν”, και, είναι εμφανές, ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κ.Πανούση. Εξάλλου, αυτές οι συλλήψεις που γίνονται -σε πείσμα, άραγε, κάποιων συνιστωσών ή αυτές είναι μάλλον άσχετες με το θέμα;- είναι ιδανικό “προϊόν” για υπερατλαντικό πλασάρισμα. Πόσο μάλλον, που, μετά τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφορά και τον Σάββα Ξηρό, αλλά, επειδή είναι θρήσκος ο άνθρωπος, δεν θα κάνει χρήση της, οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις εξελίχθηκαν... σε δράμα. Έτσι, σίγουρα, κι εγώ αν ήμουν αμερικανός αξιωματούχος, ή πρέσβης στην Αθήνα, θα του έλεγα μπράβο. Αλλά δεν είμαι “αμερικανάκι”.


Le Canard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου