ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αιχμάλωτοι των προεκλογικών τους μύθων

Αυτή η κυβέρνηση είναι μακράν η πιο αιχμάλωτη κυβέρνηση των μύθων που έπλασε για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς το γκρεμό.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε την προηγούμενη Παρασκευή την ολομέλεια της βουλής για να πει ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για συμφωνία είναι αυτή της κυβέρνησης και να στοιχίσει πίσω του την αντιπολίτευση προκειμένου να απορριφθεί η πρόταση των «Θεσμών». Και τελικά τι προκύπτει από όλο αυτό το σαματά; Ότι η κυβέρνηση δεν απορρίπτει στο σύνολό της την πρόταση των δανειστών αλλά θα συζητήσει μαζί τους και θα κάνει και νέες υποχωρήσεις. Τουτέστιν η επιδιωκόμενη συμφωνία δεν θα έχει καμία σχέση ούτε καν με το τελευταίο 47σελιδο της κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατρακύλας είναι και το γράψε σβήσε για να βρεθούν ισοδύναμα μήπως και αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μετά την κατακραυγή ακόμα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγαίο.
Δεύτερο επίσης πολύ σοβαρό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο Τσίπρας ενώ μας έχει πρήξει τα συκώτια όλο αυτό το σχεδόν πεντάμηνο για την πολιτική διαπραγμάτευση, οι καταστάσεις είναι τόσο αμείλικτες που τον γελοιοποιούν χωρίς κανένα έλεος. Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα κείμενο συμφωνίας το οποίο στηρίζεται στις διαβουλεύσεις του Brussels Group, το Μαξίμου δίνει το σύνθημα ότι τώρα πλέον το λόγο έχουν οι πολιτικοί ηγέτες και καταντάει ακόμα και ο πρόεδρος της Κομισιόν να μην σηκώνει το τηλέφωνο στον Τσίπρα λες και ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι η τελευταία συνοικιακή γκόμενα. Με αποτέλεσμα; λίγο πριν την τριμερή συνάντηση με Ολάντ και Μέρκελ να διαμηνύεται στην Ελλάδα ότι δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να πάρει δύσκολα μέτρα.
Δεν συζητάμε για αυτό που έχουμε ήδη γράψει και σχολιάσει αρκετές φορές και αφορά στο ότι ο Τσίπρας που κοκορευότανε ότι δεν υπάρχουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες της Ευρωζώνης αλλά ισότιμοι εταίροι, τώρα να τρέχει σαν το σκυλάκι πίσω από Γερμανία και Γαλλία αναγνωρίζοντας de facto την ηγεμονική τους θέση στο ευρώ.
Και ο απόλυτος τραγέλαφος συμπληρώνεται με τον υπουργό οικονομικών και τυπικά τουλάχιστον επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Γιάνη Βαρουφάκη να καλεί τους νησιώτες να κάνουν κινηματικό δημοψήφισμα κατά της αύξησης του ΦΠΑ και να το καταγγέλλει ως μέτρο, την ώρα που η κυβέρνηση το συμπεριλαμβάνει στην πρότασή της προς τους δανειστές! Και παράλληλα βέβαια ο Λαφαζάνης και ο Λεουτσάκος να καλούν σε κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ την ώρα που η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και πουλάει όσο όσο προκειμένου να πάρει κάνα φράγκο από την ΕΚΤ!
Και το παζλ συμπληρώνεται με όλα σχεδόν τα κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ετοιμότητα για εκλογές και το Μαξίμου να λέει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών!
Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει με πάταγο. Δεν μπορεί να αντέξει τα βάρη της διακυβέρνησης, η γραμμή της έχει αποτύχει παταγωδώς και πλέον ο Τσίπρας παλεύει μόνο για να αποφύγει την γελοιοποίησή του και να μην καεί από τα 40 του.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου