ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Το παιχνίδι» τέλειωσε

Η φράση που είπε ο Ντόναλντ Τουσκ στον έλληνα πρωθυπουργό, είναι προφανώς ο τελευταίος εκβιασμός των δανειστών προς την Ελλάδα να κλείσει
μια συμφωνία αλλιώς η Δευτέρα θα είναι «μαύρη» για την σύγχρονη ιστορία της χώρας. «Το παιχνίδι» τέλειωσε» του είπε στη Σύνοδο Κορυφής και οι απαντήσεις του Τσίπρα για την ανθρωπιστική κρίση, τους ανέργους, τους φτωχούς κ.λπ. ουδόλως συγκίνησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες.


Όμως, η φράση αυτή είναι ουσιαστικά το επιστέγασμα της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης. Πέραν δηλαδή των όσων εγκληματικών λαθών και της αναλγησίας που έχουν επιδείξει οι δανειστές, όλα τα υπόλοιπα ήταν ένα παιχνίδι για την παρέα του Τσίπρα – Καμμένου.
Δεν ήταν απλά ένα τρενάκι που έπαιζε ο Αλέξης και τον βοηθούσε ο Πάνος. Ήταν ολόκληρη η χώρα όμως εκείνοι πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα παίγνιο που μπορούν να το χειριστούν.
Η φράση του Τουσκ όσο κι αν πονάει είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το παιχνίδι τέλειωσε για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις. Τις οποίες δυστυχώς θα πρέπει να πάρει αυτή η κυβέρνηση. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της. Ο Τσίπρας θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση και οι βουλευτές του να την ψηφίσουν. Εκτός κι αν η απόφαση είναι η ρήξη και η χρεοκοπία.
Κάποιος έπρεπε να του πει ότι η χώρα, οι πολίτες, η οικονομία δεν είναι παιχνιδάκι στα άπειρα χέρια του. Κάποιος έπρεπε να του θυμίσει ότι η Ελλάδα δεν είναι ηλεκτρονικό να βάζεις ένα κέρμα και να παίζεις με τις ώρες. Αλλά είναι και ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επέλεξαν τον Τσίπρα για να το κάνει αυτό.
Ασφαλώς οι εκλογές είναι το υπέρτατο δημοκρατικό δικαίωμα των λαών να ψηφίζουν αυτούς που θέλουν να τους κυβερνούν. Όμως, σε τέτοιες περιόδους όπως αυτές που βρίσκεται η χώρα η σύνεση και κυρίως η αποφυγή των απατεώνων θα πρέπει να είναι το βασικό στοιχείο επιλογής των κυβερνώντων.
Αν ο ελληνικός λαός δεν έδινε τη δύναμη στους Συριζαίους και τους ψεκασμένους να κάνουν κουμάντο και να παίζουν στα ζάρια την Ελλάδα, ίσως τώρα να μην είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Μπορεί να μην ήμασταν καλύτερα, μπορεί να είχαμε ανέργους και φτωχούς. Τουλάχιστον όμως δεν θα είχαμε την Ελλάδα κουρελιασμένη να παρακαλά να κλείσει η συμφωνία. Κι όσα διαρρέει το Μαξίμου ότι απάντησε ο Τσίπρας είναι απλά επικοινωνιακά κολπάκια. Διότι οι μαγκιές δεν περνάνε όταν έχεις ήδη προτείνει μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ και ανεβάζεις ήδη τον λογαριασμό. Μίλησε ο Τσίπρας για ανέργους και φτωχούς όταν στήνει νέο σκηνικό ανεργίας, λουκέτων και φτωχοποίησης.
Το παιχνίδι, λοιπόν, δεν τέλειωσε απλά για τον Τσίπρα, τον Καμμένο, την κυβέρνηση και τον απίθανο περιφερόμενο θίασο. Τέλειωσε και για τον ελληνικό λαό ο οποίος οφείλει να προσέχει στο εξής τι επιλέγει, πόσο δεκτικός είναι στην πολιτική απάτη αλλά και πόσο χρόνος χρειάζεται για να τιμωρήσει τους εγκληματίες που σκοτώνουν σιγά – σιγά τη χώρα.
Είναι και το τέλος της Αριστεράς, το τέλος των ψευδαισθήσεων, το τέλος της Μεταπολίτευσης, το τέλος του λαϊκισμού.
The game is over, λοιπόν και ονοών νοείτωσε μια χώρα που κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Ως εδώ και μη παρέκει, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους εξευτελισμούς από κανέναν.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου