ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Στα 12.000 τα μέλη της ομάδας στο facebook που ζητούν πρόταση μομφής κατά της Ζωής!




Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, ένα γκρουπ στο facebook να καταφέρει να ξεπεράσει τα
12.000 μέλη σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Και δεν πρόκειται για κάποιο γκρουπ της πλάκας, αλλά για μια κλειστή ομάδα, όπου «εγγράφονται» μέλη.


Τι τους ένωσε; Η αγανάκτηση για την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γκρουπ ξεκίνησε από 3-4 φίλους που δεν άντεχαν πλέον τις... παραστάσεις της Προέδρου της Βουλής εντός και εκτός του Κοινοβουλίου και αποφάσισαν ότι θα προσπαθήσουν με ό,τι μέσο διαθέτουν πρόχειρο, προκειμένου να πιέσουν κι εκείνοι με τον τρόπο τους να μην ξαναδούν στην προεδρική έδρα τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε τα πάντα για να βοηθήσει με τον τρόπο της το γκρουπ να απογειωθεί, καθώς κάθε φορά που προήδρευε ή... αγόρευε η απήχηση της ομάδας στους χρήστες του facebook εκτοξευόταν!

Έτσι έφτασε πια το βράδυ της Κυριακής να αριθμεί 12.000 μέλη και προοπτική τέτοια που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πίεση των συμμετεχόντων προς τα κόμματα για να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους ίδιους.



Διαβάστε την ανακοίνωση των διαχειριστών του γκρουπ:

«Σήμερα το απόγευμα η ομάδα του Facebook “Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.» έφτασε και ξεπέρασε τα 12.000 μέλη.

Σημειώνουμε πως δεν πρόκειται για μια απλή σελίδα στο fb, όπου ο ....διαδικτυακός περαστικός κάνει ένα απλό like και πάει παρακάτω αλλά για ομάδα και, μάλιστα, κλειστή όπου «εγγράφονται» μέλη.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το απόγευμα από 3-4 φίλους με προσκλήσεις κατ'αρχάς τους φίλους τους να συμμετάσχουν στην ομάδα. Σε λιγότερο από μια μέρα τα μέλη έφτασαν τα 1.000. Την επομένη το βράδυ της Τρίτης 21/7 διπλασιάστηκαν στα 2.000. «Υλικό» για τη συσπείρωση κάποιες βασικές αναρτήσεις των μελών που πήραν την πρωτοβουλία κι έπειτα και το κείμενο του συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη που δημοσιεύτηκε στο
site του κι έπειτα στην εφ. Καθημερινή. και αποτέλεσαν το έναυσμα για τη συσπείρωση 2.000 πολιτών τις δύο πρώτες μέρες. Μεχρι εδώ η μαζικοποίηση γινόταν με δικές μας εγγραφές και προσκλήσεις. Ο ρυθμός μεγέθυνσης και αύξησης της απήχησης της ομάδας ήταν απόλυτα ικανοποιητικός για όποιον γνωρίζει από social media. Η «εκτόξευση της ομάδας, όμως, ήρθε την επομένη, την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Έως το απόγευμα, στις δύο μέρες από τη δημιουργία της, η ομάδα έφτασε τα 3.500 μέλη. Μετά ακολούθησε η δραματική ολονύχτια συνεδρίαση της Βουλής, όπου η ΠτΒ έπαιξε για άλλη μια φορά τον διαλυτικό, αντιθεσμικό, αντιδημοκρατικό ρόλο της. Εκεί, πλέον, το γκρουπ απογειώθηκε! Δεν ήταν μόνο η υπερδραστηριοποίηση των μελών του με νέες εγγραφές. Ήταν και αιτήματα, αυθόρμητα πλέον, από άγνωστους σε μας πολίτες που κατέφθαναν με ρυθμό πολυβόλου. Με μια πρόχειρη στατιστική, για κάποιο διάστημα το γκρουπ δεχόταν ένα αίτημα ανά τρία δευτερόλεπτα!!

Έως το πρωί η ομάδα είχε ξεπεράσει τις 6.000 άτομα. Το γκρουπ είχε πλέον μετατραπεί σε ένα αυθόρμητο ηλεκτρονικό κίνημα βάσης δημοκρατικών πολιτών, που είχαν έναν κοινό στοχο: να πιέσουν τα κόμματα της Βουλής να καταθέσουν αμέσως πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ.

Αυτή την ώρα η ομάδα –παρά το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε- έχει ξεπεράσει τα 12.000 μέλη. Απέδειξε με την ύπαρξη και ανάπτυξή της πως πέρα από τις αναγκαίες πολιτικές κινήσεις για την αποπομπή της ΠτΒ, οι κινήσεις των πολιτών παίζουν το δικό τους, ανεξάρτητο ρόλο. Κοινός τόπος όσων συγκεντρωθήκαμε στην ομάδα αυτή, είναι η απαίτησή μας από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους ολοκλήρου του δημοκρατικού φάσματος, να αποκαταστήσουν επιτέλους την ομαλή λειτουργία της Προεδρίας της Βουλής, επαναφέροντάς την στα όρια και τον σκοπό των αρμοδιοτήτων της.

Η ομάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να πιέζει.

Η γιορτή-παρωδία για την επάνοδο της Δημοκρατίας της Π.τ.Β. που σαμποταρίσθηκε απ’ όλες τις πολιτικές πλευρές, πλην Λακεδαιμονίων, απέδειξε πως η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου την αποδοκιμάζει. Πλην, όμως, δεν κάνουν το επόμενο βήμα. Με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό στον θεσμικό ρόλο όλων των ηγετών των δημοκρατικών κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων τους η ομάδα του f.b. “Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.» τους καλεί να υπερβούν το ψευδοπρόβλημα της ευθύνης. Ούτως ή άλλως, η ευθύνη και της παραμονής της ΠτΒ στη θέση της, δική τους είναι κι αυτή.


Στο ερώτημα «Και ποιος να κάνει τη μομφή;» η ομάδα του fb “Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.» απαντά: “Ας την κάνουν, όλοι, όσοι την πιστεύουν”».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου