Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Υπάρχουν 7 σοβαροί λόγοι για να τρώτε περισσότερο ψάρι


Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι, αν αντικαταστήσετε το κόκκινο κρέας με λιπαρά ψάρια μία φορά την εβδομάδα, κάνετε μια από τις πιο ορθές διατροφικές αλλαγές για την υγεία σας. 

Κι αν, μάλιστα, καταναλώνετε 2 μερίδες (περίπου 270 γραμμάρια) ψαριού την εβδομάδα, μειώνετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά το 1/3.
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η ρέγκα, ο κολιός και η πέστροφα, θεωρούνται μια πολύ θρεπτική τροφή, που αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου, πρωτεΐνης, βιταμίνης Β-12 και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Κι αν αυτά δεν σας φτάνουν, δείτε 7 λόγους τι προσφέρουν τα ψάρια:

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων
Αποτελέσματα κλινικών μελετών που έχουν δημοσιευτεί στο American Journal of Physiology έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές το συσχετισμό υψηλών επιπέδων ιχθυελαίων και χαμηλών επιπέδων στρες στην καρδιά. Συγκεκριμένα, συμμετέχοντες σε μελέτες που αντικατέστησαν το ελαιόλαδο με ιχθυέλαιο, κατέβασαν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και, χάρη στα ωμέγα-3, μείωσαν τους θρόμβους, τη φλεγμονή και την αρτηριακή πίεση, ενώ παράλληλα αύξησαν την καλή χοληστερίνη, μειώνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Προτιμήστε, όμως, να μην τηγανίζετε τα ψάρια σας και να τα καταναλώνετε ψητά ή στο γκριλ.

Μειώνουν τη φλεγμονή στους ιστούς
Τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 που βρίσκουμε στο ψάρι βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής των ιστών και κατ’ επέκταση ανακουφίζουν κάποια συμπτώματα από αυτοάνοσα νοσήματα, ψωρίαση, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ά. Ακόμη φαίνεται πως αυξάνουν τη χωρητικότητα των πνευμόνων ευνοώντας όσους πάσχουν από άσθμα, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τα ψάρια συμπεριληφθούν από νωρίς στη διατροφή των παιδιών, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος αργότερα στη ζωή τους. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε σπαράγγια με σολομό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να εκμεταλλευτείτε και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των πράσινων αυτών λαχανικών.

Βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών
Μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Paediatrics καταλήγει στο ότι οι μητέρες που πήραν συμπληρώματα διατροφής ιχθυελαίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού αύξησαν τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών τους στα 4 τους χρόνια. Διαφορετική μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά σχολικής ηλικίας που κατανάλωναν ψάρι είχαν καλύτερες επιδόσεις στο διάβασμα και τα μαθήματα. Γι’ αυτό προσπεράστε τη…γκρίνια τους και φροντίστε το ψάρι να βρίσκεται εβδομαδιαίως στη διατροφή τους.

Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στον προστάτη
Σουηδική μελέτη σε περισσότερους από 6 χιλιάδες άνδρες για περίοδο άνω των 30 ετών έδειξε ότι όσοι δεν τρώνε ψάρι, σχεδόν τριπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σχέση με αυτούς που τρώνε. Ανάμεσα στα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά, το ψάρι είναι μια καλή πηγή σεληνίου, το οποίο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και δρα κατά του καρκίνου του προστάτη, της στοματικής κοιλότητας, του οισοφάγου, του εντέρου, του μαστού και των ωοθηκών. Ειδικά ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα δρουν κατά του καρκίνου του προστάτη.

Προστατεύουν τα μάτια σας
Σύμφωνα με έρευνες, τα υψηλά επίπεδα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στον οργανισμό προστατεύουν τα μάτια από την Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας, μια πάθηση των ματιών που συνδέεται με την ηλικία και μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση ή και απώλεια αυτής. Η ρετινόλη των ψαριών, που είναι μια μορφή βιταμίνης Α, φαίνεται, επίσης, πως ευνοεί την όραση, γι’ αυτό φάτε τακτικά το αγαπημένο σας ψάρι με λαχανικά που θα σας κρατήσει μακριά από τον οφθαλμίατρο...

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου