ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο "χάκερ" του υπουργείου αδειάζει τον Βαρουφάκη

Υποκλοπές ΑΦΜ, σύστημα εικονικών αλληλοεξοφλήσεων Δημοσίου-ιδιωτών, διεθνής ομάδα συνεργατών που επικοινωνούσε με
κρυπτογραφημένα ηλεκτρονικά μηνύματα και πολλές διαψεύσεις συνθέτουν το σενάριο της δημιουργίας του παράλληλου συστήματος πληρωμών που ήθελε να δημιουργήσει ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


Με χθεσινό του άρθρο στους «Financial Times», o κ. Βαρουφάκης παραδεχόταν ότι σχεδίαζε ηλεκτρονική υποκλοπή των ΑΦΜ, την οποία ονόμαζε «ανορθόδοξη μέθοδο», με στόχο τη δημιουργία «παράλληλου συστήματος πληρωμών».
Οπως τόνιζε στο χθεσινό του άρθρο, η παρουσίαση είχε οργανωθεί από το φίλο του Norman Lamont και τον David Marsh του επίσημου φόρουμ νομισματικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία όμως διέρρευσε, με αποτέλεσμα ο Τύπος να κάνει πάρτι.

«Αν και κατανοώ τον ενθουσιασμό του Τύπου που απορρέει από ορισμένα στοιχεία αυτής της συνδιαλλαγής, όπως το ότι έπρεπε να εξετάσω ανορθόδοξους τρόπους για να αποκτήσω πρόσβαση στα συστήματα του υπουργείου μου, υπάρχει μόνο ένα ζήτημα που έχει σημασία από την άποψη του δημοσίου συμφέροντος», τόνιζε στο άρθρο του ο υπουργός για να συνεχίσει δίνοντας ιδεολογικό χαρακτήρα στην προσπάθειά του.

«Υπάρχει ένας ειδεχθής περιορισμός εθνικής κυριαρχίας που έχει επιβληθεί από την τρόικα των δανειστών στους Ελληνες υπουργούς, στους οποίους απαγορεύεται η πρόσβαση σε τμήματα των υπουργείων τους που είναι ζωτικής σημασίας για την εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών. Οταν η απώλεια κυριαρχίας, λόγω μη βιώσιμου επίσημου χρέους, φέρνει πολιτικές κάτω του βέλτιστου σε κράτη που είναι ήδη πιεσμένα, τότε κάποιος γνωρίζει πως υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο του ευρώ».

Πάντως, χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών συστημάτων τον οποίο είχε αναγάγει σε πρωταγωνιστή του όλου εγχειρήματος, αφού ήταν αυτός που θα «κλωνοποιούσε» τη βάση δεδομένων με τους ΑΦΜ, τον διέψευδε. Με χθεσινή δήλωσή του ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου τόνιζε κατηγορηματικά ότι «όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει και το κοινό, ο κ. Χατζηθεοδώρου τόνιζε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν γενικός γραμματέας δεν έχουν σχεδιάσει, πόσω μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της.

Διαψεύσεις από Ε.Ε.

Στο μεταξύ, καταρρίπτοντας πλήρως το βασικό ισχυρισμό του τέως υπουργού Οικονομικών ότι ο λόγος που θα προχωρούσε σε «κλοπή» των ΑΦΜ ήταν επειδή η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, είναι ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες, η Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, έκανε χθες λόγο από τις Βρυξέλλες για «λάθος και αβάσιμους χαρακτηρισμούς».
«Η ΓΓΔΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν. «Η Κομισιόν και το ΔΝΤ παρείχαν μόνο τεχνική βοήθεια, αλλά σίγουρα δεν ελέγχουν το γ.γ. Δημοσίων Εσόδων», υπογράμμισε με έμφαση η κ. Αντρέεβα.

Σε ερώτηση, δε, για το αν θα ήταν δυνατό να στήσει η Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα χωρίς να το γνωρίζουν οι θεσμοί, η κ. Αντρέεβα αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί σε σενάρια συνωμοσίας, δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν και τι θα μπορούσε υποθετικά να γίνει».
Εξάλλου, φως στη δράση της πενταμελούς ομάδας που προετοίμαζε το εναλλακτικό σύστημα πληρωμών φέρνει δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας Politico, επικαλούμενη δηλώσεις του φίλου και συνεργάτη του τέως υπουργού οικονομικών, Τζέιμς Γκλαμπρέιθ.

Οπως τόνιζε το δημοσίευμα, τα μέλη της ομάδας ήξεραν ότι η αποστολή τους ήταν ευαίσθητη, αλλά δεν ήταν μία ανέντιμη εργασία, συμπληρώνει. «Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι κάναμε, εκτός από το ότι γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να παρερμηνευθεί», είπε ο Αμερικανός οικονομολόγος κ. Γκαλμπρέιθ, ο οποίος συντόνιζε την ομάδα για τον κ. Βαρουφάκη. Η εντολή που είχε η ομάδα ήταν να προσπαθήσει να βρει απαντήσεις σε ένα σύνολο εξοργιστικών ερωτημάτων, τα οποία, σύμφωνα με τον Γκαλμπρέιθ, περιελάμβαναν το περιθώριο ασφαλείας για τα καύσιμα, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

«Το βασικό ήταν ότι κανείς δεν ήταν χαλαρός για το τι έλεγε στον οποιονδήποτε», είπε ο Γκαλμπρέιθ. Πρόσθεσε ότι η ομάδα αποτελείτο από 4-5 άτομα, αν και μόνο ο ίδιος και ο Βαρουφάκης κατονομάστηκαν. Οταν ρωτήθηκε αν αυτή η μυστική ομάδα χρησιμοποιούσε λέξεις-κωδικούς, γέλασε, αλλά τόνισε ότι τα e-mail επικοινωνίας ήταν κρυπτογραφημένα.



e-typos.com

2 σχόλια:

  1. Με τοσους ρουφιανους της Τροικα και τη συντονιστρια γενικη γραμματεα εσοδων ο ανθρωπος εκανε κλεφτοπολεμο για να φτιαξει προτασεις για το Γιουρογκρουπ που να βοηθησουν την Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αποδεδειγμένο πλέον, Πώς όποιον πολεμάει το σάπιο σύστημα media-Troika τον φοβάται.
    Το ίδιο συμβαίνει με Βαρουφακη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη.

    Δεν τους θέλουν στα πόδια τους, επειδή τους χαλάνε τη σούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή