ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

FT: Ο Τσίπρας αποδέχεται τις απαιτήσεις των δανειστών



Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλες τις απαιτήσεις διάσωσης των πιστωτών που ήταν στο τραπέζι το περασμένο Σαββατοκύριακο, κάνοντας μόνο

ελάχιστες αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή που ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης.


Στην επιστολή των δύο σελίδων που έλαβαν οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (και πήραν στα χέρια τους οι Financial Times), επεξεργάζεται το αίτημα- έκπληξη της Τρίτης για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας που έχει πλέον λήξει, με ένα νέο πρόγραμμα 29,1 δις ευρώ. Απεστάλη ενώ οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης ετοιμάζονται να αυξήσουν την αγωνία για την Ελλάδα και τις τράπεζες της, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε δάνεια έκτακτης ανάγκης, μια απόφαση που θα μπορούσε να ανατρέψει τουλάχιστον μία ελληνική τράπεζα.

Παρά το γεγονός ότι η λήξη της διάσωσης τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημαίνει ότι η επέκταση δεν είναι πλέον στο τραπέζι, η νέα επιστολή του Τσίπρα, η οποία σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή από την προηγούμενη θέση του, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση μιας νέας διάσωσης εντός των προσεχών ημερών. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να συζητήσουν τη νέα πρόταση του Τσίπρα σε τηλεδιάσκεψη στις 17:30, ώρα Βρυξελλών.

Η επιστολή του Τσίπρα αναφέρει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ με μία αλλαγή: να παραμείνει μια ειδική έκπτωση 30 τοις εκατό για τα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, ο Τσίπρας ζητά οι αλλαγές για την μεταφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο αντί άμεσα, όπως ζητούν οι δανειστές. Ζητά επίσης το ΕΚΑΣ που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, για το οποίο συμφωνεί να καταργηθεί σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που θέλουν οι δανειστές.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή την τεχνική συμφωνία που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας (τρίτης) δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».


ft.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου