ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

«Κόλαση» στο Ιράν: 74 βαθμοί κελσίου – στο 90% η υγρασία

Με τον υδράργυρο να μην αναμένεται να κατέβει σύντομα στην Μέση Ανατολή, αρκετές χώρες της περιοχής συζητούν την πιθανότητα θέσπισης επιπλέον
υποχρεωτικών αργιών μέσα στην εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το κοινό από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα.
Τους 74 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στην πόλη Μπαντάρ Μαχσάρ στο Ιράν με την υγρασία να αγγίζει το 90%. Σημειώνεται ότι οι 74 βαθμοί κελσίου θεωρείται ασφαλής θερμοκρασία «ήπιου ψησίματος» για μία ευρεία ποικιλία κρεάτων.



Σε αυτή τη θερμοκρασία, η εξίσου υψηλή υγρασία δεν επιτρέπει στον ιδρώτα να εξατμιστεί, δημιουργώντας στον άνθρωπο την εντύπωση πως η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλότερη. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί τους πολίτες πως ο κίνδυνος υπερθερμίας είναι «υψηλότατος» και συνιστά την παραμονή σε κλειστούς χώρους.
Μέσα στον Ιούλιο, οι ακραίες θερμοκρασίες στο όμορο Πακιστάν οδήγησαν στον θάνατο 1200 ανθρώπους. Με τον υδράργυρο να μην αναμένεται να κατέβει σύντομα στην Μέση Ανατολή, αρκετές χώρες της περιοχής συζητούν την πιθανότητα θέσπισης επιπλέον υποχρεωτικών αργιών μέσα στην εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το κοινό από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα.
Οι 74 βαθμοί Κελσίου στην Μπάνταρ Μαχσχάρ, είναι η δεύτερη υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία, σύμφωνα με την Washington Post. Το «καυτό ρεκόρ» κρατά από το 2003 η Σαουδική Αραβία οπότε και ο υδράργυρος είχε «σκαρφαλώσει» στους 81,1 βαθμούς.

Αrouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου