ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ένα περίεργο χαρακτηριστικό δείχνει... αν είστε επιρρεπείς στο αλκοόλ

Τα γαλανά μάτια θεωρούνται από πολλούς ως ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ομορφιάς.
Όμως όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα... είναι πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ!


Ερευνητές από τις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι όσοι έχουν μπλε, πράσινα και γκρι μάτια, με καφέ χρώμα στο κέντρο της ίριδας, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με όσους έχουν πιο σκουρόχρωμα μάτια.

Μάλιστα, από όλους αυτούς, οι γαλανομάτηδες εμφανίζουν την ισχυρότερη τάση για εξάρτηση από το αλκοόλ.

Τα τμήματα των γονιδίων που καθορίζουν το χρώμα των ματιών μοιάζουν με το χρωμόσωμα των γονιδίων που σχετίζονται με την υπερβολική χρήση αλκοόλ, αναφέρουν οι ερευνητές. Ωστόσο, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Mail Online, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό και τονίζουν ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι η πρώτη έρευνα που συσχετίζει το χρώμα των ματιών ενός ατόμου με την εξάρτησή του από το αλκοόλ. «Αυτό υποδηλώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πιθανότητα: ότι το χρώμα των ματιών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διάγνωση της εξάρτησης από το αλκοόλ», σχολίασε ο Δρ Arvis Sulovari, από το πανεπιστήμιο του Βερμόντ, που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.

Ο ίδιος ελπίζει τα ευρήματα αυτά να βοηθήσουν να βρεθούν οι ρίζες όχι μόνο του αλκοολισμού, αλλά και άλλων ψυχιατρικών ασθενειών. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 10.000 άτομα.


Τα συμπεράσματα της ερευνητικής εργασίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου