ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει, δεν κερδίζει η ΝΔ

Ας καθίσουν ήσυχα τα «γατάκια» της ΝΔ
Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μακάρι να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ και να έχει τον πρώτο λόγο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας,
αν και δεν έχει απαλλαγεί από πολλά βαρίδια του παρελθόντος. Από την άλλη μια νίκη του Μεϊμαράκη θα μας δώσει μια ελπίδα να μην ξαναδούμε τον Τσίπρα και την παρέα του στο Μαξίμου.

Όμως, για να γίνει αυτό θέλει πολύ δουλειά και κυρίως σκυμμένο το κεφάλι. Όχι αλαζονείες και κούφια λόγια επειδή με τις πρώτες δημοσκοπήσεις κλείνει η ψαλίδα των δύο κομμάτων. Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου είμαστε, το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ακόμη δεν έχει μιλήσει και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις οπότε ας μην παίρνουν τα μυαλά ορισμένων αέρα.
Αλλά αν θέλει η ΝΔ να πάει καλά και να κερδίσει πρέπει να παραδεχθεί κάτι. Ότι στην παρούσα φάση δεν κερδίζει ο Μεϊμαράκης αλλά χάνει ο Τσίπρας. Ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθοδική πορεία και όχι η ΝΔ ανοδική. Και είναι ένα εύρημα που πρέπει να απασχολήσει τους φωστήρες της Συγγρού.
Ουσιαστικά ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή βάζει στη ζυγαριά δύο πράγματα και λέει: «Πώς ζούσα επί κυβέρνησης Σαμαρά και πώς ζω επί κυβέρνησης Τσίπρα; Ήμουν σε καλύτερη θέση προ ολίγων μηνών σε σχέση με την καταστροφή που βιώνω τώρα»; Είναι προφανής η διαφορά και γιατί η ΝΔ πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πέφτει ραγδαία. Διατηρεί μεν την πρωτιά απλά και μόνο γιατί ο κόσμος δεν έχει δει ακόμη να κυβερνά, τον κρίνει με βάση την ατυχή διαπραγμάτευση και τη διάσπαση και θα ήθελε να δώσει μια ευκαιρία στον Τσίπρα. Από την άλλη, ένας αντίπαλος με 40 χρόνια και πλέον στην πολιτική (όσο είναι ο Τσίπρας δηλαδή), με ατάκες καφενείου και χωρίς καμιά συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση είναι λογικό να μην μπορεί να πείσει.
Αλλά όλα αυτά αλλάζουν σύντομα, αρκεί όπως είπαμε να μη βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και παθαίνουν… οργασμό εξουσίας. Θέλει δουλειά για να ξαναγίνει η ΝΔ κόμμα εξουσίας και αυτό τον χρόνο που έχει είναι καλύτερο να τον αξιοποιήσει φτιάχνοντας ένα σοβαρό και απόλυτα ελεγχόμενο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς.
Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν στη ΝΔ και ας κρατήσουν την άποψή τους για τα πολιτικά πράγματα καλά κρυμμένη. Μέχρι να κατασταλάξει στο τι θέλει και πώς μπορεί να το πετύχει. Αν όμως ο λαός βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους να ασκούν εξουσία στη ΝΔ και να βγαίνουν στα παράθυρα, τότε είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα το γυρίσει το ματσάκι. Όμως για τη ΝΔ και ειδικά για τον μεταβατικό πρόεδρο είναι μια καλή περίπτωση αυτογνωσίας και αυτοκριτικής. Κυρίως είναι ένα καλό χρονικό διάστημα να δει πως θα χτίσει πάνω στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι λοιπόν πολύ νωρίς για χαμόγελα και υπερβολική εξουσία επειδή τέσσερα γκάλοπ δείχνουν ντέρμπι. Γιατί το επαναλαμβάνουμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει, δεν κερδίζει η ΝΔ. Κι αν πάει έτσι μέχρι τις εκλογές δεν αποκλείεται ούτε η ακυβερνησία, ούτε η οικονομική αστάθεια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ας καθίσουν ήσυχα τα «γατάκια» της ΝΔ που τώρα βγαίνουν με κομπασμό. Είναι νωρίς σύντροφοι και το ποδόσφαιρο τελειώνει στο 90. Μη χαλάσετε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφορτωθούμε το… γελαστό παιδί.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου