ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ατελείωτη νύχτα στη Βουλή -Δείτε live

olomeleia_v_13.8_527Μεϊμαράκης: Δεν θα αφήσουμε να διαλύσετε και τη χώρα - Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό, μας πέταξε σαν τα σκυλιά ...


Μετά από ένα μαραθώνιο στη Βουλή, στις 2 τα ξημερώματα, με μισή ώρα καθυστέρηση, ξεκίνησε η συζήτηση του νέου μνημονίου στην Ολομέλεια.




08:35 Τσίπρας: Η κυβέρνηση αυτή δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης, εξαντλητικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη με τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα έχουμε σήμερα ένα εντελώς νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα».  Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή».

Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλουμε το χρεος πιστευοντας ότι αυτομάτως έτσι θα μειωθεί.

Τόνισε ότι «πήραμε επώδυνη επιλογή ευθύνης, κάναμε υποχώρηση, βγαίνοντας όμως όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων» και πως δεν μετανιώνει που αποφάσισε τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Επανέλαβε την πρόθεσή του να συγκρουστεί με την εγχώρια διαπλοκή, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και είπε ότι ο νόμος αυτός σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τα δημόσια έργα.

08:30 Μεϊμαράκης: Δεν θα αφήσουμε να διαλύσετε και τη χώρα -Η ΝΔ θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ 

Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η πλήρης διάλυση της χώρας. Η ΝΔ θα την σταματήσει..., τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ. «Ολες οι επιλογές σας έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς. Θεωρείται ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Εχετε αναλογιστεί σε τι μπορείτε να φταίτε εσείς» ρώτησε τον Πρωθυπουργό. Δεν θα ανακατευτούμε σε πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βουλής. Δεν θα εμπλακούμε στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα. Οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω σημείωσε. Θα χάσουμε 2-2,5 μήνες με τις εκλογές παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι αν γίνουν τώρα οι εκλογές μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και μετά να χρειαστούμε ακόμα χειρότερο από αυτό το Μνημόνιο που ψηφίζουμε τώρα. Την Δευτέρα το πρωί πρέπει να το κλείσετε το θέμα.

Αν θέλετε να κάνετε εκλογές να τις κάνετε. Ομως μη μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει πολλές από τις δικές της προτάσεις ως προτάσεις του Κουαρτέτου υπογραμμίζοντας ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις η κυβέρνηση Σαμαρά τις απέρριψε.

Ξεχωριστή θέση στην ομιλία του κ. Μεϊμαράκη είχαν οι αγρότες λεγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η κτηνοτροφία και η γεωργία επειδή εσείς θέλετε εισαγωγές από την Ολλανδία και αλλού».

«Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε;» αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης ασκώντας κριτική για την αύξηση της φορολογίας στα ιδιωτικά σχολεία και τις αλλαγές στα φαρμακεία.

Ας πάμε στο Eurogroup σήμερα, κάντε ό,τι πρέπει και εδώ είναι οι πολίτες. Πάμε στους πολίτες ποτέ δεν το φοβηθήκαμε έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης.

«Το πρώτη φορά Αριστερά θα γίνει πολύ σύντομα τελευταία φορά Αριστερά και μάλιστα με τις ψήφους των δικών σας βουλευτών», δήλωσε τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το βήμα της Βουλής

Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό -Μας πέταξε σαν τα σκυλιά
«Είμαστε όχι ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε. Σήμερα επέλεξα να κάνω αυτό που κάνω όταν σπιλώνεται και παραποιείται η αλήθεια. Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ο ίδιος ότι πρέπει να σταματήσω να το κάνω. Δεν είχε δικαίωμα να εξανεμίσει το πολιτικό κεφάλαιο. Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσιπρα να καταχωρηθεί στους πρωθυπουργούς των Μνημονίων και να επιλέξει να πετάξει τους συντρόφους του στα σκυλιά και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού και διεφθαρμένου διαπλεκόμενου κατεστημένου».

Χαμός στη Βουλή μόλις ζήτησε το λόγο

Η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αντιδρά για την παρέμβασή της. Την ίδια ώρα και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ήταν σε έξαλλη κατάσταση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο. Έκανε αναφορές στις ομιλίες του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος ξεκινώντας έναν κατάλογο με το τι είναι και τι δεν είναι πρωτότυπο:

«Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαική εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν» συμπλήρωσε.

Δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα και διαδικασίες όταν σε πείσμα όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές τοποθετούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποφασίστηκε, συνέχισε την επίθεση.

07:48 Στο βήμα ξανά η Ζωή Κωνσταντοπούλου -Χαμός στην Ολομέλεια

07:35 Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Ηρθε ο λογαριασμός για τα ψέματά σας - Δεν σας εμπιστευόμαστε

«Η χώρα παραμένει εκτός ευρώπης και η Βουλή αποσυντίθεται. Ίσως είναι η μόνη ημέρα που πρέπει να μιλήσουμε για το ψέμα στην πολιτική» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής. «Μετά τα ψέματα από Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ήρθαν τα δικά σας ψέματα κύριε Τσίπρα και η ιδεολογική σας ανοησία περί Μνημονιακών και Αντιμνημονιακών και οι μηχανισμοί σας αντί να βρίσκουν λύσεις κατασκεύαζαν ψέματα για ακύρωση του ΕΝΦΙΑ μονομερή διαγραφή του χρέους, 13η σύνταξη, κατώτατος μισθός κτλ.» συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Για πέντε χρόνια λέγατε ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας είναι γερμανοτσολιάδες και μετά η μαντάμ Μέρκελ έγινε κυρία Μέρκελ και ο Ολαντρέου ο φίλος Ολάντ, συνέχισε την κριτική του κατά του πρωθυπουργού ο κ. Θεοδωράκης. «Τώρα εσείς είστε γερμανοτσολιάδες; Όχι, είστε οι πολιτικάντηδες που λέτε ψέματα για να πάρετε την εξουσία» συμπλήρωσε.«Τώρα κύριε Τσίπρα ήρθε ο λογαριασμός για τα ψέματά σας» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρότεινε ως λύση για τα ψέματα των πολιτικών την αλήθεια. «Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει αν δεν πάει μπροστά η παιδία και αυτό σημαίνει "όχι άλλο Μπαλτά". Η Ελλάδα δεν θα έχει τύχη έξω από το ευρώ» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν σας εμπιστευόμαστε άλλα δεν έχουμε εναλλακτική λύση» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού πριν κατέβει από το βήμα της Βουλής.

07:30:  Στο βήμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης...

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου