ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Άρχισε η νέα σχολική χρονιά με πάνω από 6.000 κενά!!






Ξεκίνησε χθες το πρωί η νέα σχολική χρονιά με περίπου 6.500 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με την υπηρεσιακή υπουργό
Παιδείας, κα Κιάου να επισκέπτεται σχολείο στα Κάτω Πετράλωνα.

"Είμαι τυχερή που έρχομαι σε επαφή με εσάς γιατί τα δικά μου παιδιά έχουν μεγαλώσει πια. Να σας πω ότι ξέρω ότι το σχολείο σημαίνει και δυσκολίες; Ότι σημαίνει προσπάθεια; Αλλά πέστε μου αν δεν τα μάθει κανείς κάποτε και είναι μια μεγάλη ευκαιρία γιατί τώρα μαθαίνετε ευκολότερα από αργότερα, και η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και είναι ωραίο να μάθεις τις δυσκολίες να τις αντιμετωπίζεις χωρίς να σε πτοούν και να συνεχίζεις με χαρά παραπέρα", είπε μεταξύ άλλων η υπουργός.

"Επ΄ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους απευθύνω τις ευχές μου, τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές, όλων των βαθμίδων, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον πλούτο της ελληνικής παιδείας, ώστε να μπορέσετε οι νέοι να κατακτήσετε όχι μόνο την γνώση, τις τέχνες και την αγωγή, αλλά και τη συνείδηση της ταυτότητας που διατηρεί την Ελλάδα ζωντανό δίδαγμα για την ανθρωπότητα", είναι το μήνυμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Β. Θάνου.


Σχετικά με τα κενά, το υπουργείο να κάνει "αγώνα δρόμου" το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε χθες η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού στην ενημέρωσή της η κ. Κιάου τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών και παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Αναφερόμενη στο θέμα των αναπληρωτών η υπουργός είπε ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ, τον τακτικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Οι περιορισμοί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και περίπου 3500 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών φέτος δυσκολεύουν περαιτέρω την κατάσταση στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί της χώρας είναι συνολικά 137.000 και ο αριθμός των κενών δεν είναι τέτοιος που θα εμποδίσει την ομαλή λειτουργίας των σχολείων, ανέφερε η υπουργός.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι αιτήσεις των αναπληρωτών έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αναμένεται να πλησιάσουν τις 130.000.

Η υπουργός τόνισε ότι σήμερα λήγει η προθεσμία των αιτήσεων, τη Δευτέρα 14/9 θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών, θα ακολουθήσει ένα τριήμερο για τυχόν ενστάσεις, οι οριστικοί πίνακες αναμένονται στις 22 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα προχωρήσουν οι τοποθετήσεις.

H κ. Κιάου υποστήριξε ότι θα γίνουν σήμερα προσπάθειες να ανοίξουν όλα τα σχολεία, ιδιαίτερα τα δημοτικά και πρόσθεσε πως προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων εντοπίζονται κυρίως στο βόρειο και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου