ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Eκδήλωση στα Γρεβενά για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Κράτος και Φιλότης. Βία και Ανεκτικότητα στην αρχαία ελληνική γραμματεία»
Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθιερώθηκε ως θεσμός από το 1991 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις χώρες-μέλη της
Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» αποσκοπώντας στην αναζήτηση της συλλογικής μας μνήμης ως Ευρωπαίοι πολίτες μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού.



Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας σε πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με το παρελθόν, η γνωριμία και την εξοικείωση με το Άλλο, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για τη διετία 2015-2016 έχει επιλεγεί το επίκαιρο και διαχρονικό θέμα «Βία και Ανεκτικότητα».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «Κράτος και Φιλότης. Βία και Ανεκτικότητα στην αρχαία ελληνική γραμματεία» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Διοικητήριο Γρεβενών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες αρχαιολόγων της ΕΦΑ Γρεβενών και μουσικοθεατρικό δρώμενο με παράλληλη προβολή παρουσίασης.

Συμμετέχουν με απαγγελίες η θεατρική ομάδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών και οι μουσικοί Σταύρος Μήτσαλος, Στέλιος Κώττας και Χρήστος Παπαδημητρίου.


afisa polit
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24610 25903 (κ. Π. Πλιάτσιου) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση efagre@culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου