Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η σπάνια φωτογραφία του Μπίλι δε Κιντ: Έκανε 2 δολάρια θα πουληθεί 5 εκατομμύρια [Εικόνα]






Στα τέλη του 1880 ο πιο διάσημος (Άγιος) παράνομος της Άγριας Δύσης, ο Μπίλι δε Κιντ έδωσε 25 περίπου σεντς για να τον φωτογραφίσουν μπροστά από ένα
σαλούν στο Νέο Μεξικό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2011 έναντι του ποσού των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αρχική τιμή που ζητούσαν οι πωλητές ήταν 150.000 δολάρια.




Αυτή η φωτογραφία (διαστάσεων οκτώ επί πέντε εκατοστών) ήταν το μοναδικό πορτραίτο του Μπίλι δε Κιντ. Τραβήχτηκε όταν ήταν 20, ένα χρόνο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο θρύλος λέει ότι πέθανε στα 21 του δολοφονημένος από τον σερίφη φίλο του, Πατ Γκάρετ, ο οποίος του είχε στήσει ενέδρα σε ένα άδειο σαλούν.

Ο Μπίλι δε Κιντ στα 17 του σκότωσε έναν σιδερά που έκανε το λάθος να τον κοροϊδέψει για την εμφάνισή του. Μπήκε στη φυλακή όμως σύντομα απέδρασε για να συνεχίσει τη δράση του σκοτώνοντας άλλα είκοσι άτομα.

Τελικά η συγκεκριμένη φωτογραφία του δεν ήταν η μοναδική όπως πολλοί πίστευαν. Υπάρχει και άλλη μια που δείχνει τον Μπίλι δε Κιντ μαζί με τη συμμορία του να χαλαρώνουν σε έναν αγώνα κροκέ, το 1878.




Τη συλλεκτική φωτογραφία αγόρασε ένα παλιατζίδικο για 2 μόλις δολάρια, ενώ η πραγματική της αξία, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να εξετάσουν τη γνησιότητα της εικόνας έψαξαν να βρουν απομεινάρια του ράντσου όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία και πράγματι βρήκαν στο Νέο Μεξικό.

Η φωτογραφία έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί εκτός των άλλων επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Μπίλι δε Κιντ η οποία είχε αμφισβητηθεί από διάφορους μελετητές, που θεωρούσαν ότι πρόκειται για δημιούργημα των παραμυθάδων της Άγριας Δύσης.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου