ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Καλιφόρνια: Νομιμοποιήθηκε η ευθανασία με τη βοήθεια γιατρών






Νόμο της πολιτείας αποτελεί πλέον στην Καλιφόρνια η αυτοκτονία με τη βοήθεια γιατρών,
μετά την υπογραφή του σχετικού σχεδίου νόμου από τον κυβερνήτη της πολιτείας Τζέρι Μπράουν, και παρά τις αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων και άλλων ομάδων που αφορούν τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Αμεα).


Σύμφωνα με τον νόμο, θα επιτρέπεται η αυτοκτονία για ασθενείς που έχουν έξι μήνες ζωής και σώας τας φρένας, με την προϋπόθεση ότι θα συνυπογράψουν δύο γιατροί. Πρόκειται για την πέμπτη αμερικανική πολιτεία που νομιμοποιεί την ευθανασία για ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μίας ανίατης ασθένειας.

Σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή, ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο οποίος είχε σπουδάσει σε ρωμαιοκαθολική σχολή ιερέων, είπε ότι εξέτασε ενδελεχώς τα υπέρ και τα κατά του μέτρου. "Δεν ξέρω τι θα έκανα αν πέθαινα με παρατεταμένο και βασανιστικό πόνο," είπε ο Μπράουν. "Είμαι σίγουρος όμως πως θα ήταν παρηγοριά να είμαι σε θέση να εξετάσω τις επιλογές που μου δίνει αυτός ο νόμος. Και δεν θα αρνιόμουν το δικαίωμα αυτό σε άλλους”, πρόσθεσε.

Η πρόταση νόμου πέρασε στη βουλή αντιπροσώπων το Σεπτέμβριο και υπολείπονταν η υπογραφή του κυβερνήτη για να νομιμοποιηθεί. Σύμφωνα με το νόμο, που τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου, είναι κακούργημα να πιεστεί κάποιος να ζητήσει ή να πάρει τα σχετικά φάρμακα. Οι υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες που επιτρέπουν την ευθανασία είναι η Ουάσινγκτον, η Μοντάνα (κεντρική πολιτεία), το Βερμόντ (ανατολικές ΗΠΑ) και το Όρεγκον.

Οι επικριτές του νόμου, μεταξύ των οποίων και η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, είπαν ότι θα δώσει την ευχέρεια σε ανήθικους προστάτες ή συγγενείς να πιέσουν ευάλωτους ασθενείς να αυτοκτονήσουν. Ισχυρίστηκαν επίσης, ότι θα δώσει την ευκαιρία σε ασφαλιστικές εταιρείες να εκμεταλλευτούν φτωχούς ασθενείς με το να προσφερθούν να πληρώσουν για τα φάρμακα αυτοκτονίας αλλά όχι για τις ακριβές θεραπείες που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές. Ο νόμος συμπεριλαμβάνει ημερομηνία λήξης σε 10 χρόνια, εκτός αν ανανεωθεί - μια ρήτρα συμβιβασμού με νομικούς που ανησυχούσαν για μη-προβλεπόμενες επιπτώσεις όπως η στοχοποίηση των φτωχών, των ηλικιωμένων και των Αμεα.


megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου