Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό
Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
style="background-color: white; box-sizing: border-box; font-family: Roboto, sans-serif;">
Παρίσι, Γαλλία. Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης!
Οι Ευρωπαίοι δεν θα ξανανιώσουν ποτέ πια το ίδιο ασφαλείς. Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας. Η Γαλλία και ολόκληρη η Ευρώπη θρηνεί και βρίσκεται αντιμέτωπη με την δική της 11η Σεπτεμβρίου. Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έσπειραν τον τρόμο στους πολίτες που είχαν βγει για να διασκεδάσουν το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου.
Λίμνη Νάμτσο, Θιβέτ. Ιερό σύμβολο, προορισμών των προσκυνητών
Ένας θιβετιανός προσκυνητής ξαπλώνει στις όχθες της λίμνης Νάμτσο. Ανάμεσα στα βουνά του Θιβέτ βρίσκεται μία «ιερή» λίμνη, μία τοποθεσία που είναι διάσημη ως ένα από τα ομορφότερα σημεία. Η λίμνη για αιώνες είναι ο προορισμός των θιβετιανών προσκυνητών.
Σύνταγμα, Ελλάδα. Άγριες συμπλοκές στο αγροτικό συλλαλητήριο
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα συγκεντρωμένων πέταξε νεράντζια στις αστυνομικές δυνάμεις και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλοπάτια της Βουλής από την πλευρά του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών.
Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η καθημερινότητα στο πολύπαθο Αφγανιστάν
Ένα κορίτσι κουβαλά αποξηραμένα κλαδιά από θάμνους και τα πηγαίνει στο σπίτι της όπου θα τα χρησιμοποιήσουν με την οικογένειά της για να ζεσταθούν.
Κατμαντού, Νεπάλ. Μαϊμού αντικρίζει το είδωλό της
Μία μαϊμού στον ζωολογικό κήπο του Κατμαντού αντικρίζει το είδωλό της που αντανακλάται στο νερό και σαστίζει.
Παλέρμο, Ιταλία. Αναμνήσεις στα αζήτητα
Χιλιάδες πρόσφυγες ταξιδεύουν για ένα καλύτερο αύριο προς την Ευρώπη. Πολλοί από αυτούς δεν καταφέρνουν να πατήσουν στο έδαφος που για εκείνους είναι η «γη της επαγγελίας» και πνίγονται στα νερά της Μεσογείου. Τα αντικείμενα της φωτογραφίες άνηκαν σε ανθρώπους που έκλεισαν τις αναμνήσεις τους σε μία βαλίτσα και άφησαν για πάντα πίσω τους την πατρίδα τους. Και πλέον αποτελούν αναμνήσεις που θα κλειστούν στα συρτάρια με τα αζήτητα της αστυνομίας του Παλέρμου.
Τσαντιγκάρ, Ινδία. Προσευχή στον θεό Ήλιο
Ινδουίστριες προσεύχονται στον θεό Ήλιο κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού φεστιβάλ Τσατ Πούτζα στο Νέο Δελχί. Το Τσατ είναι ένα τετραήμερο φεστιβάλ κατά το οποίο οι πιστοί βουτάνε στα νερά του ποταμού Γιαμούνα και προσφέρουν δώρα.
Λα Παζ, Βολιβία. Ένα διαφορετικό fashion show
Ρούχα σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις γυναίκες των Άνδεων παρουσιάστηκαν σε ένα τελείως διαφορετικό από τα καθιερωμένα fashion shows. Η επίδειξη μόδας Cholita πραγματοποιήθηκε στο Ελ Άλτο, στα περίχωρα της Λα Παζ, όπου οι σχεδιαστές ανέδειξαν τις δημιουργίες τους.
Χακόνε, Ιαπωνία. Μπάνιο σε κρασί!
Το μπάνιο στο νερό είναι ξεπερασμένο! Στην Ιαπωνία τσαλαβουτάνε σε κόκκινο κρασί στο όνομα της υγείας και της ευημερίας, με την προσδοκία να αφαιρεθούν οι φακίδες και οι κηλίδες της ηλικίας, ενώ οι λουόμενοι απολαμβάνουν ένα ποτηράκι κατά το μπάνιο τους.
Λέσβος, Ελλάδα. Η ζωή στους υπαίθριους καταυλισμούς των προσφύγων
Σε βάρδιες οι πρόσφυγες στους υπαίθριους καταυλισμούς της Λέσβου κρατούν αναμμένη τη φωτιά για να ζεσταίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να δημιουργήσουν επιπλέον καταλύματα και τη δυνατότητα υποδοχής περισσότερων ανθρώπων καθώς σήμερα υπάρχουν μόνο 2.800 θέσεις υποδοχής για τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί.
newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου