ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Crash test στις πολεμικές μηχανές Ρωσίας-Τουρκίας (Φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ)



Πού υπερτερεί και πού πάσχει η κάθε χώρα..


Τύμπανα πολέμου δεν ακούγονται και δεν ακούστηκαν ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, παρά την εχθρική πράξη των Τούρκων, να καταρρίψουν το μαχητικό της Μόσχας. Είναι δεδομένο ότι μια πολεμική σύρραξη δεν συμφέρει καμία από τις δύο χώρες και αυτός είναι ο λόγος που οι Τούρκοι στρατηγοί φάνηκε να... μετανιώνουν για την πράξη τους, ενώ από την άλλη η Ρωσία δήλωσε ότι δεν ξεκινάει πόλεμο.Άλλωστε η Ρωσία έχει και άλλους τρόπους να αντιδράσει απέναντι στην Τουρκία, γονατίζοντας τη χώρα με ελάχιστες κινήσεις.

Οι δύο χώρες, αν και έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένες οικονομικές σχέσεις, συχνά έρχονται σε κόντρα. Ωστόσο η κατάσταση για λίγη ώρα έδειξε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, αφού η κατάρριψη ενός μαχητικού δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολα μια φιλική ενέργεια και να μείνει χωρίς απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση μια σύγκριση στις πολεμικές μηχανές των δύο χωρών (αν και αυτές οι συγκρίσεις δεν δείχνουν πάντα το νικητή) παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Άλλωστε τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν θέλουν να έχουν τις χώρες τους όσο το δυνατόν πιο μάχιμες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ενώ πλέον και ο δεύτερος ποντάρει στην πολεμική βιομηχανία για να έχει οικονομικά οφέλη.

Πάντως και η Ρωσία έχει ξοδέψει τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια για εξοπλισμούς και αμυντικές δαπάνες, καταφέρνοντας ένα ραγδαίο εκσυγχρονισμό του τεράστιου αλλά μέχρι τουλάχιστον πρότινος τεχνολογικά καθυστερημένου στρατού της.

«Μαχόμενο Γεράκι» εναντίον «Ξιφομάχου»

Μεγάλο ερώτημα σε πολλούς είναι γιατί τα F-16 της Τουρκίας έριξαν τόσο εύκολα το ρωσικό Su-24. Ουσιαστικά μιλάμε για το «Μαχόμενο Γεράκι» εναντίον του «Ξιφομάχου». Έτσι ονομάζονται τα δύο πολεμικά αεροσκάφη κατασκευής ΗΠΑ και Ρωσίας, το F-16 Fighting Falcon και το βομβαρδιστικό Su-24 Fencer, αντίστοιχα.
Τα Su-24 Fencer χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση αποστολών αέρος-εδάφους και αναγνώρισης και στελεχώνουν, ως επί το πλείστον, το στόλο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Η ανάπτυξη του Su-24 άρχισε το 1961. To Su-24 μπορεί να χρησιμοποιήσει βόμβες γενικής χρήσης διαφόρων τύπων. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι Ρώσοι εξέλιξαν το SU-24, το οποίο μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει και πυρηνικές βόμβες αλλά και χημικά όπλα.

To F-16 Fighting Falcon είναι το πιο διαδεδομένο καταδιωκτικό πολεμικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Είναι ένα ελαφρύ καταδιωκτικό και καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό που διακρίνεται για την ταχύτητα, την ευελιξία, την ικανότητα στροφής και περιστροφής. Σήμερα είναι ο κύριος τύπος καταδιωκτικού αναχαίτισης στο στόλο της πολεμικής αεροπορίας 24 χωρών, λόγω του ευρηματικού σχεδιασμού του.

fd

Τα πλεονεκτήματα των δύο F-16 της τουρκικής αεροπορίας απέναντι στο σοβιετικό SU-24 των Ρώσων είναι εμφανή, καθώς είναι γρηγορότερα, έχουν τη σχεδόν διπλάσια τελική ταχύτητα ευελιξία και μικρό βάρος. Οπότε στη μάχη κάποια πράγματα είναι δεδομένα...

Βέβαια, αν και το F-16 υπερτερεί, ο «ξιφομάχος» των Ρώσων έχει χαρίσει μεγάλες χαρές στη Μόσχα ειδικά απέναντι στους Αμερικάνους. Για παράδειγμα στις 17 Οκτωβρίου 2000, ένα ζεύγος από SU-24MR και με μια κάλυψη από ένα σμήνος Su-27 κατάφεραν και «έσπασαν» ουσιαστικά το σύστημα αεράμυνας του Αμερικανικού Ναυτικού στην περιοχή του Κορεατικού Κόλπου και εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από το αεροπλανοφόρο Kitty-Hawk!

Τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η εικονική εμπλοκή το αεροπλανοφόρο εφοδιαζόταν με καύσιμα. Τα SU-24MR πραγματοποίησαν μερικές εικονικές προσβολές του αεροπλανοφόρου φωτογραφίζοντας το, τη στιγμή της αναταραχής στο κατάστρωμα του.

kitty
Οι Αμερικάνοι μέσα στον... πανικό κατάφεραν να απογειώσουν ένα ΕΑ-6Β Prowler το όποιο άμεσα εγκλωβίστηκε από τα Su-27, ενώ απογειώθηκε ένα F/A-18, που εγκλωβίστηκε και αυτό με την σειρά του από τα Su-27. Μετά από λίγο, τα Su-24MR πραγματοποίησαν μερικές ακόμα εικονικές προσβολές του αεροπλανοφόρου και η ομάδα αυτή γύρισε πίσω στη βάση της.


Μετά από τέσσερις μέρες, ο κυβερνήτης του Kitty - Hawk έλαβε ηλεκτρονικά μερικές φωτογραφίες, με τα λόγια: «Από τη μεριά μας, ήταν μια αποστολή ρουτίνας»...



Στρατός Ξηράς: Τουρκίας VS Ρωσία

Η χερσαία δύναμη πεζικού και λοιπών μονάδων του ρωσικού στρατού υπολογίζεται στους 766.000 στρατιώτες, ενώ οι εφεδρείες αντιστοιχούν σε 2,5 εκατ. στρατιώτες. Είναι η τέταρτη δύναμη στον κόσμο σε αριθμό στρατιωτών. Το πεζικό είναι το ισχυρό χαρτί της Ρωσίας. Είναι μεγάλο, κινείται γρήγορα και εξοπλίζεται διαρκώς.

fdddd

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Κριμαία κινητοποίησε μία στρατιωτική δύναμη γύρω στους 150.000 άνδρες μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος και ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου ποντάρει στο Πεζικό, το οποίο πάντα ήταν η μεγάλη δύναμη της Μόσχας. Η χερσαία δύναμη της Τουρκίας υπολογίζεται σε 410.000 στρατιώτες και οι εφεδρείες σε 185.000.

Εκεί όμως που υπερέχει σημαντικά η Ρωσία (υπερέχει ακόμη και από τις ΗΠΑ) είναι στον αριθμό των τανκς και λοιπών τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το τελευταίο επίτευγμα της Ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας είναι το περίφημο T-14 Armatatank που βασίζεται σε νέες τεχνολογίες και είναι το πρώτο ρωσικό τανκ που πραγματικά υπερέχει των αντίστοιχων δυτικών μοντέλων. Η Ρωσία διαθέτει πάνω από 15.000 τανκς, ακόμη και μετά την απόσυρση παλαιών μοντέλων, ενώ η Τουρκία περίπου 3.700.
fds

Η αεροπορία Ρωσίας και Τουρκίας

Η αεροπορία της Ρωσίας έχει ένα τεράστιο αριθμό μαχητικών αεροπλάνων αλλά παρόλα αυτά υστερεί. Μπορεί οι αριθμοί (συνολικά 3.400 αεροσκάφη) να είναι με το μέρος της, ωστόσο η Τουρκία διαθέτει πιο σύγχρονα αεροπλάνα.

Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία δεν αγοράζει από την Αμερική, όπως κάνει η Τουρκία, που έχει και εργοστάσια παραγωγής F-16, αλλά αναπτύσσει τα δικά της.
Η αεροπορία της διαθέτει αεροσκάφη τύπου Tu-160, Tu-95MS Bear H, Tu-22M3 Backfire C, Tu-22M3 Backfire C, ενώ είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για εκσυγχρονισμό, ενώ διαθέτει και τα περίφημα MIG-29. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε αρχική συμφωνία με την εταιρία Tupolev για την ανάπτυξη του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού, στα πλαίσια του προγράμματος γνωστού σαν PAK-DA, που θα αντικαταστήσει τα σημερινά Tu-160 μετά το 2025.

gfdd
Στο μεταξύ τριάντα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34 θα ενισχύσουν την άμυνα της πολεμικής αεροπορίας και η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να παραλάβει συνολικά 124 Su-34S ως το 2020 για να αντικαταστήσει τα γερασμένα πλέον Su-24 της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Τα αμιγώς μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας είναι 769.
Από την άλλη η Τουρκία διαθέτει περισσότερα από 1.000 αεροσκάφη, ενώ τα μαχητικά της ανέρχονται σε 223. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα τα μαχητικά της Τουρκίας είναι σαφώς πιο σύγχρονα και ισχυρά από τα Ρωσικά.
Μάλιστα η Τουρκία προχωράει διαρκώς σε αναβαθμίσεις των αεροσκαφών F-16 Βlock 30, ενώ περιμένει τις παραδώσεις των πρώτων F-35.
Παράλληλα οι Τούρκοι έχουν στη διάθεση τους και είναι ετοιμοπόλεμα και τρία επιθετικά drones αμερικανικής κατασκευής εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire. Τα συγκεκριμένα drones έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να χτυπούν στόχους χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τις εχθρικές δυνάμεις.
dg
Επίσης το όπλο Panter χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό και έχει εμβέλεια 25 μίλια, ενώ ένα ακόμα όπλα που έχουν στα χέρια τους οι Τούρκοι είναι επίσης αμερικανικό πυραυλικό σύστημα MGM-140, το οποίο έχει την ικανότητα να χτυπάει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση 100 μιλίων.
Ο ρωσικός στρατός στις αρχές του έτους είχε τουλάχιστον δύο συντάγματα με νεοαποκτειθέντες αντιαεροπορικές συστοιχίες S-400 και διαθέτει διηπειρωτικούς υπερσύγχρονους βαλλιστικούς πυραύλους .

Πολεμικό Ναυτικό-Πυρηνικά
Στο Πολεμικό Ναυτικό τίποτα δεν θυμίζει την αίγλη του Ρωσικού στόλου, αν εξαιρέσει κανείς τον τομέα των υποβρυχίων.

Η Μόσχα το μόνο αεροπλανοφόρο που διαθέτει είναι το «Ναύαρχο Κουζνέτσοφ» που είναι εξαιρετικά παλιό. Η Ρωσία έχει 4 φρεγάτες και η Τουρκία 16. Η Μόσχα διαθέτει ακόμη 74 κορβέτες και η Τουρκία 8.

Ωστόσο η διαφορά είναι στα πυρηνικά, όπου η Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη με 8.500 πυρηνικές κεφαλές, ενώ έχει πλέον στη δύναμή της το τρίτο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο νέας γενιάς τύπου Project 955 κλάσης Borey. Ο Ρωσικός στόλος περιλαμβάνει 57 υποβρύχια, 2 καταδρομικά και 7 αντιτορπιλικά. Η Τουρκία έχει 13 υποβρύχια.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου