ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη - Ποιοί πλούτισαν και ποιοι... φτώχυναν το 2015

BLOOMBERG BILLIONAIRES INDEX
gkeits - slim



Γίνεται να... φτωχύνουν οι κροίσοι του πλανήτη; Μπορεί να χάσουν μια ολόκληρη περιουσία γιατί
έπεσαν έξω οι επενδύσεις τους; Κι όμως γίνεται. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν 19 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο.

Η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και τα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας τρόμαξαν τους επενδυτές παγκοσμίως, οδηγώντας στην πρώτη ετήσια πτώση του δείκτη πλούτου από το 2012, όταν ο δείκτης ξεκίνησε.

«Μετά από τρία εκπληκτικά χρόνια, αυτό που κυριάρχησε στις αγορές το 2015 ήταν η ανησυχία», σημειώνει ο δισεκατομμυριούχος Ken Fisher, ιδρυτής της Fisher Investments, με πάνω από 65 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.

«Οι φόβοι για μία κρίση στην αγορά πετρελαίου, η πτώση των καταναλωτικών δαπανών και το χτύπημα στην οικονομία της Κίνας η οποία παρέσυρε τα εμπορεύματα, τρόμαξαν τους επενδυτές», προσθέτει.

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος των τηλεπικοινωνιών Carlos Slimείναι ο μεγάλος χαμένος του 2015 μετά και την πτώση της μετοχής της America Movil κατά 25%, αφού από πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη τον Μάιο του 2013, έπεσε στην 5η θέση φέτος, χάνοντας 20 δισ. δολάρια.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχασε περίπου 11,3 δισ. καθώς η μετοχή της εταιρείας του, Berkshire Hathaway σημείωσε αρνητική ετήσια απόδοση, για πρώτη φορά από το 2011.

Ο Bill Gates της Microsoft, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τον Μάιο του 2013, έχασε περίπου 3 δισ. μέσα στο 2015.

Η συνεχιζόμενη άνοδος της Inditex, της μεγαλύτερης εταιρείας μόδας στον κόσμο, ανέβασε την περιουσία του Amancio Ortega κατά 10 δισ. δολάρια.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος της χρονιάς ήταν ο...


Δείτε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου