ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Με περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ εκατομμύρια χρήστες από το 2016





Περιορισμένη πρόσβαση θα έχουν εκατομμύρια χρήστες του παγκόσμιου ιστού σε πολλές ιστοσελίδες, καθώς από την 1η Ιανουαρίου
παύει να ισχύει η στήριξη για ένα ορισμένο επίπεδο encryption.


Συγκεκριμένα, το 2016, οι αλγόριθμοι που είναι παλαιότεροι από το επίπεδο encryption SHA-1 δεν θα ανταποκρίνονται πλέον στο επίπεδο ασφαλείας πολλών ιστοσελίδων, με αποτέλεσμα έως και 37 εκατ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να χάσουν την πρόσβαση στις σελίδες αυτές, σύμφωνα με την εταιρεία CloudFlare.

Κατά την εταιρεία, πρόκειται για μία μια αναβάθμιση ρουτίνας, όμως η αλλαγή που αποφασίστηκε από κοινοπραξία εταιρειών λογισμικού για internet browsers, θα μπορούσε να επηρεάσει δυσανάλογα τις κινητές συσκευές στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Ως αποτέλεσμα κάποιοι από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς του κόσμου θα έχουν πρόσβαση μόνο στις ιστοσελίδες εκείνες που δεν απαιτούν πρωτόκολλα ασφαλείας.

Το πρόβλημα είναι ότι τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα και οι browsers, όπως για παράδειγμα τα Windows XP, ίσως να μην στηρίζουν πλέον τις ενημερώσεις για τα νεότερα επίπεδα encryption, και, καθώς το μεγαλύτερο encryption απαιτεί μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας, οι παλαιότερες κινητές συσκευές –που χρησιμοποιούνται περισσότερο στον αναπτυσσόμενο κόσμο- δεν θα μπορούν να χειριστούν το secure browsing.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πρόβλημα αφορά κοντά στο 5% των χρηστών διαδικτύου σε χώρες όπως η Κίνα, το Καμερούν, η Υεμένη, το Σουδάν, η Αίγυπτος και η Λιβύη.


paradrasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου