ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Σφοδρή αντίδραση του "Γρεβενιώτη" δημάρχου Δέλτα Μίμη Φωτόπουλου για τα σχέδια Μπουτάρη για το αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΜΗΣ



Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δέλτα έχουν προκαλέσει τα σχέδια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να


αποκτηθεί χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.



Ο δήμος Θεσσαλονίκης αν έχει λεφτά μπορεί να αγοράσει όχι ένα αλλά δέκα οικοπέδα. Αλλά αποτεφρωτήριο στη Σίνδο δεν θα γίνει, δηλώνει κατηγορηματικά ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλος, προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ «Πρακτορείο Fm» τονίζει ότι «εάν δεν ρωτηθούμε για πράγματα που αφορούν το Δήμο μας θα αντιδράσουμε. Ας μη δοκιμάσουν. Αυτό που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους είναι πως όταν θεωρεί αυτός ότι είναι ο δυνατός και οι άλλοι ιθαγενείς στην περιοχή τους, τότε θα δείτε την αντίδραση». Και κατέληξε ότι θα έρθει η ώρα που τα ζητηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης η άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη είναι η αγορά οικοπέδου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό από το Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Κοιμητηρίων το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ οι όροι για τη διενέργεια δημοπρασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εισήγηση που θα έρθει προς συζήτηση «η εγκατάσταση και λειτουργία αποτεφρωτηρίων ως δραστηριότητα χαμηλής όχλησης δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με θορύβους ή ρύπους, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων και συντελεί στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα». Μάλιστα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπούταρης, έχει δηλώσει πως τα αέρια απόβλητα ενός αποτεφρωτηρίου είναι λιγότερο επικίνδυνα από ότι το τζάκι ενός σπιτιού, για να απαντήσει σήμερα ο κ.Φωτόπουλος «αφού λένε ότι δεν έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά όσο ένα τζάκι, ας το κρατήσουν στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν χάθηκε ο κόσμος. Εμείς δεν θέλουμε άλλη επιβάρυνση ούτε από ένα τζάκι».



5 σχόλια:

  1. Δεν μας ενδιαφερει το που ακριβως θα γινει αλλα ΠΡΕΠΕΙ να γινει επιτελους.Ειναι θεμα σεβασμου προς το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης και προς το δικαιωμα της ελευθερης βουλησης και της εμπρακτης εκφρασης αυτης.Αλλωστε αυτα δεν ειναι τα υψιστα ιδεωδη της δημοκρατιας και της ελευθεριας?Αν αυτο γινει συνειδηση,θα ειναι πολυ ευκολο να βρεθει ενα οικοπεδο και περιοχη.Βεβαια η ελλαδα εχει στην πλειοψηφια πανεξυπνους προοδευτικους ανθρωπους με ευαισθησιες και θετικο τροπο σκεψης και αντιμετωπισης ακομα και στις πιο αντιξοες συνθηκες.Αλλα παντα υπαρχουν και λιγες εξαιρεσεις στον κανονα,κυριως απο ανθρωπους ειτε στενομυαλους,ειτε γιατι δεν εχουν την ωριμοτητα να συνειδητοποιησουν σε ποια εποχη και χωροχρονο βρισκομαστε και ζουμε,ειτε επηρρεασμενοι απο αλλους φορεις και θρησκοληψια,ενα παντως ειναι σιγουρο.Οι εποχες και οι κοινωνιες αλλαξαν κι αυτη την εξελιξη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να τη σταματησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασει Συνταγματος επικρατουσα θρησκεια ειναι η Ορθοδοξία. Αν δεν σ'αρεσει σε σενα και τους ομοιους σου πάνε να ζήσεις στο θιβετ.Εδω , οι ελευθεριαζονταε του τύπου σου εισαστε συνταγματικά παρακατιανοί.

      Διαγραφή
    2. Στην Ελλαδα εχουμε ανεξιθρησκεια,ελευθερη εκφραση ιδεων,ελευθερια στη σκεψη.Και ολοι εχουν θεση εδω ωστε να βαλει ο καθενας το λιθαρακι του για να κανουμε αυτη τη χωρα οσο το δυνατον καλυτερη.Και μακρια απο εμας ο ρατσισμος,ο φασισμος,ο φανατισμος.Μονο με αγαπη,και σεβασμο στον ανθρωπο εξελισομαστε.Και με καλλιεργεια,οι απαραιτητα μονο απο πανεπιστημια,αλλα κυριως με επαφη με τους ανθρωπους,νεους και ηλικιωμενους,μια επισκεψη σεναν θαλαμο νοσοκομειου, σε ενα γηροκομειο,σε μια συζητηση με φοιτητες,με εφηβους,με ανεργους,με ερωτευμενους,με πικραμενους.Τα ματια της καρδιας μας πρεπει να ειναι παντα ανοιχτα.Και ο νοων νοητω.

      Διαγραφή
  2. Ωστε γρεβενιωτη επικεφαλη εχει η περιοχη εκεινη που καταλαβαινουμε οτι φτανουμε θεσσαλονικη,απτην αποπνικτικη μποχα που μας εξεφτελιζει στους τουριστες κι επισκεπτες ελληνες και ξενους,και τωρα του φταιει το αποτεφρωτηριο που τα αερια αποβλητα του μπορουν να εξουδετερωθουν ευκολα αν ζητηθει βοηθεια απτο ΑΠΘ?Την κοντη τη φταιν οι τριχες,λεμε στο χωριο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ελλαδα της μεγαλης κουταλας και της βαθιας τσεπης,πρεπει να μαθουμε να αναγνωριζουμε,να επικροτουμε κι αν μπορουμε να στηριζουμε τετοιες πρωτοβουλιες που δινουν αξια στην ανθρωπινη υπαρξη και τις επιλογες αυτης.Δεν ειμαστε απομονωμενοι απτον κοσμο και πρεπει να το εμπεδωσουμε αυτο πια,αφου ειμαστε μαζι ορθοδοξοι,καθολικοι,εβραιοι,μουσουλμανοι,βουδιστες,αθρησκοι.οποτε το ελαχιστο που πρεπει να προσφερει μια δημοκρατια σε ολους αυτους δεν ειναι χωροι λατρειας και χωροι διαθεσης του σωματος μετα το τελος της ζωης,αναλογα με τις επιλογες ολων των παραπανω ανθρωπων;Δεν ειναι αδικο και αμαρτια να πεθαινει καποιος και να κανουν ερανο οι πατριωτες του ωστε να μπορεσουν να τον πανε ινδια η πακισταν γιατι εδω δεν μπορουν να τον αποτεφρωσουν,η να πρεπει να βρουν3χιλιαρο τουλαχιστον για να γινει αυτο στη βουλγαρια,χωρια η γραφειοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή