ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κανονισμούς για το πώς πρέπει να βιάζονται οι σκλάβες έβγαλε το ISIS





Οι θεολόγοι του Ισλαμικού Κράτους συνέθεσαν και θέσπισαν ένα εξαιρετικά λεπτομερές
πλαίσιο κανονισμών σχετικά με το πότε οι «ιδιοκτήτες» γυναικών που έχουν σκλαβωθεί μπορούν να κάνουν σεξ μαζί τους – σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις θεωρούμενες...παραβάσεις στην αντιμετώπισή τους.

Η εν λόγω «φάτουα» έχει την ισχύ νόμου και φαίνεται να πάει πέρα από τις προηγούμενες προσεγγίσεις της οργάνωσης όσον αφορά στο ζήτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Παράλληλα, ρίχνεται φως πάνω στο πώς η οργάνωση προσπαθεί να επανερμηνεύσει μεσαιωνικές διδασκαλίες για να αιτιολογήσει τη σεξουαλική σκλαβιά γυναικών σε εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχει.


Η φάτουα συμπεριλαμβάνεται σε έναν μεγάλο όγκο εγγράφων που έπεσαν στα χέρια των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων σε επιδρομή με στόχο κορυφαίο στέλεχος του ISIS στη Συρία τον Μάιο. Κάποια από αυτά έφτασαν στα χέρια του Reuters.

Μεταξύ των κανονισμών αναφέρεται ότι απαγορεύεται πατέρας και γιος να κάνουν σεξ με την ίδια σκλάβα, και ο ιδιοκτήτης μιας μητέρας και της κόρης της να κάνει σεξ και με τις δύο. Επίσης, υπάρχουν και κανόνες σχετικά με το τι γίνεται εάν κάποιοι κατέχουν μια σκλάβα από κοινού, καθώς θεωρείται «κοινό κτήμα».

Είναι ευρέως γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος/ Daesh επιδίδεται σε συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών ηλικιών μέχρι και 12 ετών, ειδικά γυναικών Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ. Πολλές έχουν δοθεί σε μαχητές ως ανταμοιβή ή πωληθεί ως σκλάβες του σεξ. Η οργάνωση δεν έχει προσπαθήσει να το κρύψει αυτό – αντ'αυτού καυχιέται για την πρακτική, εδραιώνοντας μάλιστα «υπουργείο Λαφύρων» για τη διαχείριση της δουλειάς.

Σημειώνεται πάντως ότι στη φάτουα συμβουλεύονται οι ιδιοκτήτες να «δείχνουν ευσπλαχνία, να είναι ευγενείς, να μην τις ταπεινώνουν και να μην τους βάζουν δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν», ενώ αναφέρεται ότι ένας ιδιοκτήτης δεν θα έπρεπε να πουλήσει μια σκλάβα σε άτομο το οποίο γνωρίζει ότι θα την κακομεταχειριστεί.



huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου