ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

«Έτσι έβαλαν στο λιμάνι το Noor1 για να ξεφορτώσουν την ηρωίνη»




Μία ακόμα νύξη για τον ιδιοκτήτη του φορτίου του ναρκοπλοίου Noor1 έκανε ο
Μάκης Γιαννουσάκης, τονίζοντας ότι είχε ελλιμενιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεφορτωθούν ναρκωτικά.

Στη σημερινή εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1, συνέχισε να καταθέτει ο μάρτυρας Τζανετής, συνέταιρος του κατηγορούμενου Φάρου. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν για μία ακόμα φορά όσα είπε ο ιδιοκτήτης της βίλας όπου κατέληξε ένα μεγάλο μέρος των ναρκωτικών κι εκ των βασικών κατηγορουμένων., Μάκης Γιαννουσάκης, δείχνοντας εκ νέου ότι γνωρίζει πολλά πράγματα και πρόκειται να προβεί σε αποκαλύψεις. Από εκεί και πέρα απασχόλησε έντονα την έδρα ξανά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου


Αρχικά υπήρξαν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Φάρου προς τον μάρτυρα Τζανετή. 
-Με τον Φάρο πόσα χρόνια συνεργάζεστε;
-Από το 2010 που είχαμε ξεκινήσει την εταιρία. 
-Επειδή η κατηγορία λέει ήταν εικονική η μεταβίβαση. Εχετε προσκομίσει τα έγγραφα;
-Τα πάντα. Η μεταβίβαση του πλοίου έχει γίνει κανονικά. 
-Είσαστε μεσίτες πετρελαίου, ασχολείστε και με τι ώρα ήρθε το πλοίο;
-Βεβαίως, είναι μέρος της δουλειάς μου. 
-Στο πλοίο σας ζητήθηκε να ανεβείτε ή σας ήρθε η... επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, που εκείνη τη ημέρα ήταν η γιορτή του;
-Οχι, μας ζητήθηκε. Είναι ένα πλοίο που ήταν δικό μας. Ο κ.Κουρούβαλης είχε κάνει από την αρχή κάποιες κινήσεις για να βρει ένα πλοίο.  
-Ο Γιαννουσάκης ερχόταν στο γραφείο;
-Υπήρχε επαφή μαζί του.
-Ποιες ήταν οι κουβέντες σας;
-Η οφειλή. 
-Μετά τη σύλληψη του Γιαννουσάκη, ασχοληθήκατε μαζί του και για ποιο λόγο;
-Φυσικά ασχοληθήκαμε. Τον ξέραμε. Επεσε κεραμίδα στο κεφάλι μας. Δεν είχαμε κανέναν άλλο να μιλήσουμε για τα χρήματα που μας χρωστούσε. 
-Οταν συνέβη η ιστορία με τα ναρκωτικά, περιμένατε ποτέ να λάβετε κλήση στην ανάκριση;
-Οχι, ποτέ. Ελάβε ένα τηλεφώνημα ο κ.Φάρος από τηλέφωνο Πειραιά που ο αριθμός του έμοιαζε με αριθμό ατόμου που συνεργαζόμαστε. Ομως ήταν το τηλέφωνο του ανακριτή. Ο κ.Φάρος δεν τον ήξερε και τον έβρισε! Την επόμενη μέρα πήγαμε στον ανακριτή κι ο ανακριτής είπε πως δεν βλέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι έχουμε κληθεί σαν μάρτυρες. 
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο μάρτυρας, σε ερωτήσεις του συνηγόρου, δεν διαχώρισε καθόλου τη θέση του από τον κατηγορούμενο Φάρο, τον συνεταίρο του και είπε πως “Μαζί τα κάναμε όλα. Ο κ.Φάρος δεν έκανε πράγματα μόνος του και τα συναποφασίζαμε”. 
Εισαγγελέας: Είχε ζητηθεί από τον Φάρο τώρα που το θυμήθηκα να μην αναφέρεται πουθενά το όνομά του;
-Αυτό συνέβη με τον κ.Κουρούβαλη, με τον οποίο είχαμε μία συνεννόηση. Και είχε πει ο κ.Κουρούβαλης τότε ότι θέλει να κάνει συνέντευξη με δημοσιογράφους για να ξεκαθαριστεί το θέμα. Κι ο κ.Φάρος του είχε πει “όχι, να μην αναφερθεί το όνομά μου γιατί θα καταστραφώ”. 
Στο σημείο εκείνο σηκώθηκε ο Κουρούβαλης και είπα πως ήταν περίεργες οι εποχές τότε, δεν έκρυψε από κανέναν τίποτα κι όταν πήγα στον κ.Φάρο του είπα ότι θα αναφέρω τι έχει γίνει για να ξεκαθαριστεί το θέμα. 
Στη συνέχεια σηκώθηκε ο κατηγορούμενος Μπουρδούβαλης, ρώτησε τον μάρτυρα πότε πουλήθηκε το πλοίο, ο Τζανετής απάντηση ότι ξεκίνησε η αγοραπωλησία στις αρχές του '13 κι ολοκληρώθηκε στις αρχές του '14 και τότε ο κατηγορούμενος συνέχισε λέγοντας πως “Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή για να ανέβει το πλοίο πάνω (Από Ντουμπάι, Ελλάδα). Η μόνη μου συμμετοχή μου ήταν όταν ήρθε ο Κουρούβαλης και ζήτησε να βάλει πράκτορα για να πάει το πλοίο πάνω. Μου έδωσε και τον φάκελο (σ.σ. με όλα τα χαρτιά του πλοίου) για να μπορέσει να έρθει το πλοίο. Με τις ναυτιλιακές γνώσεις που έχω δεν θα μπορούσα ποτέ να πάρω το πλοίο χωρίς πιστοποιητικά. Ο κ.Στρατής γνωρίζει πως το πλοίο είναι της “Axia”, δηλαδή της εταιρίας του Φάρου”. 

«Το Noor1 μπήκε έτσι ώστε να ξεφορτωθούν ναρκωτικά»

Τελευταίος σηκώθηκε ο κατηγορούμενος Γιαννουσάκης, προκειμένου όπως είπε να αξιολογήσει την κατάθεση του υπαλλήλου του ΟΛΕ, Θεοδωράκη που είχε καταθέσει την προηγούμενη Πέμπτη. Και είπε: «Από τον Μάρτυρα Θεοδωράκη βγήκαν δύο πράγματα που δεν είχε πει στην αρχική του κατάθεση. Μας πήγε σε μία θέση συγκεκριμένη κι όχι σε δύο όπως είχε πει. Η θέση που μας πήγε δεν πληρούσε καμία από τις προϋποθέσεις που πληρούσε η άλλη, η οποία είχε και δέστρες και προβλήτα. Δυσκολεύτηκε να το παραδεχτεί, αλλά το είπε». 
-Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ποιος του έδωσε την εντολή να πάει εκεί το πλοίο. 
-Γιαννουσάκης: Σαφέστατα. Ο πράκτορας ξέρει σε ποια θέση θα πάει το πλοίο. Πήγαμε στη θέση που μας υπέδειξε. Δεν πήγαμε στον ΟΛΕ να ζητήσουμε θέση. Οσο για τον Τζανετή θέλω να πω ότι με τη δουλειά της Λιβύης δεν είχα καμία συμμετοχή. Μιλούσα μαζί του μόνο για τις 65.000 δολάρια που χρωστούσα. 
Και συμπλήρωσε: Για να αποδείξεις πως υπάρχει δουλειά, πρέπει να αποδείξεις ότι υπάρχει και συμβόλαιο. 
-Πρόεδρος: Γίνονται μεταξύ σας συμβόλαια;
-Γιαννουσάκης: Βέβαια. Υπάρχει κι ο τρόπος όμως να υπάρξει προφορική συμφωνία. Ο μόνος που είχε λόγο να προστατεύσει το πλοίο, είναι αυτός που έβαλε τα λεφτά για να έρθει εδώ. Αυτός που έφερε το καράβι, το έφερε μόνο για να φέρει τα ναρκωτικά. Η θέση πλεύρισης του πλοίου, ήταν επιλεγμένη, μόνο για να ξεφορτωθούν τα ναρκωτικά. Αφενός δεν ήταν καν θέση, κι αφετέρου ήταν πολύ μακριά από το λιμάνι. 
Μετά κατέθεσε ο ταξιτζής Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέφερε σε διάφορα σημεία της Αθήνας τους Ιρανούς που εμπλέκονται στην υπόθεση των ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε στους τρεις αλλοδαπούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, ένας εκ των οποίων ήταν μέλος του πληρώματος στο πλοίο και είπε πως όσο διάστημα έμειναν στην Αθήνα, τους πήγαινε σε διάφορα σημεία, για φαγητό, σε στριπτιτζάδικα, ακόμα και στο καζίνο.  Σε αυτό το σημείο το δικαστήριο διέκοψε. 

Την Παρασκευή λήγουν τα πρώτα 18μηνα

Ολα αυτά, ενώ πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την αποφυλάκιση του πληρώματος κι άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση του Noor1, καθώς στις 11 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται τα πρώτα 18μηνα. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως είναι πιθανόν να μπουν διοικητικά μέτρα. Θεωρείται πάντως βέβαια ότι σε όσους αποφυλακιστούν, θα τεθούν πολύ αυστηροί περιοριστικοί όροι, πιθανότατα και κατ' οίκον περιορισμοί. 



sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου