ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

"Ασφυξία" στην Ειδομένη με 5.500 πρόσφυγες στην αναμονή






Χαοτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς στον προσφυγικό καταυλισμό που έχει
δημιουργηθεί υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 5.500 άνθρωποι που περιμένουν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.


Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από προχθές το βράδυ οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν ανοίξει για κανέναν το σημείο διέλευσης, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ειδομένη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ, αποχώρησαν από τον καταυλισμό με λεωφορεία 80 Αφγανοί, ενώ κατέφθασαν από το κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά 3 λεωφορεία με 120 Σύρους και Ιρακινούς. Στα Διαβατά αυτή την ώρα, βρίσκονται περίπου 2.000 πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την Δευτέρα έως και το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά είχαν φτάσει με πλοία από το ανατολικό Αιγαίου πάνω από 11.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είτε στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ, είτε επιχειρούν με κάθε μέσο να φτάσουν στην Ειδομένη.
Μόνο ανθρωπιστικές οργανώσεις φροντίζουν να δώσουν στους πρόσφυγες φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεν λείπουν εικόνες όπως αυτές παιδιών να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.
Την ίδια στιγμή όμως Σλοβένοι, Αυστριακοί, Σκοπιανοί, Κροάτες και Σέρβοι σχεδόν σφραγίζουν τα σύνορά τους μειώνοντας τον αριθμό εκείνων που μπορούν να περάσουν στους 580 σε ημερήσια βάση.
Διαβλέποντας την ανθρωπιστική κρίση να διογκώνεται επικίνδυνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πως είναι έτοιμη να εφαρμόσει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.
Ήδη στελέχη της Κομισιόν βρίσκονται στην Αθήνα και συνεργάζονται με την κυβέρνηση, που τους έχει ενημερώσει ότι στο ελληνικό έδαφος υπολογίζεται ότι βρίσκονται 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου