ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ψευδή στοιχεία για τηλεοπτικές άδειες στην Ευρώπη παρουσίασαν στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)





Νέες αποκαλύψεις με επίσημα κυβερνητικά έγγραφα δείχνουν, ότι άλλα στοιχεία εστάλησαν από
τις ελληνικές πρεσβείες στον υπουργό Επικρατείας, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη και άλλα παρουσίασε εκείνος στη συζήτηση στη Βουλή.
Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι στην Ευρώπη σε αντίστοιχες πληθυσμιακά χώρες λειτουργούν κατά μέσο όρο 2-4 κανάλια καταρρίπτονται από τα έγγραφα που φέρνει στο φως η ιστοσελίδα liberal.gr. Στη Μαδρίτη, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι λειτουργούν 5 τηλεοπτικοί σταθμοί, έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας με αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, παρουσιάζει αναλυτικά τους 9 τηλεοπτικούς σταθμούς στη χώρα της Ιβηρικής.
Στην περίπτωση του Λουξεμβούργου, που προκρίνεται από την κυβέρνηση ως μοντέλο όπου ο υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, η αλληλογραφία της ελληνικής πρεσβείας με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στη χώρα όπου ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 500.000 κατοίκους, λειτουργούν 15 κανάλια, 14 εκ των οποίων είναι ιδιωτικά. Παράλληλα, δεν προβλέπει καταβολή χρηματικού τιμήματος για την αδειοδότηση.
Αντίστοιχη διάψευση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς προήλθε και από την Κύπρο. Βάσει του πίνακα που εξέδωσε με non paper η κυβέρνηση, στην Κύπρο λειτουργούν 4 τηλεοπτικοί σταθμοί, στοιχείο που διαψεύδει ο Πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.
"Στην Κύπρο η αρχή έχει αδειοδοτήσει επτά τηλεοπτικούς οργανισμούς γενικού ενδιαφέροντος" είπε στο MEGA ο πρόεδρος Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας, ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι το ετήσιο τέλος χρήσης συχνοτήτων για κάθε σταθμό που λειτουργεί ανέρχεται στα 51.000 ευρώ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η αρχή δεν βάζει όριο στον αριθμό των καναλιών που λειτουργούν ελεύθερα. "Όριο από την αρχή δεν έχει τεθεί. Δηλαδή δεν προκύπτει ένα πλαφόν αριθμού αδειών από τη Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της αρχής και των καναλιών. Αν υπάρχει κάποιο όριο αυτό είναι καθαρά τεχνικό αφορά την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα και μπορεί να πάρει 40 κανάλια" ανέφερε.
Για ένοχη σιωπή του Νίκου Παππά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. "Είναι απορίας άξιον και πρέπει να ερευνηθεί γιατί ο κ. Παππάς αποφάσισε σκοπίμως να παραπλανήσει και τη Βουλή και τον ελληνικό λαό" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
"Είτε ο κ. υπουργός βάσισε την πολιτική του σε λάθος στοιχεία, είτε εν γνώσει του χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τον πρωθυπουργό και τη Βουλή" υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Στην απάντηση του υπουργού Επικρατείας προς τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς δεν απαντά για τις περιπτώσεις του Λουξεμβούργου και της Ισπανίας που αποκαλύφθηκαν σήμερα αλλά επανέρχεται στην περίπτωση της Γερμανίας και υποστηρίζει ότι εκπέμπουν πέντε κανάλια, σύμφωνα με τις προδιαγραφές γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.
Το γραφείο Τύπου του υπουργού υποστηρίζει ότι η ΝΔ, "ανοικτά χωρίς καμία αμηχανία, και παρά το διασυρμό της στη Βουλή ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη".
Σε απάντηση η ΝΔ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο κ. Παππάς "αντί να απολογείται στον ελληνικό λαό για τα συνεχόμενα ψεύδη του, κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη" και σημειώνει ότι "δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι εθισμένος στο ψέμα", ενώ τον καλεί να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία.
"Και η ΝΔ το βιολί της" ανταπαντά το γραφείο Τύπου του υπουργού Επικρατείας και σημειώνει ότι "τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι (6) τέτοιου είδους κανάλια. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πιο επίσημα δεν υπάρχουν".
Την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι μετά τους τηλεοπτικούς σταθμούς σειρά έχει ο χάρτης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών ζητά από τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να δώσει άμεσα επίσημα απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα, ώστε να μην γεννιούνται άλλες σκιές σχετικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα ρωτά:
  • Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά; -
  • Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας και πότε;
  • Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;
  • Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;



Το ΒΙΝΤΕΟ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου