ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μία προφυλάκιση για την υπόθεση εκβιασμών - Ηχητικά ντοκουμέντα





Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκαν χθες οι τρεις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εκβιαστών.

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι απολογήθηκαν δίχως την παρουσία των συνηγόρων τους, λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων αποδοκιμάστηκαν έντονα από συγκεντρωμένους.

Μετά την απολογία τους, ο εκδότης και ο ένας εκ των δημοσιογράφων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους -απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ- ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο δημοσιογράφος που πρωταγωνιστεί στις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τη δράση του κυκλώματος.

"Τα στοιχεία σε βάρος του πελάτη μου ήταν απειροελάχιστα κι αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση" δήλωσε ο συνήγορος του εκδότη Αλέξης Κούγιας, ενώ η μητέρα του που περίμενε έξω από το γραφείο του ανακριτή περίμενε αναφώνησε ότι "η αλήθεια έλαμψε" όταν πληροφορήθηκε την απόφαση.
Ενώπιον του ανακριτή, ο εκδότης ο οποίος φέρεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος, αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο και έριξε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε εν αγνοία του το όνομά του. Είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του:
"Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρισης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μ. στις συνομιλίες του με την Κ. Σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει, είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κ. ".
Μάλιστα, ο εκδότης ισχυρίστηκε ότι από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει εκβιασμός σε βάρος της καταγγέλλουσας, υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ. Αντίθετα, υποστήριξε πως ο δημοσιογράφος και η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ είχαν ιδιαίτερα στενή σχέση.
Από την πλευρά του, ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως έχουν διατυπωθεί στη δικογραφία ιδιαίτερα για τα αδικήματα περί εγκληματικής οργάνωσης και καταχραστών, λέγοντας μεταξύ άλλων στον ανακριτή:
"Η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και είναι της επιδίωξής μου, για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργάζομαι. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία".
Τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους βάσει των καταγγελιών της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ και συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ είναι επιβαρυντικά για τους τρεις κατηγορουμένους, που φέρονται να ήθελαν να πουλήσουν προστασία σε πολιτικά πρόσωπα, εν αγνοία τους, καθώς και να "πλευρίσουν" το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Νίκο Παππά με θετικά δημοσιεύματα και να επιδιώξουν να υπάρξει επαφή μαζί του.
Στο ακουστικό υλικό που έχει καταγραφεί περιλαμβάνεται και ο εξής διάλογος:
  • Δημοσιογράφος: Άκου να δεις, θα πρέπει να γίνει ένα κεντρικό σύστημα που θα είναι: Η Αμαλία, εγώ, και όποιος άλλος ενδιαφέρεται. Θα βάλουμε μέσα τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ, την ΑΤΤΙΚΑ, την ΕΥΔΑΠ και ό,τι άλλο έχουμε. Μπράβο, θα πάρουνε τ' αρχ...α μου όσοι δεν κάθονται σούζα
  • Α.Κ: Ωραία. Μέχρι εκεί συμφωνώ μαζί σου. Μετά, μπορείς να μου πεις;
  • Δημοσιογράφος: Κοίτα να δεις, θα βοηθήσουμε τον Χρήστο
  • Α.Κ : Δηλαδή; Πες μου να καταλάβω
  • Δημοσιογράφος: Βρε; Δεν είπαμε προχθές βρε μα...κα; Το σύστημα παίζει με site. Θα το σπρώχνεις εσύ με την ΕΥΔΑΠ όπως τότε, αντιστοίχως εγώ όπως ξέρω...
Σε άλλο διάλογο με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, που κατήγγειλε τη δράση του κυκλώματος στην ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τη δομή και αποτελεσματικότητα της ομάδας "ελβετικό σουγιά". Λέει χαρακτηριστικά:
"Θα μου λες κάνε αυτό. Ναι θα σου λέω. Ούτε θα καταλαβαίνουν τι γίνεται. Δηλαδή, εμείς θα είμαστε ένας 'ελβετικός σουγιάς'. Ξέρεις τι είναι αυτό. Αυτό που δεν έχουν οι περισσότεροι. Και θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ο 'αρχιμανδρίτης' ας πούμε τώρα, δικαίως, μπορεί να έχει, ξέρεις, λίγο από εμένα, αλλά κατάλαβε...".
Σε άλλη συνομιλία που έχει καταγραφεί, η καταγγέλλουσα λέει στον δημοσιογράφο "δεν είμαι ξανθιά, είμαι μελαχρινή", για να της απαντήσει ο δεύτερος "είσαι σέξι θεία Λόλα" κι εκείνη ακολούθως να ξεσπάσει σε γέλια.
Από δεκάδες έγγραφα και σημειώσεις που κατασχέθηκαν στα γραφεία του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων, και τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, φαίνεται πως κάθε μήνα διακινούνταν χιλιάδες ευρώ από κρατικές κυρίως εταιρείες που δεν δικαιολογούνται από τη μικρή κυκλοφορία των εφημερίδων και των sites.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., όταν οι αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία του εκδότη για να τον συλλάβουν, εκείνος το έσκασε από την πίσω πόρτα που επικοινωνεί με το διπλανό κτίριο. Όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι του.
Η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος των δημοσιογράφων εκβιαστών έχει γίνει και αντικείμενοπολιτικής αντιπαράθεσης. Σε ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να μάθει αν έχει υπάρξει συναντηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους με ένα ή και περισσότερα πρόσωπα που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος.
Αναφερόμενος σήμερα στην υπόθεση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε πως σε αυτή τη χώρα δεν εκδηλώνονται μόνο φαινόμενα σήψης και διαπλοκής αλλά λειτουργούν και θεσμοί οι οποίοι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και στήριξη, ενεργούν με αποτελεσματικότητα, ενώ μέρος του σάπιου συστήματος χαρακτήρισε τη σπείρα και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.




Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου