ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: "Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κρατάει στην Ελλάδα τις ορδές των προσφύγων" ... (Φωτογραφίες)!!

Ως το «νέο σύνορο της Ευρώπης» στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την

μεταναστευτική κρίση χαρακτηρίζει η Daily Mail τον συρμάτινο αγκαθωτό φράχτη που έχουν δημιουργήσει τα Σκόπια στην Ειδομένη, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πιθανό ότι θα «θυσιαστεί» για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μία αεροφωτογραφία μάλιστα που δείχνει το μέγεθος και το μήκος του φράχτη που «έχτισε» η ΠΓΔΜ, είναι το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της βρετανικής εφημερίδας που φέρει τον εξής δραματικό τίτλο: «Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κρατάει πίσω τις ορδές. Ο 30 χιλιομέτρων αγκαθωτός φράχτης που χτίστηκε στα σύνορα της ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσει μία ανθρώπινη πλημμυρίδα μεταναστών, καθώς στην Ελλάδα είπαν ότι αντιμετωπίζει μία «θυσία» προκειμένου να σώσει την Ε.Ε.».
Το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά την άρνηση της Αυστρίας και των Βαλκανικών χωρών, χθες, να να μην άρουν τους περιορισμούς στα σύνορα που οδήγησαν τους Έλληνες «αποκλειστούν από την υπόλοιπη ήπειρο».
Για 30 χιλιόμετρα κατά μήκος συνόρων με την ΠΓΔΜ, οι παράλληλοι φράχτες που έχουν ύψος σχεδόν 2,5 μέτρων κρατούν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, σημειώνει η Daily Mail που αναφέρεται και στις δηλώσεις που έκανε ο Αυστριακός Καγκελάριος ότι οι συνοριακοί έλεγχοι εισήχθησαν στην Ευρώπη προκειμένου να τερματιστεί το «ανοργάνωτο χάος».
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η απόφαση της Αυστρίας να βάλει όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, στον εγκλωβισμό δηλαδή περισσότερων από 27.000 προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα όμως κάνει εκτενή αναφορά και στις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ η οποία χθες είπε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν την χώρα που θα πάρουν άσυλο. Ταυτόχρονα αναφέρει και τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού: «Έχει έρθει η στιγμή που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί». Οπως τόνισε μάλιστα ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα τον είχε προειδοποιήσει λέγοντάς του τα εξής: «Θα είναι δική σου ευθύνη επειδή δεν έκανες τίποτα στα Ελληνο-τουρκικά σύνορα».
Χτίζουν και δεύτερο φράχτη
Το ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά και στα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Ειδομένη λόγω της πολυήμερης αναμονής των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ τονίζει ότι η γείτονα χώρα ξεκινάει την δημιουργία και ενός δεύτερου φράχτη.
Φιλοξενώντας δηλώσεις των προσφύγων δείχνει το μέγεθος της απελπισίας τους. «Μας είπαν να έρθουμε εδώ και ήρθαμε και βρήκαμε έναν δεύτερο πόλεμο», λέει ο Yousef Karajakes ένας 30χρονος φαρμακοποιός από την Συρία που έχασε την γυναίκα του και τα παιδιά του στον πόλεμο.
«Είμαι στην Ειδομένη 10 μέρες και είναι η τέταρτη που περιμένω να περάσω», λέει ο Ιρακινός Hassan Rasheed.«Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Υπάρχουν πολλά άρρωστα παιδιά που βήχουν και περνάμε τα βράδια σε σκηνές υπό καταρρακτώδεις βροχές», καταλήγει.
Ενας κολοσσιαίος φράχτης με αγκαθωτό σύρμα απλώνεται κατά μήκος των ελληνοσκοπιανών συνόρων
Μικρός πρόσφυγας στέκεται πίσω από το φράχτη στον καταυλισμό της Ειδομένης
Ειδικές δυνάμεις άνοιξαν το μεγάλο αγκαθωτό φράχτη χθες το βράδυ για να περάσει τα σύνορα μια εμπορική αμαξοστοιχία από την Ελλάδα. Για να γίνει εφικτό να περάσει υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ καθόλη τη διαδρομή.  
Πρόσφυγες που μόλις έχουν φθάσει στην Ειδομένη ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν...  
Ο 30 χλμ. και ύψους 2,5 μέτρων φράχτης κατά μήκος των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, κρατά παγιδευμένους στην τελευταία χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.  
Η Daily Mail παραθέτοντας τη εν λόγω φωτογραφία συγκρίνει το φράχτη της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα με το τοίχος του Βερολίνου. «Ο κολοσσιαίος φράχτης στα σύνορα της Ελλάδας ξυπνά μνήμες από το Τείχος του Βερολίνου που χώριζε τη γερμανική πόλη για τέσσερις δεκαετίες», γράφει.  
Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει και την ανωτέρω φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι να κοιτά πέρα από το τείχος του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη τον Ιούνιο του 1963.  
Τα Σκόπια απειλούν με σύγκρουση στα Βαλκάνια 
Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης για να αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρήσουν ξανά να παραβιάσουν τον μεταλλικό φράχτη και να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την μεριά της ΠΓΔΜ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πετούν ανά διαστήματα και δύο ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ουδέτερη ζώνη από την μεριά της Γευγελής έφθασαν χθες και σήμερα επιπλέον 700 αστυνομικοί και στρατιώτες.
Η Τουρκία μπλοκάρει το ΝΑΤΟ 
Η Τουρκία μπλοκάρει τα σχέδια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καθώς δεν δίνει έγκριση στα πολεμικά σκάφη να πλεύσουν στα χωρικά της ύδατα. Για το λόγο αυτό τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες, η Αγκυρα είπε «όχι» στα αιτήματα της γερμανικής διοίκησης της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ.
Παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο «οι Τούρκοι αρνήθηκαν» αυτό το Σαββατοκύριακο να μπουν τα πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είπε μια διπλωματική πηγή. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο διπλωμάτη.
Οι τουρκικές αρχές "ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή", τον αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, "να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί" η δύναμη του. "Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου