Οι «τίτλοι του τέλους» στη δικαστική μάχη του Μιχάλη Χατζηγιάννη για τα εμβάσματα, ύψους
5,3 εκ. ευρώ στην Κύπρο θα πέσουν από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.
Με μία αγκαλιά… έγγραφα και όχι τραγούδια, ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου συζητήθηκε η υπόθεση των εμβασμάτων που είχε αποστείλει τη διετία 2010-2011 στην Κύπρο για τα οποία του έχει επιβληθεί πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκ. ευρώ.
«Μόνη μου ελπίδα είναι απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτή την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν». Με αυτά τα λόγια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προσπάθησε να πείσει τους στους δικαστές πως το πρόστιμο που του έχει καταλογιστεί είναι υπέρογκο και αδυνατεί να το πληρώσει.
Η συνήγορός του Ευαγγελία Μάντζου τόνισε μάλιστα στους δικαστές πως ήδη ο γνωστός τραγουδιστής έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι υποχρεωμένος να δίνει το εξοντωτικό, όπως το χαρακτήρισε ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.
«Περισσότερες από 100 οικογένειες ζουν από το Μιχάλη Χατζηγιάννη» είπε η συνήγορός του στο δικαστήριο εξηγώντας τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει από τη στιγμή που έπεσε στην τσιμπίδα του ΚΕΦΟΜΕΠ προ διετίας για τα επίμαχα εμβάσματα.
«Από το 2000 έως το 2010 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. ευρώ» τόνισε η συνήγορος του καλλιτέχνη η οποία δεν παρέλειψε να μιλήσει για την 20ετή πορεία του στο τραγούδι, αφού εργάζεται, όπως είπε, από 18 ετών. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του τραγουδιστή, τα χρήματα, ύψους 5,3 εκ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο ήταν φορολογημένα και νόμιμα.
Το Διοικητικό Εφετείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.
Η υπόθεση ωστόσο του γνωστού καλλιτέχνη αποτέλεσε την αφορμή να εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση «σταθμός» για την αναδρομική φορολόγηση των εμβασμάτων που «ταξίδεψαν» στο εξωτερικό πριν την 30η Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του ν. 3888/2010, γνωστού ως νόμου Παπακωνσταντίνου.
Τα Διοικητικά Δικαστήρια στα οποία προσέφυγε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εμφανίστηκαν να διχάζονται και η υπόθεση του αναδρομικού ελέγχου των εμβασμάτων κρίθηκε τελικά σε πιλοτική δίκη ενώπιον της 7μελούς αυξημένης σύνθεσης του Β’ Τμήματος του ΣτΕ η οποία έκρινε πως η εν λόγω ρύθμιση είναι συνταγματική και παρέπεμψε την υπόθεση του Μ. Χατζηγιάννη για οριστική κρίση στο Διοικητικό Εφετείο.
zougla
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου