ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μετωπική σύγκρουση Φίλη-αντιπολίτευσης για τα ολοήμερα





Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και της αντιπολίτευσης
έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία, που θα ισχύσει από το νέο έτος.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση μετά τη δήλωση Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ως “αμετανόητο” και κατηγορώντας τον ότι ουσιαστικά θέλει να προωθήσει την ιδιωτική εκπαίδευση. Υπερασπίστηκε δε την κυβερνητική απόφαση, σημειώνοντας ότι με αυτή αναβαθμίζεται το επίπεδο της εκπαίδευσης και δίνονται ίσες ευκαιρίες στα παιδιά όλων των δημοτικών σχολείων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει στην πράξη τον χρήσιμο και δημιουργικό θεσμό του ολοήμερου σχολείου, επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση στερεί ουσιαστικά από τα παιδιά της μέσης οικογένειας εργαζομένων τη δυνατότητα ενίσχυσης και εμπλουτισμού των μαθημάτων τους και των δεξιοτήτων τους. Έτσι, οδηγεί διαρκώς προς τα κάτω το επίπεδο της μόρφωσης”.

“Αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε πραγματική προοπτική, οφείλουμε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες καινοτομίας και γνώσης σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας ότι μειώνει κατά τρεις ώρες τον χρόνο παραμονής των παιδιών στα δημοτικά σχολεία και ότι επιβαρύνει τους γονείς με κόστη φροντιστηρίων.

“Πόσο αριστερό είναι κύριε Φίλη να μειώνετε σχεδόν κατά τρεις ώρες το χρόνο που τα παιδιά του Δημοτικού έμεναν στο σχολείο. Τι θα πείτε στους γονείς που ενώ θα απαλλάσσονταν από το κόστος μάθησης ξένης γλώσσας και πληροφορικής τώρα τους επιβαρύνετε και πάλι με κόστη φροντιστηρίων”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στον χώρο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα μειωθούν διδακτικές ώρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές να οδηγηθούν στην ανεργία.


Τι προβλέπει η απόφαση
Από τη νέα σχολική χρονιά δημιουργείται ένας νέος ενιαίος τύπος ολοήμερου σχολείου. Όπως μεταδίδει η Αναστασία Τσιβγούλη, καταργούνται οι διαφοροποιήσεις στα προγράμματα των σχολείων, μειώνονται οι ώρες σε ειδικότητες όπως η γυμναστική, η ξένη γλώσσα, η πληροφορική και όλα τα δημοτικά σχολεία θα τελειώνουν τα μαθήματα στις 13:15. Παρόλα αυτά, θα δίνεται η δυνατότητα στους γονείς που θέλουν και μπορούν να αποδείξουν ότι και οι δύο είναι εργαζόμενοι, να παραμένουν τα παιδιά τους σε ολοήμερο πρόγραμμα έως τις 4 το μεσημέρι.

Επιπλέον, θα εφαρμοστεί ενιαίο πρόγραμμα κοινών γνωστικών διδακτικών πεδίων σε όλους τους τύπους των δημοτικών σχολείων από 4θεσια και πάνω, δηλαδή σε περίπου 3.555 σχολικές μονάδες.

Αντιπαράθεση και για την Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων
Την ίδια ώρα, αναταραχή προκαλεί και δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, σύμφωνα με το οποίο αλλάζουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων και αντικαθίστανται από νέα μέλη, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε και φέτος να διεξαχθούν οι εξετάσεις με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό, ενώ υπογραμμίζει ότι η Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις.
megatv.com



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου