ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Κοζάνης χάνει 2.500 ευρώ κάθε μήνα γιατί καθυστερεί να συνδέσει τα φωτοβολταϊκά σε στέγες σχολείων και δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο της ΔΕΗ!!!






Ερωτήματα προκαλεί σε γονείς, μαθητές και καθηγητές σχολείων της Κοζάνης η παρατεταμένη καθυστέρηση σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών
συστημάτων που εγκαταστάθηκαν στις στέγες των σχολικών συγκροτημάτων τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κozanimedia, από τα τέλη του προηγούμενου έτους ο ανάδοχος του έργου έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση φ/β συστημάτων σε στέγες 16 δημοτικών κτιρίων (εκ των οποίων τα 12 είναι σχολεία), όμως η διασύνδεση τους με το δίκτυο καθυστερεί αδικαιολογήτως από τότε!







Οι συνέπειες είναι, ασφαλώς, σημαντικές για το Δήμο Κοζάνης και τους πολίτες, αφού η απώλεια εσόδων υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ για κάθε μήνα που καθυστερεί η σύνδεση των φ/β εγκαταστάσεων!

Επιπλέον, από το Φεβρουάριο του 2016 μειώθηκε η τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά στη ΔΕΗ κατά 0,5 eurocent/kWh και έτσι, μη προλαβαίνοντας να συνδεθούν οι εγκαταστάσεις του Δήμου, υπήρξε περαιτέρω απώλεια, που υπολογίζεται συνολικά στις 27.000 ευρώ σε βάθος 25ετίας (όσο διαρκούν οι συμβάσεις πώλησης δηλαδή)!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ανάδοχο μας επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή δυο μήνες πριν από τη λήξη του χρονοδιαγράμματος του έργου.

Όμως από τότε η δημοτική αρχή του Δήμου Κοζάνης καθυστερεί την πληρωμή του κόστους σύνδεσης των εγκαταστάσεων με τη ΔΕΗ (περίπου 13.000 ευρώ), αφού η χρηματοδότηση του έργου είναι από τον Τοπικό Πόρο και τα χρήματα είναι στα Ταμεία του Δήμου από τον περασμένο Ιανουάριο...
Κozanimedia

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου